Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αλβανία: Το ελληνικό ΥΠΕΞ προκήρυξε διαγωνισμό για την ελληνική μειονότητα


Ιούλιος 3, 2012.

«Αν και η Ελλάδα βρίσκεται δέσμια της οικονομικής κρίσης, εξακολουθεί ωστόσο να μην αδιαφορεί για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αφού λίγες ημέρες πριν δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία προσφέρει ποσό ύψους 45.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός κέντρου συλλογής, ενός ηλεκτρονικού μητρώου, όλων των ιστορικών στοιχείων, για....
τον πολιτισμό και τη γεωγραφία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Η σχετική ανακοίνωση είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών πριν από τρεις ημέρες καθώς και όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν από το Υπουργείο για τους νικητές του διαγωνισμού.

Στο μεταξύ, 48 ώρες μετά τη δημοσίευση, ανεξήγητα (γράφει το αλβανικό κείμενο) η ανακοίνωση αυτή αφαιρέθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα έγγραφα τα οποία αναφέρονταν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται στη διάθεση της «Gazeta Shqiptare» από τα οποία προκύπτει ότι το ποσό των 45 χιλιάδων ευρώ είναι για τη δημιουργία ψηφιακών δεδομένων ενδιαφέροντος εθνικού, πολιτιστικού και κοινωνικού της ελληνικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία.

Όπως δημοσιεύθηκε, μετά το διαγωνισμό το Υπουργείο Εξωτερικών θα φιλοξενήσει όλα τα αρχεία των ενδιαφερομένων για την υλοποίηση αυτού του έργου, για το οποίο θα απαιτηθεί ένα έτος για την ολοκλήρωσή του.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος