Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ - Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


«Ο Μάκης ήταν ανοιχτόκαρδος, πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός στη δουλειά του. Τον τελευταίο καιρό βέβαια είχε αλλάξει κάπως. Είχε απομονωθεί και κλειστεί στον εαυτό του. Αλλά δεν το περίμενα ποτέ να αυτοκτονήσει»...

Ο 52χρονος Ομηρος Δήμου από την Καλλιθέα ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο φίλος του, ο 46χρονος Μάκης, έγραψε χθες με τόσο τραγικό τρόπο τον επίλογο στη ζωή του. Τον βρήκε ο ίδιος λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια. Λίγο νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει αναστατωμένη η σύντροφος του αυτόχειρα. Είχε πάρει ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό της που, μεταξύ άλλων, έλεγε: «Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Συγνώμη...».

Μόλις πήρε το μήνυμά του τηλεφωνούσε επίμονα αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Φοβήθηκε μήπως ο Μάκης κάνει κάτι τρελό. Γι' αυτό και τηλεφώνησε στον κ. Δήμου ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον αυτόχειρα. Λίγο αργότερα τον βρήκαν μαζί μέσα στο σπίτι του απαγχονισμένο. Είχε ακινητοποιήσει με χαρτοταινία τους δείκτες του ρολογιού στις 12.33.




«Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Είχε χάσει τη μόνιμη δουλειά που είχε ως εξωτερικός πωλητής σε εργοστάσιο στον Ταύρο και οι παραγγελίες για τον μοντελισμό είχαν ουσιαστικά σταματήσει», λέει ο κ. Δήμου.
Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο 46χρονος φέρεται να βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Σύλλογο Μοντελιστών.
Ο αυτόχειρας ήταν διακεκριμένος μοντελιστής με αρκετά βραβεία στο χώρο του. «Παλιότερα οι παραγγελίες δεν σταματούσαν», λένε άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον. Τον τελευταίο έναν χρόνο, όμως, φαίνεται πως τα έβγαζε δύσκολα πέρα.
Από ό,τι λένε οι κοντινοί του άνθρωποι, αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα και δεχόταν βοήθεια από τους οικείους του. Κάποιες σημαντικές παραγγελίες που είχε είχαν ακυρωθεί, ενώ τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες έψαχνε σαν τρελός -λένε φίλοι του- να βρει δουλειά, χωρίς αποτέλεσμα. Ολες οι πόρτες ήταν γι' αυτόν, λόγω και της ηλικίας του, κλειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας καταγόταν από τον Πειραιά αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου νοίκιαζε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου έμενε μόνος του.
«Ηταν κλειστός χαρακτήρας. Ησυχος και πολύ καλό παιδί, αλλά μερικές φορές τον έπιαναν οι μοναξιές και κλεινόταν στον εαυτό του. Τον τελευταίο καιρό αυτό είχε επιδεινωθεί», λένε φίλοι του στη γειτονιά. Ανθρωποι που έκαναν στενή παρέα μαζί του τον τελευταίο καιρό έμαθαν μόλις χθες -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο αυτόχειρας ήταν δύο φορές παντρεμένος και χωρισμένος και είχε αποκτήσει ένα παιδί.
Η «ΔΙΑΘΗΚΗ» ΤΟΥ
Η γειτονιά έχασε τη μιλιά της
Τρία σημειώματα εν είδει διαθήκης άφησε ο 46χρονος μοντελιστής που αυτοκτόνησε χθες στην Καλλιθέα, τα οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ποιους ανθρώπους αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα.
Τα σημειώματα απευθύνονταν στα πολύ κοντινά του πρόσωπα και σε αυτά ο αυτόχειρας ανέφερε τις τελευταίες του επιθυμίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μαζί με τα σημειώματα ο 46χρονος άφησε στο κρεβάτι του δύο φωτογραφίες στις οποίες κρατούσε μερικά από τα αγαπημένα του δημιουργήματα, τα καραβάκια που με τόση επιδεξιότητα και αγάπη κατασκεύαζε.
Χθες η γειτονιά του στην Καλλιθέα είχε... χάσει τη μιλιά της από την τραγική είδηση. Η ατμόσφαιρα βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν εμφανίστηκαν οι γονείς και η μία αδερφή του.
«Είχε αλλάξει»
«Ηταν άνθρωπος λιγομίλητος, σοβαρός και όχι πολύ εκδηλωτικός. Ερχόταν πάντα μόνος του να φάει. Ηταν ένας σωστός άνθρωπος που κουβαλούσε το δράμα του. Ειδικά το τελευταίο διάστημα φαινόταν στενοχωρημένος και προβληματισμένος και από εκεί που ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα, είχαμε μήνες να τον δούμε», μονολογούσε χθες ο Βαγγέλης Τρίμπος, που διατηρεί σουβλατζίδικο δίπλα στο σπίτι του αυτόχειρα.
«Αν και είχε αλλάξει τον τελευταίο καιρό, δεν μου έδωσε ποτέ να καταλάβω πως θα κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες, μετά την αυτοκτονία του τραπεζικού υπαλλήλου στην Ακρόπολη, έτυχε να σχολιάσω μπροστά του το κύμα των αυτοκτονιών που μαστίζει τη χώρα μας. Του έλεγα ''τόσο εύκολο το έχουν να αφαιρέσουν τη ζωή τους;''. Αλλά αυτός ήταν πάντα καλός στο να αλλάζει θέμα», έλεγε χθες ο διαχειριστής της πολυκατοικίας και στενός του φίλος τα τελευταία χρόνια Ομηρος Δήμου.
Γιάννης Φώσκολος
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV