Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διάσπαση της Ελλάδας ζητάει ο Τατούλης από τον Ράιχενμπαχ



Έχει επαφή με την πραγματικότητα και το πιθανό αποτέλεσμα σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματός του, ο κ. Τατούλης;
Μπορεί να κατανοήσει πως ουσιαστικά ζητάει τον διαμελισμό της Ελλάδας;
Το είχε ανακοινώσει όταν έδινε τον προεκλογικό του ...
αγώνα για να γίνει περιφερειάρχης;
Τί άλλο μπορούν να ζητήσουν οι περιφερειάρχες για να "ενισχυθούν οικονομικά" οι περιφέρειες;
Ο Τατούλης αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους δημιουργίας του εκτρώματος "Καλλικράτη" από τον Ραγκούση
Επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητώντας από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του «γόρδιου εναγκαλισμού» που «ασκεί το κράτος προς τις περιφέρειες» και να συμβάλει στην απελευθέρωση της περιφερειακής διοίκησης.

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη», σημειώνει.

Ο περιφερειάρχης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα αυτοδυναμίας των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο «Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα».

Η επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ντανιέλα Σβάρτζερ, μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς, ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας με ούμπαλα,να στείλει πίσω από τα σίδερα για εσχάτη προδοσία,αυτόν τον άθλιο προδότη; Γαμώ το μπουρδέλο,που ζούμε,τίποτα δεν λειτουργεί πιά,τόση σαπίλα,τέτοιο ξεχαρβάλωμα επικρατεί σ'αυτόν τον τόπο; Πέστε μου ρε παλιοκαθίκια του ΥΠ.ΟΙΚ.για ποιό λόγο να πληρώσω τους γαμημένους φόρους σας,ρε μπάσταρδοι; Για να πληρώνεται αυτό το σκουλήκι ο Ελληνόφωνας σιωνιστής κι άλλοι σαν κι αυτόν; Ήρθε η ώρα, θα πληρωθείτε όπως σας αξίζει.Με σφαίρες και Λιντσάρισμα παλιοτόμαρα.!!!!!!! Αρκετά σας ανεχτήκαμε στο σβέρκο μας!!! Καιρός να ξεπλύνετε τις βρωμιές και τις προδοσίες σας,με το βρωμερό αίμα σας,Αλήτες Γενίτσαροι και τσοχανταραίοι.!!!!!