Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ: Τουρκική Φρεγάτα στο λιμάνι του Πειραιά!


den einai plaka tourkiki 300x224 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ: Τουρκική Φρεγάτα στο λιμάνι του Πειραιά!Κι όμως, ξαφνικά το email μας κατακλείστηκε από μηνύματα περί επικείμενης άφιξης τουρκικής φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά!
Στην αρχή δεν το πιστεύαμε… μέχρι που είπαμε να κάνουμε σχετική έρευνα, κι είδαμε ότι ήταν αλήθεια!

Μία φρεγάτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, η TCG «GEDIZ», θα βρίσκεται από αύριο Τρίτη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά συμμετέχοντας στη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη «Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG.2), η οποία θα επισκεφθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο πλαίσιο αναπαύσεως των πληρωμάτων των πλοίων της που πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα, σε συμμαχικούς λιμένες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Η SNMG.2 αποτελείται από τα πολεμικά πλοία FGS «BAYERN» (Γερμανία), TCG «GEDIZ» (Τουρκία) και FS «COURBET» (Ισπανία) και θα ναυλοχήσει στον Πειραιά μέχρι τις 13 Ιουλίου.
Η Τουρκική φρεγάτα TCG «GEDIZ», είναι ένα παλαιό πλοίο, αμερικανικής κατασκευής, κλάσεως «Oliver Hasard Perry», που έχει παραχωρηθεί μεταχειρισμένη από το Αμερικανικό Ναυτικό στο αντίστοιχο Τουρκικό, εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο της δωρεάνΑμερικανικής βοήθειας στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία.

troktiko

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η Ελλάδα είχε λεφτά, οι Αμερικάνοι χάριζαν όπλα στους τούρκους για να αναγκάζουν εμάς να αγοράζουμε. Τώρα που δεν έχουμε, χαρίζουν σ' εμάς...