Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;


Κάποια μέρα, με την άδεια τού Διοικητού μου, τού κ. Ιωάννου Παραστατίδη πήγα στην Ιερά Μονή Διονυσίου, όπου μεταξύ Των άλλων είδα τον μακαριστό πατέρα Θεόκλητο.
Ό πατήρ Θεόκλητος κατά κόσμο Θεόδωρος ήτο Ναυπάκτιος.
Γεννήθηκε το 1915• Εις ηλικία 25 ετών εγκατέλειψε τον κόσμο και...
ήλθε στο Άγιον Όρος, όπου αναζητούσε Μοναστήρι να τον άναπαύη. Πήγε και στην Ιερά Μονή Διονυσίου, όπου εκεί έγινε το θαύμα. Βρέθηκε κάποια στιγμή στο παρεκκλήσι πού βρίσκεται ή εικόνα της Παναγίας τού Ακάθιστου και είδε μία γυναίκα μοναχή και εμπρός του 4_5 φέρετρα με ανθρώπους, οι όποιοι ανάσαιναν λίγο. Τότε ή μοναχή, δηλαδή ή Παναγία τού είπε:
-"Εδώ να καθίσεις για να νεκρωθείς, όπως αυτοί εδώ οι άνθρωποι!".

Και αφού μού διηγήθηκε τα περί της κουράς του, τού είπα:


-Γέροντα, θα πάρουμε την Πόλι;
-Παιδί μου! 'Αν ένας Άγγελος, μάς πάρει εμάς τούς δύο, αυτή την στιγμή και μάς περιφέρει πάνω από την Ελλάδα, θα δούμε ότι όλα τα σπίτια έχουν κεραίες τηλεοράσεως. Άρα πώς να δώσει εμάς, ό Θεός, την Πόλι;

Για να μάς την δώση ό Θεός την Πόλι, θα πρέπει ό Ελληνισμός να μετανοιώση. Θα δώση κάτι ό Θεός ώστε να μετανιώσουμε και μετά θα μάς την δώση. Βέβαια και ό λαός πού την έχει, έχει κάμει πολλά εγκλήματα και θα τιμωρηθή.
Στην Ιερά Μονή Διονυσίου ξαναπήγα στις 23/04/1999 επισκέφθηκα ξανά τον πατέρα Θεόκλητο.
— Γέροντα, του είπα, αυτές τις ήμερες συνάντησα κάποιο όστις μου είπε, ότι εφέτος θα λυθή το Κυπριακό, θα πάρουμε την Πόλι κ.λπ.

Ό πατήρ Θεόκλητος, αγαπητέ μου Ζωσιμά, δεν τα υιοθέτησε τα ανωτέρω, σιώπησε και άλλαξε συζήτησι. Μάς μίλησε –διότι ήταν και άλλοι προσκυνητές παρόντες - περί μετανοίας.





ΒΙΒΛΙΟΓ. ΕΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ- ΑΙΤΩΝ 50 ΨΑΛΜΟ.
Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ ΘΕΡΜΟΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
πηγή

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ???
ΡΕ ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΕ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ.
3000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ.
ΒΟΔΙΑ ΦΑΤΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΠΟΗ ΟΠΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ Κ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο (ΚΑΘΕ) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΒΑΤ, ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ/Η 8:21 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΝΕΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

αδερφέ μην ασχολείσε.Ο τύπος βρίζει χυδαιότατα τους πάντες και τους αποκαλεί ζώα διότι δεν έχει να φάει.Δηλαδή αν του πετάξουνε τροφή, πιθανόν να σταματήσει να ουρλιάζει...κατά τα άλλα αποκαλεί όλους τους υπόλοιπους ζωα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε είστε πολύ μαλάκες τελικά... Καλά κάνουν και μας βασανίζουν... Με τόσο χαμηλό ΙQ να σας πάρουν και σε τσίρκο λέω εγώ... Ρε μαλάκες τι να την κάνετε την πόλη; Έχει Έλληνες; Πώς στο πέος θα την διοικήσετε ρε γελοίοι,όταν σε λίγο ούτε να φάμε δεν θα έχουμε, κολλημένοι πίθηκοι;

Ανώνυμος είπε...

Για όλους εσάς που ορεύεστε την Πόλη
και την νέα «βυζαντινή αυτοκρατορία»,μπείτε εδώ:
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα πρόβατα με χαμηλό IQ όμως με τον ΧΡΙΣΤΟ στη ζωή μας, παρά ψευτοπροοδευτικοί όπως είμαστε τώρα. Υοθετήσαμε σάπιο αμερικανοαγγλικό τρόπο ζωής έλεος, θεοποιήσαμε το χρήμα. Ξεφύγαμε απο την πραγματικότητα. Απομακρυνθήκαμε από τον θεό, σε λίγο θα ξεχάσουμε τον τόπο καταγωγής μας, την ιστορία μας. Μας θέλουνε άβουλα πλάσματα μπορείτε να το καταλάβετε?

Y.Γ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΉΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΚΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ - 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ.... ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ..... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟς ΞΈΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑς. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΡΘΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
''ΠΙΣΤΗ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ''

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΟΝΟΙΡΕΥΕΣΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνω όλους τους μηδενιστές και τους υβριστές και χλευαστές των προφητειών των αγίων της του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας, να μην πολυστεναχωριούνται για την έκβαση των προφητειών και την επανάκτηση της Κων/πόλεως γιατί πολύ απλά είναι επίσης προφητευμένο ότι θα είναι όλοι τους νεκροί την μεγάλη και φοβερή εκείνη ημέρα.

Στην πραγματικότητα είναι ήδη νεκροί αλλά δεν το ξέρουν.

Ας ελπίσουμε ότι με τις ειλικρινείς μετάνοιες και τις θερμές προσευχές των υπολοίπων αδελφών τους Ελλήνων να ελεήσει και αυτούς τους δύστυχους άπιστους Έλληνες ο Γλυκύτατος και Φιλεύσπλαχνος Θεός μας Ιησούς Χριστός
και όχι μόνο να τους αφήσει ζωντανούς να δούν την Πόλη Ελληνική και πάλι, αλλά να τους βάλει και στον παράδεισο να χαίρονται και να αγάλλονται αιωνίως.
Αμήν αμήν αμήν.

στρατιώτης της θριαμβεύουσας Εκκλησίας
+Κοσμάς+

Ανώνυμος είπε...

Αχ, Κοσμά συνέχεια προσεύχομαι να ζητήσουν έστω και την τελευταία στιγμή, την ώρα του "ταρακουνήματος", τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας.
Τα περιθώρια στενεύουν.
Και υπάρχουν πολλοί με παρρησία στην προσευχή, αλλά είναι θέμα ελευθερίας.
Κρίμα τις ψυχές, το αίμα του Χριστού στον σταυρό χύθηκε για όλους μας. Κρίμα, πολύ κρίμα δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πονάω για τους ανθρώπους που δεν θα στηριχτούν στον Γλυκύτατο.
Μόνο μία ερώτηση-παρατήρηση. Γιατί θριαμβεύουσας; (δεν μπορούμε πριν την κοίμηση, μέχρι τότε στρατευομένης)

Ανώνυμος είπε...

συμπλ. Και υπάρχουν πολλοί με παρρησία στην προσευχή *που προσεύχονται για όλο τον κόσμο

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί θριαμβεύουσας; (δεν μπορούμε πριν την κοίμηση, μέχρι τότε στρατευομένης)"

Διότι αγαπητή μου αδελφή μου όσο και άν σου φαίνεται απίστευτο
αυτός που υπαγόρευσε το κείμενο στον γράψαντα
ανήκει ήδη στην άνω θριαμβεύουσα Εκκλησία και ζεί στην Άνω Ιερουσαλήμ.

Ο βρωμερός σκώληκας που δάνεισε το χέρι του στον Κοσμά ανήκει ακόμη στην στρατευομένη Εκκλησία του Παντοδύναμου Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων,
ο πράος και ταπεινός τη καρδία Θεάνθρωπος Κύριος μας είναι απλός και καταδεκτικός σε όλους τους στρατιώτες του,
ακόμη και στον χειρότερο των χειρότερων, σε τέτοιο απίστευτο σημείο που να αποτελεί θαύμα αυτό απο μόνο του για το ανθρώπινο μυαλό.
Και δεν χαλάει εύκολα τα χατήρια των αγίων του...

Καλό παράδεισο σου εύχομαι και διαισθάνομαι ότι τον γεύεσαι απο τώρα...

συνεχίζουμε τον +αγώνα+...

Σκώληξ

Ανώνυμος είπε...

"αγαπητή μου αδελφή"
καλύτερα να μη ρωτήσω πώς πέσατε μέσα στο φύλο.
Ευχαριστώ για τις ευχές σας, μακάρι