Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αποστολή εξετελέσθη για την «ηττηθείσα» καγκελάριο


Σύσκεψη κορυφής των Βρυξελλών

Στροφή 180 μοιρών της Γερμανίδας καγκελαρίου στη σύσκεψη κορυφής; Μεγάλη ήττα της Γερμανίας και νίκη για τις χώρες του Νότου; Τέλος στην κρίση δανεισμού της Ευρωζώνης, καθώς επίσης στα υψηλά επιτόκια των αγορών, για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας;


Διασώζονται οι τράπεζες της Ισπανίας και της Ιταλίας, ή μήπως οι γερμανικές και οι γαλλικές, οι οποίες τις έχουν δανείσει; Αναθεώρηση της στρατηγικής της Γερμανίας ή μήπως μία πανέξυπνη αλλαγή τακτικής;

Δύσκολες οι υπεύθυνες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αφού το νόημα κρύβεται στις λεπτομέρειες μίας συμφωνίας - οι οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Επίσης στην πρακτική εφαρμογή, η οποία είναι συνδεδεμένη με πάρα πολλές προϋποθέσεις – όπως για παράδειγμα το ότι, η απ’ ευθείας ενίσχυση των τραπεζών από το ESM, θα απαιτεί τον έλεγχο τους από μία ειδική επιτροπή, η οποία θα αργήσει αρκετά να συσταθεί.

Όσον αφορά δε τυχόν κρυφές παγίδες, όπως η ενίσχυση των τραπεζών έναντι μετοχών τους, γεγονός που σημαίνει αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους, με «γενικό μέτοχο» το ESM (το οποίο ουσιαστικά ελέγχεται από τη Γερμανία), θα περιμένουμε επίσης να δούμε την πρακτική εφαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η καγκελάριος μετακινήθηκε – διευκολύνοντας την πολιτική επιβίωση του διορισμένου τεχνοκράτη πρωθυπουργού της Ιταλίας, μάλλον επειδή τον χρειάζεται. Το έκανε δε χωρίς να έλθει σε αντίθεση με τις βασικές αρχές της – όπως για παράδειγμα τη μη αμοιβαιοποίηση των δημοσίων χρεών και τη μη έκδοση Ευρωομολόγων.

Πιθανότατα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος εκείνος ο οποίος, στο τέλος της σύσκεψης, είπε αυτό που πραγματικά συνέβη: «Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινήσεις τους άλλους από τις θέσεις τους, είναι να μετακινηθείς εσύ ο ίδιος».

Οι αγορές αποθέωσαν τα αποτελέσματα της σύσκεψης – επομένως, μετακινήθηκαν από τις πάγιες, κριτικές και αρνητικές θέσεις τους. Τα ΜΜΕ παγκοσμίως χαιρέτισαν με ενθουσιασμό τις αποφάσεις της συνόδου, έτσι όπως αυτά τις αντιλήφθηκαν – μετακινήθηκαν λοιπόν επίσης από τις θέσεις τους.

«Αποστολή εξετελέσθη» επομένως για την «ηττηθείσα» καγκελάριο - η οποία απέσπασε επί πλέον τη θετική ψήφο του Κοινοβουλίου της χώρας της, χθες το βράδυ.

Βασίλης Βιλιάρδος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

COPY-PASTE ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ και η ΜΕΡΚΕΛ.. ΓΙΔΙ;
Αναρτήθηκε από olympiada 3/7/2012http://wp.me/pbW97-HFN

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!
Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ….
ΞΕΡΩ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ Ο ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ… ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ !!
ΟΤΑΝ ΔΩ ΓΕΡΜΑΝΟ/ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΙΣΚΟ ΔΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΦΟΥΣΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!! ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ… ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!…
ΤΟΥΣ ΕΔΕΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ… ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΕΙΝΑΙ “SUBJECT TO” ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΡΦΑ “CONDITIONALITIES”… τα οποια κανεις δεν μελετησε διοτι ΕΙΝΑΙ ΓΙΔΙ !!
ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ.. Η ΔΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ !
ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…με Ενωση Τραπεζων και καλα για Εγγυησεις Καταθεσεων !! χαχαχαααααααααααααααααα δλδ αυτο κ αν ειναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!
……. ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕΤΑ !!! ΕΑΝ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ! διοτι ειναι καλοσυνατο ανθρωπο και δε θελει να
συνεχισει να χρεωνει κρατικα χρεος !!!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΔΙΑ…. βριστε με οσο θετε…ξερετε οτι αντεχω !! αλλα τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ της ΣΥΝΟΔΟΥ ειναι το εξης ενα
- παραδοση Κεντρικων Τραπεζων και Εθνικων Προυπολογισμων στη Μερκελ.. και βλεπουμε για κοινα ρισκα σε χρεη και ΓΙΔΟΜΟΛΟΓΑ… βλεπουμε… δλδ ΑΠΩΛΕΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και βλεπουμε… αυτη ειναι η ” Περισσοτερη Ευρωπη”
λεει η Μερκελ “Παρτε να χετε παλιο πολιτικα βρωμοΓΙΔΑ, παρτε να χετε ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ να πουλησετε και φερτε το λογαριασμο σ εμενα για το καλο και την ασφαλεια ολων.. σε μια Οικονομικη και Δημοσιονομικη Ενωση Κρατων κατω απ τη μποτα μου “
ΠΠ

Θελουν να σωσουν τις Ευρωτραπεζες οι οποιες κατεχουν 25τρισ Ευρω ΤΟΞΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ… !! και μ αυτο τον σμπαρο μαζι με την ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥρωεγγυηση Καταθεσεων… θα παρουν τους Εθνικους Προυπολογισμους… ως εγγυηση…. και παπαλα η Εθνικες Ανεξαρτησιες = η “Περισσοτερη Ευρωπη” της Μερκελ.
Δεν υπαρχει ουτε μια / μυρια να μειωθουν τα επιτοκια δανεισμου Ισπανιας και Ιταλιας σε βιωσιμα επιπεδα 4-5.5% !! ουτε στον υπνο τους.
οι Αγορες δεν κοιμουνται οπως οι πολιτικοι !! δλδ ουτε οι πολιτικοι κοιμουνται… αλλα ειναι πολιτικοι απατεωνες διοτι ειδικα ο Μοντι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ !!! και δει… conditonalities….
ΠΠ