Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ "ΚΕΡΑΝΗ" ΖΗΤΑ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις καπναποθήκες του «Κεράνη» στη Λεωφόρο Θηβών εξετάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό, Κ.Καραγκούνη...
τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τις άλλες δικαστικές υπηρεσίες (Πολιτικά και Διοικητικά Εφετεία και Πρωτοδικεία, καθώς και στο Ειρηνοδικείο) του Πειραιά.


Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την πολύωρη επίσκεψή της...
συνομίλησε με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων, με δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δικαστικές κτιριακές εγκαταστάσεις και κυρίως την ανεπάρκεια και την ακαταλληλότητα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, στο οποίο κυκλοφορούν περίπου 2.500 άτομα καθημερινά.


Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στερείται εξόδων κινδύνου, με συνέπεια να διακινδυνεύουν καθημερινά οι ζωές δικαστών, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών.


Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, στη συνέχεια, επισκέφθηκε το κτίριο των παλαιών καπναποθηκών του «Κεράνη» σε μια προσπάθεια να παραχωρηθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτές το σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.


Στο πλευρό της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο παλαιό κτίριο των καπναποθηκών «Κεράνη» είναι η μόνη λύση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.


Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης, σε επιστολή του προς τον Αντώνη Ρουπακιώτη, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Σήμερα καμία υπηρεσία του Δημοσίου δεν στεγάζεται σ' αυτό (σ.σ.: κτίριο «Κεράνη»), ενώ η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών όλων των δικαστηρίων του Πειραιά θα επέφερε κέρδος στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος επιβαρύνεται με το σημαντικό ποσό των 94.423,39 ευρώ μηνιαίως για ενοίκια. Είναι πλήρως επιπλωμένο, καταλαμβάνει έκταση περίπου 50.000 τ.μ., με δύο ή τρία υπόγεια γκαράζ, καθώς και υπαίθριο γκαράζ πολλών θέσεων»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να βρέθηκε ένας πολιτικός να μειώσει τα έξοδα του κράτους. Ποιος δεν το θέλει?

Επειδή όμωσ οι καιροί είναι πολύ ύποπτοι, λέω τώρα, εγώ ο περίεργος:

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ή ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΙΠΟΤΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΦΑΚΕΛΟΙ!!!