Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μουσικό θέμα:Μίκης Θεοδωράκης - Το Σφαγείο (Ορχηστρικό)





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σφαγείο του Μελιγαλά ή το σφαγείο της Ούλεν;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Θεοδωράκης έχει ένα παραθαλάσσιο εξοχικό , το μάθαμε με την ευκαιρία κάποιων πολεοδομικών παραβάσεων που έκανε (καταπάτηση αιγειαλού κλπ. τα γνωστά νεοελληνικά, μικροαστικά!).
Το περίεργο, που με αυτή την ευκαιρία μάθαμε, είναι οτι αυτόν τον χώρο του τον παρεχώρησε η χούντα και του έκτισε μάλιστα και ένα μικρό εξοχικό (υπό την επίβλεψη Λαδά παρακαλώ) γιά να τον έχουν ... απομονωμένο.
Εκεί φαίνεται, έχοντας ιδίαν αντίληψη, έγραψε γιά τα σφαγεία του.

Ηλεκτρα είπε...

Ο κ.Θεοδωρακης οχι ενα, αλλα πολλα εξοχικα επρεπε να εχει, με αυτα που εχει προσφερει και εχει κανει για την Ελλαδα.Αλλα η ζηλια αν ηταν ψωρα...

Ανώνυμος είπε...

@Ηλέκτρα.

Ευχαριστώ που θεωρείς οτι ζηλεύω το ... εξοχικό!
Το σχόλιό μου ήταν, διαπίστωσα εκ των υστέρων, ανερμάτιστο. Είχε λοιπόν στόχους :

1) Να ψέξει την "κακιά χούντα" που αντί να εκτελέσει 5-10 (ή 5-10 χιλιάδες κατ' άλλους, οπότε τα λαμόγια και οι απόγονοί τους θα ήταν πολύ λιγότεροι τώρα), αυτή "απομόνωνε" τον Θεοδωράκη σε εξοχικό (τότε η περιοχή ήταν πολύ αραικατοικημένη).
2) Να πουν την αλήθεια γιά το πόσο υπέφεραν από την χούντα μερικοί που κατέχουν αξιώματα (και εις τας Ευρώπας), ενώ πράγματι πολλοί κακομοίρηδες "ανώνυμοι" υπέφεραν γιά να το παίζουν κάποιοι ιδεολόγοι και μπροστάρηδες στους αγώνες.
3) Έχει προσφέρει ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ στην ελληνική μουσική και εξ' αυτής στη φήμη της Ελλάδας. Έχει όμως κάνει και το ακριβώς αντίθετο (ουφ! βαριέμαι να τα γράφω. Ψάξτε να τα βρείτε).