Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλημέρα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει πάλι στην Αθήνα, στη Βουλή. Ισχύει η δέσμευσή μας οι κοινοβουλευτικές ομάδες να γίνονται εκτός Αθηνών, αλλά όπως έχετε δει δυστυχώς, η κυβέρνηση και οι...
συγκυβερνώντες έχουν επιλέξει ένα μήνα μετά την ψήφιση της κυβέρνησης και τις προγραμματικές δηλώσεις να έχουν απενεργοποιημένη τη Βουλή.
Δεν έχει αρχίσει καν ούτε στοιχειωδώς ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Πρόκειται για μία κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά έχει καταρρίψει κάθε προεκλογική της ανακοίνωση, μία κυβέρνηση τριών κομμάτων οι βουλευτές της οποίας φοβισμένοι δεν βγαίνουν ούτε καν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν έχει ετοιμάσει ούτε ένα νομοσχέδιο και ουσιαστικά έχει βάλει τη Βουλή σε δεύτερη μοίρα.
Το Κοινοβούλιο που αποτελεί την καρδιά της Δημοκρατίας παραμένει ανενεργό. Περιμένουν να εκτελέσουν τις εντολές της τρόικας. Δεν έχουν το θάρρος να καταθέσουν ούτε ένα σχέδιο νόμου, εάν δεν πάρουν την εντολή από την τρόικα.
Την εντολή από εκείνους που πραγματικά εξουσιάζουν σήμερα την πατρίδα μας. Έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση που δε γιόρτασε χθες ούτε καν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Σε μια χώρα οι κυβερνήσεις εκλέγονται, εδώ μια ξένη τρόικα επιβάλει τους νόμους του κράτους, τη διακυβέρνηση του τόπου, καταργώντας της εθνική κυριαρχία, καταργώντας ακόμα και το δημοκρατικό πολίτευμα. Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και ουσιαστικά έχουν ανατραπεί όλα εκείνα τα οποία προανήγγειλαν. Ο κ. πρωθυπουργός στην χθεσινή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε και παρότρυνε τους βουλευτές να λένε την αλήθεια. Ποια αλήθεια; την αλήθεια που ο ίδιος ανέτρεψε. Αποτελεί παρελθόν πλέον η λέξη επαναδιαπραγμάτευση.

Η επαναδιαπραγμάτευση μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπήκαν τα 18 σημεία με τα οποία υπέκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού ο κ. Σαμαράς. Όπως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπήκαν το Ζάππειο1, το Ζάππειο 2 και το Ζάππειο 3.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπήκαν οι ψεύτικες υποσχέσεις οι οποίες παρέσυραν τον ελληνικό λαό να επιλέξει τα κόμματα που παίρνουν μέρος σε αυτό το θίασο, εναλλάσσονται οι πρωταγωνιστές με τους κομπάρσους και παραδίδει ο ένας στον άλλον μια κυβέρνηση που εκτελεί τα σχέδια μιας τρόικας η οποία δημιουργήθηκε προκειμένου να αρχίσει η κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Υπάρχει μια συγκυβέρνηση η οποία έχει φτάσει στο σημείο πλέον να αναιρεί την ίδια την εθνική κυριαρχία του κράτους. Βλέπουμε ότι το ρόλο της Βουλής τον έχουν αποκτήσει τα κανάλια.

Τα κανάλια τα οποία ουσιαστικά αποτελούν και τα εργαλεία προκειμένου να επικοινωνούν με τον ελληνικό λαό. Τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν χωρίς άδειες και τα οποία εντελώς φασιστικά αποκλείουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ακόμα και από τα πάνελ. Είναι ενδεικτικό ότι δέχθηκα πρόσκληση από το Μεγάλο κανάλι για να συμμετέχω στην πρωινή συζήτηση και χθες το βράδυ ακύρωσαν ακόμα και αυτή την τηλεοπτική συζήτηση. Προσπαθούν να φιμώσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η απάντηση θα δοθεί μέσα στο Κοινοβούλιο.

Την απάντηση θα την δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι και όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και όσον αφορά το νομοθετικό έργο εμείς θα είμαστε παρόντες. Θα είμαστε παρόντες μέσα στη Βουλή, θα είμαστε παρόντες και έξω από τη Βουλή. Σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε νησί. Η φωνή μας θα είναι η φωνή του ελληνικού λαού.

Η φωνή μας θα είναι δυνατή. Ήδη έχουν κατατεθεί μια σειρά ερωτήσεων από τη μεριά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως επίσης έχουμε καταθέσει και την πρώτη πρόταση νόμου σχετικά με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση.

Μία δέσμευση που προεκλογικά είχε λάβει και ο πρωθυπουργός προσωπικά, αλλά μετεκλογικά και αυτή η αλήθεια μετετράπη σε ένα μεγάλο ψέμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα πρόταση νόμου για την ακύρωση της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens. Αυτή την προκλητική ουσιαστικά συμφωνία την οποία τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπέγραψαν προεκλογικά και χαρίζουν σχεδόν δυο δισεκατομμύρια ευρώ σε μια εταιρεία η οποία δημοσίως παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε Έλληνες πολιτικούς προκειμένου να λάβει έργα.

Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την κατάργηση αυτής της τροπολογίας και θα ζητήσουμε την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης για αδικήματα τα οποία θα συντελέσουν εκείνοι που θα τολμήσουν να χαρίσουν δημόσιο χρήμα σταματώντας κάθε αστική διεκδίκηση του ελληνικού λαού.
Θέλω να θυμίσω ότι και σε αυτή την περίπτωση είχαμε εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου μέσω του τότε υπουργού κ. Παμπούκη μίλαγε μέχρι τότε για αστικές διεκδικήσεις που δεν έχουν λήξει μέχρι σήμερα.

Κάθε εβδομάδα που περνά, κάθε μέρα που περνά ανοίγουν νέες υποθέσεις και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η SIEMENS και άλλες γερμανικές επιχειρήσεις, πλήρωσαν πολιτικούς για να υπογράψουν συμβάσεις και κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα.

Δεν αρκεί μονό η παράδοση διαμερισμάτων των συγγενικών προσώπων. Απαιτείται η επιστροφή αυτών των χρημάτων που αποτελούν μέρος του επονείδιστου χρέους που έχει πάρει στη πλάτη του ο ελληνικός λαός.

Συνεχίζουμε με προτάσεις νόμου όπως εμείς έχουμε δεσμευτεί με τη δικιά μας αντιπρόταση. Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη. Το δικό μας πρόγραμμα είναι πρόγραμμα που δεν αλλάζει, είναι ένα πρόγραμμα που θα το υποστηρίξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Προαναγγείλαμε στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ότι η κυβέρνηση, η σημερινή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τρίτο μνημόνιο και σε νέο PSI. Ήδη σήμερα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε πλέον σαφείς αναφορές ότι προχωρά σε νέο κούρεμα, ουσιαστικά σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Αλλά τι είδους PSI; To ίδιο PSI το οποίο κούρεψε τα ομόλογα των ελλήνων ομολογιούχων; To οποίο εξευτέλισε την τιμή της Ελλάδος απέναντι σε επενδυτές; Το PSI το οποίο κούρεψε τα ομόλογα από τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα μετοχικά ταμεία και ουσιαστικά διέλυσε την ελληνική οικονομία; Θα τολμήσουν να προχωρήσουν στο κούρεμα εκείνων των ομολόγων, τα οποία έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Είδα σήμερα την αναφορά του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών και βλέπουμε ότι εδώ γεννιέται μια καινούργια Ευρώπη του Νότου. Είναι μια Ευρώπη του Νότου στην οποία η Ελλάδα δεν συμμετέχει.

Η πρώτη φάση του έργου αυτού ήταν όταν στην προηγούμενη συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε βιαστεί να εκτελέσει τις εντολές της κα. Μέρκελ. Μάλιστα, είχε στείλει επιστολή με την οποία δεν έθετε την Ελλάδα στην ομάδα των κρατών του Νότου που δέχονται αυτή τη στιγμή οικονομική επίθεση, αλλά την έθετε σε ρόλο υπασπιστή της πολιτικής της κα. Μέρκελ και του αντικαγκελαρίου κ. Ρέσλερ.

Οι παλικαριές που ακούσαμε χθες, ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψει σε ξένους ηγέτες να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, είναι παλικαριές που χαρακτηρίζουν τους χαρακτηρισμούς που εκείνοι έδιναν προεκλογικά της «τσάμπα μαγκιάς».
Εκείνοι που μίλησαν πρώτοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ, κάτι που δεν προβλέπεται από καμία διάταξη του Ευρωπαϊκού Δικαίου και από καμία συνθήκη, ήταν τα ίδια τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι κ. Βενιζέλος, Σαμαράς και Κουβέλης απειλούσαν τον Ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και σήμερα έρχονται να μιλήσουν για απειλές ξένων ηγετών οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να επαναλαμβάνουν αυτά που έλεγαν εκείνοι, ιδίως στις μεγάλες ηλικίες. Το έκαναν τότε προκειμένου να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Βλέπουμε ότι οι πολιτικές ανάπτυξης στις οποίες στηρίχθηκε το προεκλογικό τους πρόγραμμα είναι κι αυτές ένα μεγάλο ψέμα. Οι φόροι για φέτος από επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέρχονται στα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων που ήταν πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι, όχι απλώς δεν έμειναν οι φόροι στο ίδιο επίπεδο, όχι δεν μειώθηκαν όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός προεκλογικά προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάπτυξη που είναι αναγκαία για να βγει η χώρα από το τούνελ, αλλά διπλασιάζονται και υπερδιπλασιάζονται. Αυτοί οι φόροι οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία και να δημιουργείται ένα τέτοιο οικονομικό κλίμα στην πατρίδα μας, στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί κανένας Έλληνας φορολογούμενος.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αυτή προχωρά χωρίς κανένα πρόγραμμα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αποκρατικοποιήσεις τις οποίες προανήγγειλε δεν είναι τίποτε άλλο παρά τακτοποιήσεις υποχρεώσεων της προς συγκεκριμένες εταιρείες.

Μέχρι στιγμής οι αποκρατικοποιήσεις μένουν στα επίπεδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που ουσιαστικά δεν αποκρατικοποιείται, αλλά πωλείται ένα παραγωγικό μέρος της. Με αυτό τον τρόπο οι ανταγωνιστικές εταιρείες θα εισάγουν ζάχαρη στην Ελλάδα και ουσιαστικά θα σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή. Δηλαδή οι καλλιεργητές των ζαχαροτεύτλων δεν θα μπορούν να δώσουν την παραγωγή τους. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της παραμεθορίου δεν θα μπορούν να εργαστούν.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την «ΔΩΔΩΝΗ». Κλείνει η «ΔΩΔΩΝΗ» προς όφελος εκείνων των βιομηχανιών οι οποίες θα λειτουργούν με εισαγόμενα προϊόντα από το εξωτερικό. Και βεβαίως η τρίτη αποκρατικοποίηση είναι ουσιαστικά το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ. Κλείνουν τρεις βιομηχανίες οι οποίες απασχολούσαν εργαζόμενους, απορροφούσαν την πρωτογενή παραγωγή και μπορούσαν να διατηρήσουν τους αγρότες της περιφέρειας τους.

Τέταρτη αποκρατικοποίηση είναι η δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, που τα γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί φίλοι και συνεργάτες του σημερινού πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό δε ότι προχωράνε σε δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, και την ίδια στιγμή που αποκρατικοποιείται ο ΟΠΑΠ, δέχονται ο προμηθευτής του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα η εταιρεία INTRALOT να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα σε μια offshore εταιρεία στην Κύπρο και να χάνονται μεγάλα ποσά από φόρους.

Λειτουργεί δηλαδή και αυτή η αποκρατικοποίηση προς συγκεκριμένα συμφέροντα με αποτέλεσμα να μην εισπράττεται ούτε ένα ευρώ φόρος προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Τελείωσε λοιπόν και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τελείωσε και η επαναδιαπραγμάτευση. Ακούσαμε με προσοχή, πριν λίγη ώρα, τις ανακοινώσεις του κ. Στουρνάρα.

Όταν εμείς είπαμε προεκλογικά ότι σκοπός τους είναι να κλείσουν την Αγροτική Τράπεζα μας διέψευσαν με επίσημες ανακοινώσεις. Τώρα βλέπουμε ότι προχωρούν πλέον και σε κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Δηλαδή εκείνης της τράπεζας η οποία χρηματοδοτεί το 70% της πρωτογενούς παραγωγής, όσο αναφορά την γεωργία και την κτηνοτροφία. Η τρομερή αύξηση των επιτοκίων προς τους κτηνοτρόφους και η αύξηση των επιτοκίων προς τους γεωργούς, τους έχει κάνει να μην μπορούν να προμηθευτούν λιπάσματα και ζωοτροφές. Το σχέδιο το οποίο επιτελείται είναι να μην υπάρχει ουσιαστικά πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα.

Εκτός και αν προχωρήσουν σε ένα άλλο σχέδιο, να αποκρατικοποιήσουν ένα μέρος της Αγροτικής Τράπεζας, που εμείς επιμένουμε και θα παλέψουμε να μείνει σε Ελληνικά χέρια, ιδίως όσον αναφορά τις εγγυήσεις και τα δάνεια των ελλήνων αγροτών και να μην πάει στον EFSF οι εγγυήσεις και τα azans αλλά να κλείσουν εκείνο το κομμάτι που αφορά τα δάνεια που πήραν τα δύο πρώτα της συγκυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν δανειστεί από την Αγροτική Τράπεζα 200 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των ποσοστών που παίρνανε το 2009.
Μέχρι το 2018 έχουν προεισπράξει τις επιδοτήσεις για τα κόμματα τους από τον ελληνικό λαό.

Τι θέλουν λοιπόν να κάνουν; Μήπως να κλείσουν την Αγροτική Τράπεζα για να εξαλείψουν τα δάνεια τους; Και νομίζουν ότι αποτελεί εγγύηση, ο έλεγχος που κάνει ο κύριος Βενιζέλος στην διοίκηση Παπανδρέου; Η απάντηση είναι ότι θα λογοδοτήσουν.

Όσο αναφορά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, εμείς δεν έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, ούτε ένα ευρώ από την επιδότηση την οποία δικαιούμαστε γι’ αυτόν τον χρόνο. Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ακόμα στην περιφέρεια με γραφεία, τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργούν εκείνους τους πολιτικούς φορείς για να μπορούμε να περνάμε την φωνή μας ελεύθερα.

Τα χρήματα που θα πάρει από την επιδότηση το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταφέρονται στον Απρίλιο του 2013 και την ίδια στιγμή εκείνοι προεισπράττουν δάνεια για ποσοστά της τάξης του 39% και του 25%. Προεισπράττουν δάνεια έναντι της βούλησης του ελληνικού λαού ως το 2018.
Να ξεχάσουν όσον αναφορά την Αγροτική Τράπεζα την παραγραφή των χρεών τους. Θα ζητήσουμε και θα απαιτήσουμε την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, και την απόδοση ευθυνών όπως επίσης και την κατάσχεση εκείνων των περιουσιακών στοιχείων που δημιουργήθηκαν από αυτού του είδους τις κρατικές επιδοτήσεις.

Θα σας θυμίσω δε ότι υπάρχουν και ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, ο κύριος Τσουκάτος σημερινός σύμβουλος που επανήλθε από το παρελθόν, ήταν εκείνος ο οποίος είχε δηλώσει ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα του Χριστοφοράκου το παρέδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν, ή έπρεπε να έχει συλληφθεί ο κύριος Τσουκάτος διότι υπεξαίρεσε το ένα εκατομμύριο μάρκα από τον κύριο Χριστοφοράκο, ή θα έπρεπε να επιστρέψει τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης στο ΠΑΣΟΚ για εκείνες τις εκλογές.

Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε ότι ο κύριος Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε κρατούμενος στις φυλακές ότι μέρος των χρημάτων που φέρεται να πήρε από τα εξοπλιστικά τα παρέδωσε κι αυτά στο κόμμα.

Τι λοιπόν συμβαίνει εδώ; Και πώς νομίζουν ότι θα κρύψουν τα όργια που έχουν κάνει εις βάρος του ελληνικού λαού;
οικονομικκανορταμετα ασφαλιστικpanepist;hmia opoαντι σε επενδυτik;a νων nvn κούρεψε και των ομολογιοrece υ ελληνικοκema oysiastik;aemaωραναφορl;eon safe;iw anafor;ewου Σαββατοκροχωρσημερινλματικ
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο σημείο αυτό θέλω να κάνω σαφές ότι αυτά τα οποία ζητήσαμε προεκλογικά και από την Τράπεζα της Ελλάδος και από το υπουργείο Οικονομικών δεν μας έχουν ακόμα δοθεί. Παρότι υπήρχε η δέσμευση του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την έκθεση της Blackrock, μέχρι τώρα αρνούνται να δώσουνε την έκθεση της Blackrock.
Προχωρούνε λοιπόν σε αποκρατικοποιήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ οι οποίες δεν έχουν ακόμα καταθέσει τα στοιχεία εκείνα και δεν έχουν κοινοποιήσει τα στοιχεία εκείνα τα οποία είναι τα πραγματικά στοιχεία για τη χρήση του 2011.

Νομίζουν ότι θα κρατήσουν σε ύπνωση τον ελληνικό λαό μέσω της φίμωσης και του απόλυτου σκοταδιού που έχουν απλώσει. Τους λέμε ξεκάθαρα, εμείς είμαστε και ορθοί και ξύπνιοι και δεν θα τους αφήσουμε να κάνουνε ούτε ένα βήμα παραπάνω.

Ο ελληνικός λαός θα ζητήσει να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμβάσεις του ΕFSF. Οι ενυπόγραφες συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου με τον ΕFSF δεν έχουν ακόμα αποδοθεί. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση των CDS, τα επίσημα στοιχεία τα οποία κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό.

Βλέπουμε ότι στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης η μόνη λογική της συγκυβέρνησης είναι να καλύψουν τις παλιές αμαρτίες των προηγούμενων συνεταίρων της συγκυβέρνησης. Ακόμα και εκείνη η ιστοσελίδα η οποία είχε αναλάβει προεκλογικά την πολιτική λάσπης εναντίον των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αποτελείται από την ομάδα υπασπιστών του σημερινού πρωθυπουργού πριν από λίγο ανέβασε ανάρτηση «η Νέα Δημοκρατία στη κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στην εξουσία».

Για ποιο λόγο έχουν μείνει διοικητές άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε σκάνδαλα και στο παρελθόν τα είχε καταγγείλει ο σημερινός πρωθυπουργός; Περιλαμβάνεται και αυτό στο μέρος της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου για τη συγκάλυψη όλων εκείνων των σκανδάλων τα οποία προεκλογικά αποτελούσαν μέρος της γενικότερης πολιτικής;

Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι. Βλέπουμε ότι παραμένουν στις διοικήσεις των οργανισμών εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της επόμενης μέρας με τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον σημερινό πρωθυπουργό είναι πλέον οι εκλεκτοί και προστατευόμενοι.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχουμε καμιά δέσμευση. Θα υπάρξει σοβαρός κοινοβουλευτικός έλεγχος και όλες αυτές οι υποθέσεις θα σταλούν στην εισαγγελία. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω διότι εμείς δεν είμαστε μέρος καμίας συμφωνίας. Στα εθνικά θέματα υπάρχει ουσιαστικά μία συνεχής υπαναχώρηση.

Στο θέμα της ονομασίας βλέπουμε ότι έχουμε πλέον μια πολύ μεγάλη πίεση από τη μεριά των Σκοπίων με επισκέψεις ακόμα και της Γερμανίας, της Γερμανικής ηγεσίας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ουσιαστικά αυτό ανατρέπει την ευρωπαϊκή πολιτική η οποία μέχρι σήμερα είχε γίνει με κόπο και με σκληρή, αν θέλετε, προσπάθεια όλων των Ελλήνων.

Ο Γερμανός υφυπουργός κύριος Φούχτελ, υπεύθυνος για θέματα της Ελλάδος στη Θράκη και στη Μακεδονία περιφέρεται διαπραγματευόμενος μονάδες της ΔΕΗ. Παράλληλα διαπραγματεύεται την δημιουργία των περίφημων ειδικών οικονομικών ζωνών που θα οδηγήσουν βάσει του σχεδιασμού που έχουν κάνει εκείνοι οι οποίοι ανατρέπουν τη Συνθήκη της Λωζάνης σε σοβαρά προβλήματα, εθνικά προβλήματα στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Εδώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε μόνοι μας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από εκείνη την πλευρά. Παρότι είναι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει απολύτως τίποτα για τις υποθέσεις αυτές που αφορούν τα εθνικά μας θέματα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο αστικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόμμα που θα πρέπει να πάρουμε πάνω μας την υπόθεση που αφορά τη Θράκη, τη Μακεδονία και τα εθνικά θέματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε σχέση με τις νέες κινήσεις και τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών αντί να επισκεφθεί πρώτα την Κύπρο επισκέπτεται τον κύριο Ερντογάν και την τουρκική πλευρά και την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι γίνονται γεωπολιτικές κινήσεις στα στενά του Βοσπόρου με τη διάνοιξη της διώρυγας που ανατρέπει τις διεθνείς συμφωνίες. Αυτό αποτελεί πλέον μια νέα παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Συρίας, η εκδίωξη των χριστιανών και τα γεωπολιτικά παιχνίδια τα οποία παίζουν στην ευρύτερη περιοχή βρίσκουν την Ελλάδα απούσα. Δεν είναι δυνατόν σε αυτήν τη φάση που ανατρέπεται πλέον συνολικά η εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου η Ελλάδα να μην προχωρήσει στην άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ που αφορά το μέλλον της εξόρυξης των Ελληνικών πετρελαίων.

Επειδή σε αυτό το σημείο πολλά έχουν ειπωθεί, εμείς έχουμε δεσμευθεί να καταθέσουμε σχέδιο νόμου σε σχέση με την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Εμείς δεν υιοθετούμε καμιά δεδομένη πρόταση κανενός. Θα ακούσουμε το σύνολο των προτάσεων και θα επιλέξουμε εκείνη η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Όμως, δηλώνουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν διαπραγματευόμαστε τον αποκλεισμό καμιάς γωνιάς της Ελλάδος από την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε με κανένα τρόπο την εξαίρεση του Καστελόριζου από οποιαδήποτε πράξη θα γίνει σχετικά με τη χάραξη της ΑΟΖ. Αυτό είναι απόλυτα σαφές και αυτό αποτελεί πολιτική μας. Αποτελεί μια από τις πρώτες πολιτικές κινήσεις τις οποίες έχουμε διακηρύξει προεκλογικά.

Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ στα πλαίσια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Δεν πρόκειται για καλοκαίρι πλέον που θα ξεκινήσει αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την πρώτη κοινοβουλευτική περίοδο την οποία θα επιδιώξουμε. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν ξεκινά τη Βουλή θα δημιουργήσουμε την κοινοβουλευτική περίοδο με προτάσεις νόμου , αλλά και με κοινοβουλευτικό έλεγχο. Έχετε πλέον αναλάβει η κάθε μια και ο καθένας από εσάς ένα τομέα ευθύνης για κάθε υπουργείο.

Έχετε πλέον μαζί σας, όλους τους συναδέλφους, τους υποψηφίους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι έχουν μπει πλέον σε τομείς ευθύνης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα , τον κ. Γιαννάκη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Μαρκόπουλο και τους ανθρώπους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έχουν εμπλακεί σε αυτή την οργάνωση.

Έχετε ο καθένας και η καθεμία από εσάς μια ομάδα στελεχών συναδέλφων μας υποψηφίων βουλευτών. Η ομάδα θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ημέρες και με εθελοντές από τις συντονιστικές επιτροπές και από τα ιδρυτικά μέλη για να δημιουργηθούν οι τομείς ευθύνης.

Επίσης θα οριστούν κατά τη διάρκεια της τριβής πλέον, αναπληρωτές σε κάθε υποτομέα του υπουργείου που έχει αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά από εσάς. Η κομματική οργάνωση μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει στο σύνολο της επικράτειας και θα προχωρήσουμε στη διενέργεια του συνεδρίου μας το οποίο ουσιαστικά θα είναι το ιδρυτικό μας συνέδριο, στο οποίο με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες και με εκλογικές διαδικασίες θα εκλέξουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούμε, αλλά και τα όργανα τα οποία θα έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Όργανα τα οποία θα έχουν φωνή για όλη την Ελλάδα και για κάθε κλάδο που αφορά τη φωνή του τόπου μας.

Κανείς δεν είναι δεδομένος όσον αφορά τις προσωρινές επιτροπές. Και θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε κάποιους οι οποίοι βρίσκουν τρόπο να επιτίθενται κάθε φορά προσπαθώντας να προσωποποιούν κάποιον εθελοντή ο οποίος συμμετέχει σε μια προσωρινή επιτροπή. Εμείς είμαστε Πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες και δεν υπάρχουν στρατηγοί και αξιωματικοί. Είμαστε όλοι με το βαθμό του στρατιώτη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, είναι το κυρίαρχο όργανό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Εσείς είστε το κυρίαρχο όργανο και θα παραμείνετε το κυρίαρχο όργανο και μέχρι να γίνει το συνέδριο ώστε να εκλέξουμε τα όργανα του Κινήματός μας, αλλά και βεβαίως μετά στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους και να ζητήσω από εδώ και πέρα να κάνουμε το διάλογο σε σχέση με τις προστάσεις που έχετε και όσον αφορά το κοινοβουλευτικό έργο και όσον αφορά το νομοθετικό έργο, αλλά και με τα οργανωτικά θέματα που πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσουμε τώρα και πριν την αρχή της διαδικασίας των προσυνεδρίων.

Σας ευχαριστώ πολύ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟΣ....
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!! ΜΟΝΟ!!!!

fivi είπε...

ξέχασες το "ΧΑΜΕΝΟΣ"