Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πολιτικό μέτωπο κατά Στουρνάρα για την Αγροτική Τράπεζα!


ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ…
Ξεσηκώθηκαν όλοι για τις παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και ζητούν από τον Στουρνάρα άμεση ενημέρωση!...

Την αρχή έκαναν ένδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ερώτηση που κατέθεσαν κάνουν λόγο για «τεμαχισμό της ΑΤΕ και απολύτως απαράδεκτες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία και ειδικότερα τον αγροτικό πληθυσμό».
Μετά το ΚΚΕ, το οποίο με επιστολή του Ν. Καραθανασόπουλου στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τους εργαζομένους στην τράπεζα όσο και τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.».
Το ίδιο αίτημα υποστήριξαν με το γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Μαρκόπουλο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «με δεδομένο ότι στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένο το 70% της αγροτικής γης», δημιουργείται αναστάτωση και ανασφάλεια στον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Ωστόσο, ενστάσεις ηρθαν και από τη ΔΗΜΑΡ, με τον Δ. Χατζησωκράτη να αναφέρει:
«Το μέλλον της ΑΤΕ αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με φήμες και σενάρια.
Ορισμένα ερωτήματα απαιτούν άμεσες δημόσιες απαντήσεις.
- Τι ακριβώς έχει γίνει με το business plan που παρουσίασε η ΑΤΕ;
- Γιατί απορρίπτεται από την Τράπεζα Ελλάδας;
- Δεν θα αποτελεί πολιτικό ζήτημα να δίνουμε, ως κράτος, χρήματα για την ανακεφαλαίωση μιας Τράπεζας, η οποία και θα έρχεται στο κατόπιν να αγοράζει Τράπεζα με πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου;»
πηγη