Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δεν θα κόβουν το ρεύμα, αλλά θα κάνουν κατασχέσεις για το χαράτσι


Αλλάζει η… δαμόκλειος σπάθη: Παύει να «πλανάται» η απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από τα κεφάλια όσων δεν θα πληρώνουν το χαράτσι για τα ακίνητα, αλλά παραχωρεί τη θέση της στο ενδεχόμενο κατασχέσεων...


Η πρώτη δόση του χαρατσιού του 2012 για τα ακίνητα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα ταχυδρομηθούν στις 28 και 29 Ιουλίου.

Το χαράτσι δεν το «συνοδεύει» πλέον η φοβέρα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν προσέκρουσε σε σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και σε εμφανή προβλήματα νομιμότητας- με αποκορύφωμα τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απαγόρευσε την εφαρμογή του μέτρου.

Το χαράτσι συνοδεύεται όμως από την απειλή ότι θα γίνουν κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των πολιτών που δεν θα πληρώσουν.

Η Εφορία διαβεβαιώνει ότι διαθέτει όσα στοιχεία και μέσα χρειάζονται για να γίνουν οι σχετικές κατασχέσεις. Στις ΔΟΥ, άλλωστε, θα διαβιβάζονται οι απλήρωτες οφειλές και εκεί θα «δρομολογούνται» τα.. περαιτέρω.

Όπως είναι ήδη γνωστό, σε πέντε δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του χαρατσιού του 2012, από το οποίο το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο προσδοκά είσπραξη ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Κατασχέσεις ακινήτων για το χαράτσι

Το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου λοιπόν, θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα έχει ενσωματωθεί και το τέλος ακινήτων για το 2012, από το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Κι αν έχει εκλείψει πλέον το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος -ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- για όσους φορολογουμένους δεν πληρώσουν το χαράτσι, η εφορία δεν θα τους… ξεχάσει. Το αντίθετο μάλιστα.

Έτσι στις περιπτώσεις που το τέλος ακινήτων δεν εξοφληθεί το χρέος, το οποίο αναμένεται να αποπληρωθεί σε πέντε δόσεις, θα μεταβιβάζεται για είσπραξη στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες θα έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να το διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.


Πηγή: Tsantiri.gr

ramnousia

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ (82ΕΤ)

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΓΧΩΡΕΣΕΙ

ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΕΔΩ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως,προμηθευτικα αρκετες σφαιρες με χοντρο αλατι,ωρεγλεντια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΟ ΧΩΜΑΤΟΣ( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ) ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.
ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ(1 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ ΔΑΝΕΙΩΝ)
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ Τ... ΜΟΥ
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ.
ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ, ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ. ΘΑΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ,
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ; Ε;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνουμε απολυτα κ πρεπει κανεις να μην τους
πληρωνει!κ αν φτασουν σε σημειο να γινονται κατασχεσεις να γινει λαοθαλλασσα ο λαος κ να τους πνιξει κ'αν δεν γινεται αλλιως να πεσει κ αιμα δεν φοβομαστε κανεναν!οσο τους πληρωνουμε τοσο αφαιμαξη μας κανουν
αν κ ειμαι σιγουρη αλλα γεγονοτα κατα παραχωρηση θεου θα μας προλαβουν!!!ουτε τα προηγουμενα χαρατσια πληρωσα ουτε ετακ τι-πο-τα κ η εκπληξη ηρθε απο τον πνευματικο μου ενας αγιος γεροντας ετων 86 οταν μου εστειλε χαιρετισματα να μην πληρωνω τιποτα υπακοη λοιπον κ εχει ο θεος!!!