Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Γιατί αυξάνουν φόρους και χαράτσια, αφού ξέρουν ότι δεν θα πληρωθούν;;;


Όλος ο κόσμος αναρωτιέται, γιατί το πολιτικό σύστημα βάζει εξοντωτικούς φόρους και χαράτσια, εν μέσω μιας καταστροφικής οικονομικής ύφεσης, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα βρεθεί κάποια στιγμή σε αδιέξοδο και δεν θα μπορεί να τα αποπληρώσει;..


Από τις συζητήσεις που γίνονται στην πιάτσα και στο διαδίκτυο, διατυπώνονται τρεις απόψεις.

1) Η πρώτη άποψη λέει ότι βάζουν εξοντωτικά χρηματικά ποσά με τη συνήθη λογική «ότι πιάσουν και από όπου τα πάρουν».

2) Η δεύτερη άποψη λέει ότι αυτό γίνεται για τα μάτια της τρόϊκας, προκειμένου να…. δείξουν οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες προς τους ξένους αγάδες ότι αυτοί προσπαθούν, αλλά το εγχείρημα δεν αποδίδει.

3) Η τρίτη άποψη λέει ότι βάζουν τόσο εξοντωτικά ποσά προκειμένου, είτε να εξαναγκάσουν τον κόσμο να πουλήσει περιουσίες όσο όσο σε σύγχρονους μαυραγορίτες που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, είτε να αρχίσουν να γίνονται αναγκαστικές εκτελέσεις περιουσιών και πώληση σε πλειστηριασμούς για ένα «κομμάτι ψωμί».

Εμείς όμως που έχουμε μελετήσει σε βάθος την διαστροφική λογική του πολιτικού συστήματος κάνουμε και μια άλλη πιο απλή σκέψη. Πέρα και ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, το πελατειακό πολιτικό σύστημα βρήκε μέσα στην κρίση μια άλλη πελατειακή ευκαιρία για να επιβιώσει. Επιβάλει τόσο εξοντωτικά χρηματικά ποσά και εξωθεί σε πίεση τους πολίτες και σε κινδύνους πλειστηριασμών, προκειμένου στη συνέχεια τα πολιτικά γραφεία να πουλάνε πολιτική εκδούλευση προς άγραν πελατείας. Το ίδιο εξάλλου γίνεται με τα αυθαίρετα, με τα επιβαλλόμενα υπέρογκα πρόστιμα  και με κάθε είδους παρανομία και αυθαιρεσία που το ίδιο το πολιτικό σύστημα «προάγει» προκειμένου στη συνέχεια να πουλάει «πολιτική προστασία» για είσπραξη ψήφων.

Τώρα μάλιστα που έγιναν δύσκολοι οι διορισμοί στο δημόσιο, κάτι θα πρέπει να βρουν οι άνθρωποι για να εξασκήσουν το πολιτικό τους επάγγελμα.

Ήδη πολλοί πολιτικοί προστάτες, άρχισαν να μιλάνε για απαλλαγές από χρέη, για «κούρεμα» στεγαστικών δανείων ή καταναλωτικών δανείων κ.λ.π. χαϊδεύοντας αυτιά και αποκτώντας πελατειακό ακροατήριο. Δεν ακούσαμε όμως ποτέ κανέναν από αυτούς να διαμαρτύρεται όταν οι τράπεζες επέβαλαν στους δενειολήπτες δυσανάλογα υψηλά επιτόκια!!!

Πέτρος Χασάπης
πηγη

2 σχόλια:

manos είπε...

ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΟΣΟ-ΟΣΟ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ, ΑΞΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

ΑΝ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ, ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΛΠ);

ΔΙΟΤΙ, ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΔΙΝΕ 200 ΜΕ 300 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ (ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ;

ΑΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ), ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΜΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, (ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ...

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


ΑΛΛΑ, ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.