Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Βρυξέλλες: Δεν θα δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα, πριν επανέλθει σε "τροχιά"το Μνηνόνιο...


Την εκτίμηση ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, πριν αποφανθεί το Eurogroup ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέρχεται στη σωστή τροχιά, εξέφρασαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, πηγές της ευρωζώνης...

   
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την....
κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της Τρόικας στην Αθήνα.
   
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, καθώς όπως τόνισαν «οι συζητήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται».
   
Το Eurogroup της 9ης Ιουλίου θα αποτελέσει το "βάπτισμα του πυρός" για τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και τις προθέσεις της κυβέρνησης να το επαναφέρει στη σωστή του βάση.
   
«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του νέου Έλληνα ομολόγου τους, Γιάννη Στουρνάρα», ανέφεραν πηγές της ευρωζώνης.
   
«Δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα αποκλίνει από τους στόχους. Αυτό δεν είναι δραματικό», ανέφεραν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε ότι πολλά έπρεπε να έχουν γίνει τους τελευταίους 4 μήνες και δεν έγιναν λόγω της προεκλογικής περιόδου. Τώρα όμως πρέπει να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος».
   
Οι ίδιες πηγές άφησαν να εννοηθεί ότι τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων (π.χ. φορολογία) είναι συζητήσιμα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους στόχους του προγράμματος, οι οποίοι είναι αδιαπραγμάτευτοι.
   
«Δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση πριν το Eurogroup αποφασίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα επανέρχεται στη σωστή τροχιά», δήλωσαν χαρακτηριστικά.
   
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, πηγές της ευρωζώνης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.
e-typos.com