Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Για τις Β.Α.Π.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών ορκωμοσίας της «νέας» κυβέρνησης και το πανηγύρι του ξεπουλήματος της χώρας άρχισε...
                                          

Ανάμεσα στα «ασημικά» που βρέθηκαν στην προθήκη των σαράφηδων, περίοπτη θέση κατέχει και η Κρήτη.          

Αρπάζουν, στην κυριολεξία, τεράστιες εκτάσεις γης του νησιού για να τις μετατρέψουν σε τοπία ερήμου με την εγκατάσταση των περίφημων ΒΑΠΕ (Βιομηχανικής Κλίμακας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Ένα νησί που το πλούσιο εδαφικό του ανάγλυφο και η κλιματική του ιδιαιτερότητα πριμοδοτούν μια μοναδική βιοποικιλότητα και μια τεράστια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή , θα βρεθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους εξανδραποδισμένους , προς όφελος των ΤRASTS, που με διαδικασίες FAST TRACK, θα κάνουν τους κατοίκους των ορεινών περιοχών της Κρήτης μετανάστες στον τόπο τους.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι – σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες – η εγκατάσταση των ΒΑΠΕ θα έχει άμεση αρνητική επίδραση ακόμα και στο κλίμα του τόπου, τότε η εικόνα καταστροφής και των αγροτών των πεδινών περιοχών θα πρέπει να θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Από την άλλη πλευρά οι τουριστικές δραστηριότητες των κατοίκων του νησιού θα υποβαθμιστούν στον έσχατο βαθμό και πολλοί από τους ανθρώπους,  που δραστηριοποιούνται σήμερα στον προσοδοφόρο τομέα του τουρισμού, θα βρεθούν να αναζητούν δουλειά στα νέα σκλαβοπάζαρα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) με μισθούς Μπαγκλαντές.

Το ΕΠΑΜ καλεί το λαό της Κρήτης να υπερασπιστεί, για άλλη μια φορά, τον τόπο του με κάθε μέσο από τους νέους εισβολείς

Κάθε ώρα αδράνειας και καθυστέρησης θα επιφέρει καταστροφές που θα ερημοποιήσουν τεράστιες εκτάσεις γης του νησιού, γεγονός που θα είναι, ίσως, μη αναστρέψιμο.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του κρητικού λαού, για ακύρωση των εγκληματικών σχεδίων των νεοαποικιοκρατών.

9 Ιουλίου 2012
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΕΠΑΜ
πηγη