Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η ΕΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


Η είδηση, το πρωί της Τετάρτης, περί "ρατσιστικών" σχολίων από την πρωταθλήτρια στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου , μέσω του προσωπικού λογαριασμού της, προκάλεσε αρχικά απορίες (για το αν πρόκειται για αληθινό λογαριασμό) και εν συνεχεία αντιδράσεις, που έφτασαν μέχρι και την ανακοίνωση της Δημοκρατικής...
Αριστεράς η οποία ζήτησε την ανάκληση της συμμετοχής της ελληνίδας αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο ημέρες πριν την Τελετή Έναρξης.

Εν τέλει, όντως, το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να αποκλείσει τη Βούλα Παπαχρήστου από το Λονδίνο. Συγκεκριμένα, η ΕΟΕ ανακοίνωσε:

"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου".

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που προκύπτει από το Λονδίνο και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκεται εκεί, η απόφαση ήταν καθαρά ελληνικό θέμα και σε κανένα σημείο δεν επενέβη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε πίεσε προς κάποια συγκεκριμένη κίνηση. Ωστόσο, το σχόλιο της Παπχρήστου κρίθηκε ρατσιστικό και αντίθετο με τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Μάλιστα, όπως λέγεται, μια ενδεχόμενη συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιθανώς να σήκωνε περισσότερες αντιδράσεις ακόμη και από αθλητές άλλων χωρών, που θα θίγονταν από τις δηλώσεις και τα tweets της ελληνίδας αθλήτριας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μέχρι να βγει το θέμα από τα ελληνικά ΜΜΕ, στο εξωτερικό δεν υπήρξε κάποια ένταση.

Όπως ακούστηκε από ανθρώπους που βρίσκονται με την ελληνική αποστολή "όπως, πάντα, στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να αναμοχλεύσουμε θέματα, που αφορούν ακόμη και δικούς μας αθλητές". Βέβαια, το θέμα προέκυψε περισσότερο από τις αντιδράσεις εντός του Twitter, προτού καν βγει το οποιοδήποτε δημοσίευμα σε ελληνικό ΜΜΕ και φυσιολογικά στη συνέχεια πήρε την ανάλογη έκταση.

Σπύρος Καπράλος: "η δουλειά των αθλητών είναι για να αγωνίζονται"

Το Sport24.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, για μια επίσημη τοποθέτηση γύρω από το θέμα. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, βρισκόμενος στο Λονδίνο, δεν θέλησε να πει πολλά, ξεκαθαρίζοντας ότι η ανακοίνωση της ΕΟΕ που μιλάει για τα ολυμπιακά ιδεώδη, αντικατοπτρίζει πλήρως το σκεπτικό της απόφασης που πάρθηκε και εξήγησε ότι οι "οι αθλητές είναι για να αγωνίζονται".

Πιο αναλυτικά ο κ. Καπράλος, είπε: "Η δουλειά των αθλητών βρίσκεται στους αθλητικούς στίβους και δεν πρέπει ούτε χρειάζεται, να κάνουν δηλώσεις ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς τους. Πρέπει να ασχολούνται με τους αγώνες τους και να μένουν συγκεντρωμένοι στους υψηλούς στόχους πρωταθλητισμού που έχουν".

Οι αντιδράσεις των αναγνωστών

Ενδιαφέρον πάντως έχουν οι αντιδράσεις των αναγνωστών του Sport24.gr και του News247.gr. Μάλιστα το δεύτερο διενήργησε και ένα poll στο Facebook Account του, στο οποίο μια μεγάλη πλειοψηφία, είναι αντίθετη με τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα από τους 800 περίπου που ψήφισαν, περισσότεροι από 500 έχουν πει ότι δεν συμφωνούν. Πάντως, παρότι στο επίσημο site της ΔΟΕ, περιέργως δεν υπάρχει πουθενά το καταστατικό και οι κανονισμοί που ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις, στους νομικούς κύκλους το ότι την απόφαση την πήρε η ΕΟΕ, κρίνεται ως σωστή πρακτική, με την έννοια, ότι η εγχώρια αρμόδια αρχή είναι υπεύθυνη για μια τέτοια απόφαση, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ηταν δηλαδη αυτό που είπε??Ενημερωστε για να κρινουμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 10.000ΕΥΡΩ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Βούλα, κορίτσι μου, ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ: δήλωσε α-μ-έ-σ-ω-ς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ κι ότι δεν σέ αντιπροσωπεύει η ψευτο"Ελλάδα" τών κατακτητών και τών ΚουβελοΚαπράλων ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ τους. Αγωνίσου ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ "ελληνικά" ΧΡΩΜΑΤΑ αλλά σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑ υπό τήν Διεθνή Ολυμπιακή Σημαία: ΜΠΟΡΕΙΣ!!! Ζήτα ΑΜΕΣΩΣ νομικές συμβουλές και ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ". Μην χάσεις αυτήν τήν ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΡΕΖΙΛΕΨΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ τούς ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ που μάς κυβερνάνε και να ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΟΥΛΩΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟ που σέ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ...!
Κι όταν θα λευτερωθούμε από τήν σκλαβιά μας, η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, η ΑΛΗΘΙΝΗ Ελλάδα, θα σέ ΔΟΞΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ που τήν τίμησες απαρνούμενη τήν "ΨΕΥΤΟ-Ελλάδα" τών προδοτών υποκριτών... Πολέμα τους!!!
Μπορείς ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ...!!!! Κάν'το για σένα, για τήν οικογένειά σου, για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, για τήν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ τού μέλλοντος!