Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η Ελληνική γραμματική στο… απόσπασμα


Του Σαράντου Καργάκου

Με τη νέα αγραμμάτιστη γραμματική της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, που έθεσε σε κυκλοφορία το υπουργείο πνευματικής ημιπληγίας, η Ελληνική γλώσσα οδηγείται στο απόσπασμα...


Όπως συχνά έχουμε γράψει, η Γραμματική είναι η γεωμετρία του λόγου. Γεωμετρώντας τον λόγο, γεωμετρεί και η σκέψη. Δημιουργεί σύνθετο λόγο και στοχασμό.

Με το νέο «εγχειρίδιο» γραμματικής (εγχειρίδιο κατά του παιδικού μυαλού) απογεωμετρείται ο λόγος, αποσυντίθεται ο στοχασμός.

Δεν πρόκειται για ένα κακό βιβλίο. Πρόκειται για μία κακή πράξη.

Δεν είναι βιβλίο για ελληνόπουλα, αλλά ούτε και για παιδιά αλλογενών. Είναι κατώτερο και των παλαιών μεθόδων εκμαθήσεως ξένων γλωσσών. Τα εικονογραφικά ψιμύθια απλώς δίνουν στο βιβλίο μία εικόνα «κλόουν». Αλλά, μία «κλοουνίστικη» γραμματική κλονίζει εκ βάθρων το οικοδόμημα της Ελληνικής. Όπως θα έλεγε ο Κάτων, “hoc censeo”: Το βιβλίο πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί.

Την ευθύνη της αποσύρσεως χρεώνουμε ευθέως στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ας μην βάψει τα χέρια του στο αίμα της σφαγιαζόμενης ελληνικής. Διαπράττεται crimen majiestatis, έγκλημα εκ προθέσεως.

Προειδοποιούμε για ύστατη φορά: Εδώ και χρόνια η Ελληνική γλώσσα παραπαίει. Η συντακτική της δομής έχει δυναμιτισθεί, ο λεκτικός της πλούτος έχει στεγνώσει. Και με την τωρινή γραμματική θα παραπατάει σαν τον Ορέστη Μακρή στον «Μεθύστακα».

Λυπάμαι για την θλιβερή μου διαπίστωση, που όμως είναι αλήθεια αδιαμφισβήτητη: Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε μετά την μεταπολίτευση, είναι στο πεδίο της οπισθοδρόμησης.
Ο πραγματικός μας εχθρός υπήρξε η ανικανότητά μας. Και τη μεγαλύτερη ανικανότητα την δείξαμε στην διαχείριση του πνευματικού μας θησαυρού.

Η κολόβωση της γλώσσας θα φέρει σταδιακά και την κολόβωση της Ελλάδας.
Θα ήταν πράξη εθνικής προσφοράς να κλείσει το υπουργείο κακοπαιδείας. Επί δεκαετίες είναι πρόξενος συμφοράς. Ό,τι έχει αποδοθεί –ενδεχομένως ψευδώς- στον Κίσινγκερ, υπήρξε η κατευθυντήρια γραμμή του εγκληματικού αυτού μηχανισμού, που –υποτίθεται- διακονεί παιδεία Ελληνική!


Πηγή εφημ. "Παρόν"
πηγη


Ωχχ...Αλλα λέει ο Καργάκος άλλα λένε οι ''ειδικοί'' γλωσσολόγοι.
Θυμάστε την μικρή έρευνα που είχαμε κάνει για το βιβλίο της Ρεπούση;
Θα κάνουμε και μια έρευνα για όλους αυτούς τους ''γλωσσολόγους''.
Απο την στιγμή που αυτοί οι ''ειδικοί''χρησιμοποιήσαν το δοσιλογικό βήμα ως βήμα,λέει πολλά απο μόνο του.
Ιωάννης

4 σχόλια:

Mykonensis είπε...

Η αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης περνάει απαραιτήτως μέσα από την διαστρέβλωση της ιστορίας και την καταστροφή της γλώσσας. Αυτά τα δύο στοιχεία, μαζί με την ανθρωπολογική μας ταυτότητα, αν τα διατηρήσουμε, τότε ότι κι αν κάνουν οι κατοχικές κυβερνήσεις οι Έλληνες θα υπάρχουν για πάντα και θα είναι στο χέρι τους να αγωνίζονται και να ανακτούν την ελευθερία τους.

Ανώνυμος είπε...

Το τι επιχειρούν να πετύχουν το γνωρίζουμε από δεκαετίες.

Το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα έχουν πετύχει ΟΛΟΥΣ τους στόχους τους!

Ανώνυμος είπε...

σχολεια ανοιξτε, σχολεια για μικρους και μεγαλους, που να διδασκουν την γλωσσα και την ιστορια μας.απογευματινα σχολεια, εξω απο τα υπαρχοντα που ταχει αλωσει ο εχθρος. σχολεια σαν του Κοσμα του Αιτωλου, και σαν του ΕΑΜ στην ελευθερη ελλαδα. να μην ξεχασουμε πως ειμαστε ανθρωποι, πως ειμαστε ελληνες, να μπορεσουμε να αντισταθουμε και να επιβιωσουμε. υπαρχουν ελληνες οπως ο καργακος , και αλλοι πολλοι που μπορουν να δρασουν σ αυτη την κατευθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν πολύ ωραία να μπορούσαν να λειτουργούν σχολεία ελληνικής παιδείας ή σεμινάρια σε πολιτιστικούς συλλόγους. Έχω κουραστεί και απελπιστεί κυρίως με τα νέα παιδιά και το πόσο εύκολα υιοθετούν τα γκρικλις(φαντάζομαι ότι δεν σας φαίνεται ωραία η λέξη με ελληνικούς χαρακτήρες!) Δε μπορώ να καταλάβω πόσο μεγάλη είναι η βλακεία που έχει καταλάβει το μυαλό τους για να υιοθετούν μια μη-γλώσσα για να γράφουν!