Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι "προγραμματικές δηλώσεις" της "νέας" κατοχικής συγκυβέρνησης


και η περίεργη εμμονή του Σαμαρά στην ολοκλήρωση της εξελιγμένης μορφής "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση"

Πρίν απο λίγες ώρες στην βουλή Ελλήνων, ο  πρωθυπουργεύων  εκπρόσωπος   της κοινοπραξίας  εντολοδόχων αρχηγών, υποτίθεται   ότι ενημέρωσε , τα  κόματα και τον ελληνικό λαό για το τι προκειται να  κάνει  η  Α.Ε  "Κυβέρνηση της Ελλάδας"  προκειμένου  να  "σώσει"  τον τόπο...


Προσπαθώ να μην μπω στον πειρασμό  να αναφερθώ  στα τόσα  ψέματα που ξεστόμιζαν  απο τα τηλεοπτικά  μπαλκόνια  τόσο ο Σαμαράς όσο και οι άλλοι  δύο  βασικοί μέτοχοι της  προαναφερθείσης κοινοπραξίας.
Είναι πράγματι τόσα πολλά  και τόσο χοντροκομμένα,  που πλέον έχουν καλύψει  όχι μόνο τις αυτονόητες αλήθειες αλλά ακόμα και αυτήν την πραγματικότητα.

Ξέροντας λοιπόν ο Σαμαράς ότι  απευθύνεται  σε έναν κόσμο  που  αποδέχτηκε  τον ρόλο  του υποζυγίου,  αρχικά  του θύμισε  ποιός είναι  το "αφεντικό"  λέγοντας  γιατί και πως  η κυβέρνησή του είναι ισχυρή και αποφασισμένη να κάνει  όσα  δεν έκαναν οι προηγούμενες, τονίζοντας μάλιστα  τρείς φορές , πως θα ισχύσουν   όλα όσα  έχουν  αναφερθεί  στην περίφημη  "προγραμματική  συμφωνία" των  τριών .

Και εκει που λές  "ίσως και να την γλυτώσαμε", αρχίζει  το βρυξελλιώτικο  τραγούδι  διασκευασμένο σε τσάμικο για τις ανάγκες  της "ενημέρωσης".
Δωσ΄του  λοιπόν  τα ...
πατριωτικά  "τσιτάτα", δώσ΄του  "είμαστε ενωμένοι και θα  τα καταφέρουμε" ,δωσ΄του και κάμποσες αόριστες αναφορές  στο παρελθόν  όπου και πάλι  "σαν Έλληνες πετύχαμε".
Όμως επί της ουσίας ,  όλα όσα  ακολούθως ανέφερε , όπως π.χ οι συχνά  επαναλαμβανόμενες  υπομνήσεις πως  θα είμαστε  συνεπείς στις δεσμεύσεις  και στο ευρωπαϊκό μας όραμα,  ήταν στον αντίποδα  εκείνων που υποκριτικά  παρουσίαζε η  "προγραμματική συμφωνία" ,αυτή που  λίγα λεπτά  πρίν έλεγε με στόμφο πως θα τηρηθεί με ακρίβεια .

Είχε ο αθεόφοβος το θράσος  να αναφερθεί ακόμα και σε εκείνους  που έμειναν άστεγοι , σε αυτούς που ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια , αλλά και σε όσους  δεν άντεξαν  και αυτοκτόνησαν θεωρώντας πως έτσι  "γλύτωσαν".

Θράσος  και χυδαιότητα  του χειρίστου μάλιστα είδους .

Πως νομίζεις  κύριε  Σαμαρά, ότι  έχασε το σπίτι του  ο μέχρι χθές νοικοκύρης ;
Μήπως το έπαιξε στα χαρτιά;
Mπάς και το   ποντάρισε  στα ζάρια ή μήπως του το πήραν  οι τράπεζες για τις οποίες εσύ και το κυβερνητικό σου σινάφι   κάνατε  τα πάντα  για να μην πάψουν  να γεμίζουν  τα θησαυροφυλάκιά τους αδειάζοντας τις δικές μας τις ζωές;

Μας  μίλησε  για το  απόλυτο  ξεπούλημα  των πάντων, λές και  πρόκειται  για  την  μεγαλύτερη  προσφορά  στην  ελληνική κοινωνία , μιας και όπως είπε , το κράτος  θα υπάρχει  παντού  ως "επόπτης".Ένα  ξεπούλημα  που όπως  και  παλιότερα  στην Αργεντινη, στην Χιλή , στο Περού , στη Βολιβία , στη Ρωσία,  στην  Κορέα και όπου αλλού  πέρασαν  τα φουσάτα και ο λίβας  των "αγορών", οδήγησε  τους λαούς  στην πείνα και την εξαθλίωση .
 Δεν  μας είπε  τι έγινε  σε εκείνα  τα μέρη που  εκλεγμένοι εντολοδόχοι "διαπραγματευτές"σαν και αυτόν , ξεπούλησαν όσο- όσο  στις ιδιωτικές  εταιρείες  (που συμπτωματικά  ανήκουν  σε δυό- τρείς ανθρώπους) το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες  , την παιδεία  και κάθε τι που  προριζόταν για τις ανάγκες του λαού.
Δεν είπε  δηλαδή ότι  σε όλα αυτά  τα κράτη που κυριάρχησε   η ιδιωτικοποίηση, όχι μόνο  δεν υπήρξε ανάπτυξη  και μείωση της ανεργίας  αλλά  ακριβώς το αντίθετο.Ότι λαοί σαν τον δικό μας ,που ζούσαν με αξιοπρέπεια,  κατάντησαν  να ζούν  σε παραγκουπόλεις  και με συνθήκες ζωής παρόμοιες  με εκείνες  των δουλοπαροικιών του μεσαίωνα.

 Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
"Το έργο θα έχει  ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο φθινόπωρο"

Ήταν  λέτε  τυχαίο που ο  εκλεγμένος   κυβερνήτης  και  επι της ουσίας  διορισμένος  αρμοστής, αφιέρωσε  μεγάλο μέρος της ομιλίας  στην  "ηλεκτρονική  διακυβέρνηση" τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά  ότι   "δεν  μπορεί να υπάρξουν  διοικητικές μεταρρυθμίσεις αν  δεν ολοκληρωθεί  αυτό που λέμε  ηλεκτρονική διακυβέρνηση";

Φυσικά  όπως  και  ο παλιός  συγκάτοικός του στην μεγάλη σχολή του Σικάγο Γ.Παπανδρέου , έτσι κι αυτός μας είπε ότι   το  μόνο  "ξόρκι"  το οποίο  θα διώξει μακρυά  την  "πανούκλα της γραφειοκρατίας" ,η οποία  ως  γνωστόν ευθύνεται  δια "πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", είναι η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση".
Αναφέρθηκε μάλιστα  χωρίς  να το περιγράψει, σε ένα   ακόμα  πιό ....εξελιγμένο   σύστημα  "ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης", το οποίο  θα εξαλείψει άπαξ και δια παντός ακόμα και την "ηλεκτρονική γραφειοκρατία" ,που είναι όπως είπε , η μετεξέλιξη της κλασσικής  μορφής της παλαιάς γραφειοκρατίας.

Κατ΄αρχάς  να βάλουμε τα πράγματα  στην θέση τους.

Ναι, η γραφειοκρατία  είναι   πράγματι  μία  απο τις πολλές παθογένειες  ενός συστήματος  που μέχρι χθές  στηριζόταν στους κομματικούς στρατούς και στην έμμεση πολιτική ομηρία  όσων  είχαν μπεί στον πειρασμό να  ενταχθούν σε αυτούς  για  την εξασφάλιση του επιούσιου .

Όμως  δεν ήταν  η γραφειοκρατία εκείνη  που  βοήθησε τους Τσοχατζόπουλους  να  κατακλέβουν  επί χρόνια  τον ιδρώτα  των Ελλήνων, ούτε  φυσικά  η γραφειοκρατία  ήταν  αυτή  που οδήγησε  τους  δήθεν μεγαλοβιομηχάνους   να κλείσουν  τα εργοστάσιά τους  στην Ελλάδα  για να ανοίξουν με τα κλεμμένα του χρηματιστηρίου  άλλα  σε χώρες  με    μεροκάμματα πείνας.

Δεν έφταιγε  η γραφειοκρατία  που  ενω τίμιοι εφοριακοί ( ναι  υπάρχουν και τέτοιοι)   ανακάλυπταν  κραυγαλέες περιπτώσεις φοροκλοπής και φοροδιαφυγής , οι  φίλοι και σύντροφοι του Σαμαρά , του Βενιζέλου ,του Κουβέλη , όχι μόνο τους χάριζαν  τα χρέη αλλά  τους έδιναν  και άδειες για κανάλια , δημόσια  υπερτιμολογημένα  έργα και θαλασσοδάνεια με το τσουβάλι.
Τότε  κ. Σαμαρά  που όχι  μόνο δεν υπήρχε  "ηλεκτρονική διακυβέρνηση"  αλλά ούτε  και ίντερνετ , δεν ήξεραν οι  πάντες  για το λαθρεμπόριο  πετρελαίου  το οποίο  έκανε  γνωστός  σε όλους  αλλά και σε σας  μεγαλοεπιχειρηματίας;
Τι κάνατε  για δαύτον  πριν αποχωρήσετε  απο τη κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Πως δηλαδή  εσείς , ο Σημίτης , ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου,ο Βενιζέλος, μας προστατεύατε  τόσα χρόνια  απο όλους αυτούς  τους αρχικλεφταράδες ;

Σας εμπόδιζε το "τέρας της γραφειοκρατίας " ή  τα  δεσμά  της διαπλοκής με τα οποία σας είχαν και σας έχουν  δεμένους , όλοι  αυτοί  οι ντόπιοι και οι ξένοι βρυκόλακες;

Ο συμφοιτητής σας κ.Σαμαρά, όταν  είχε βγεί  και εκείνος  πρωθυπουργός  "μέσα απο καπνούς  κι απο βρισιές", είχε  υπερτονίσει , όπως και εσείς σήμερα , την  ανάγκη της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"   με τον ίδιο  ακριβώς  τρόπο  που εννοούσαν  και εννοούν  οι  κοινοί σας εντολείς.
Στην μητρική του γλώσσα  είχε πεί  "we need a global governence now and fast" ( χρειαζόμαστε μια παγκόσμια   διακυβέρνηση  τώρα και γρήγορα) ενώ  ταυτοχρόνως  μας έλεγε  πως  θα ολοκληρωθεί  σε τοπικό  επίπεδο αυτή η διακυβέρνηση  με την  "κάρτα του πολίτη" , αυτή  δηλαδή που προπαραμονή των εκλογών   μετονομάστηκε σε "νέα ταυτότητα"  και την οποία  θα μας  επιβάλλει η δική   σας συγκυβέρνηση απο τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Ίσως αυτό είχατε  υπ΄όψη σας  όταν  λέγατε  με βεβαιότητα  ότι  όλα  όσα αφορούν  την  ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την διασύνδεση των πάντων  θα έχουν ολοκληρωθεί   μέχρι το επόμενο  φθινόπωρο.

Τότε  λοιπόν και όταν  θα έχετε ολοκληρώσει το  απόλυτο  σύστημα παρακολούθησης  και ελέγχου  της ελευθερίας των πολιτών ,  θα μπορείτε να  κάνετε ανεμπόδιστα  ότι θέλετε.

Ποιός  θα τολμά να κουνηθεί όταν θα ξέρει  πως  μέσω αυτης της ηλεκτρονικής δικτατορίας  θα μπορείτε  να παρεμβαίνετε  σε  όλα σχεδόν τα  σημεία που αφορούν  στη ζωή του;

Αν  π.χ  η "νέα ταυτότητα" , όπως έχει προβλεφθεί   απο  προηγούμενους νόμους, είναι εκείνη η κάρτα  στην οποία θα περιέχονται  τα πάντα και  δια της οποίας  θα ελέχονται  τα πάντα  που αφορούν  στον  κάτοχό  της , τότε αντιλαμαβανόμαστε  γιατί  τόσο εσείς όσο και οι ξένοι  τοποτηρητές , θεωρούν ως  προαπαιτούμενο  της  ...επιτυχίας  του  "σωφρονιστικού  προγράμματος"  την  ολοκλήρωση  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που όπως έχουν  ομολογήσει  δημοσίως  οι προκάτοχοί σας  δεν  μπορεί να υπάρξει  χωρίς   την  ψηφιακή ταυτοποίηση  του κάθε ενός  μας ,χωρίς δηλαδή την κάρτα του πολίτη   που κατά πάσα πιθανότητα  τώρα θα ονομάζεται  απλώς "νέα ταυτότητα".

Αυτό ήταν λοιπόν  το "ζουμί" των  προγραμματικών δηλώσεων  της τριαξονικής  συγκυβέρνησης , αυτό είναι  και το μέλλον  που έχουν σχεδιάσει για μας χωρίς  εμάς.

Δεν έχει μείνει και πολύς  χρόνος για  προβλημασισμό και συζητήσεις   περί του  "τι εννοεί  ο ποιητής".
Ή  θα αντισταθούμε  λέγοντας  κάμποσα  "όχι" ,  ή  θα σκύψουμε  το κεφάλι   ελπίζοντας  πως όταν  φτάσει  η σειρά μας ο δήμιος  να έχει πάθει υπερκόπωση.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι δεν ειναι παλιοι συμφοιτητες
αδελφοποιηθηκαν τοτε στη μεγαλη σχολη του σικαγο απο τοτε τους κατευθυναν για τον ιδιο σκοπο!
το θεμα ειναι επειδη δεν εχουμε πια
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ 3 ΕΚΑΤ.ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΣ
πρεπει να υπαρξει ενημερωση ενημερωση
γ'αυτη την σατανικη καρτα ωστε κανενας πολιτης να μην την δεχθει αν ο λαος ηταν ενωμενος τιποτα δεν θα περνουσε αυτο καποτε πρεπει να το καταλαβουμε οσο πιο αργα τοσο το χειροτερο για μας