Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΑΡΙΣΤΕΡΗ'' ΡΕΠΟΥΣΗ


Σήμερα κάναμε μια ανάρτηση απο το olympia.gr με τίτλο ''Στα χνάρια του Αδόλφου η Ρεπούση!''.
Η ανάρτηση ΕΔΩ.
Το κείμενο αναφέρεται σε πρόταση της Ρεπούση για κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού.

Αναφορικά με το παραπάνω θέμα έψαξα και βρήκα μια μικρή έρευνα που είχα κάνει το φθινόπωρο του 2010,με θέμα το βιβλίο...
ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού και τον ''συνωστισμό''.Όπως θα δείτε πίσω απο το συγκεκριμένο βιβλίο,κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.Συμφέροντα που έχουν να κάνουν με γεωπολιτική κυρίως.

Ας καταλάβουμε επιτέλους ολοι μας οτι αυτό που εκπροσωπεί αυτή η κυρία δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δημοκρατικό.Δημοκρατία χωρίς Πατρίδα δεν υπήρξε ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Διαβάστε με προσοχή και δείτε πόσοι και ποιοί διαπλέκονται σε αυτό το γαιτανάκι του Ιμπεριαλισμού .και της γεωπολιτικής.

Ιωάννης


Εδώ και καιρό, χρόνια, γίνεται μια προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας μας. Αυτό είναι φανερό από το περίφημο βιβλίο της έκτης δημοτικού, από το βιβλίο ιστορίας της τρίτης λυκείου, Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου με τον χάρτη που αναγράφονται τα Σκόπια Μακεδονία, στη σελίδα 138. Ακόμα και με την αποπομπή της Ιστορίας μας από το νέο, η μάλλον νεοταξικο Λύκειο. Όπως λέμε νέα Πελοπόννησος, νέα οδός, νέο Λύκειο, νέα τάξη πραγμάτων. Φυσικά πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες συναντά κανείς σχεδόν τα ίδια πρόσωπα. Ας πούμε για παράδειγμα τον πεφωτισμένο αυτόν ιστορικό φωστήρα που ακούει στο όνομα Βερέμης. Τον συναντάς πίσω από την καινούρια σειρά του ΣΚΑΙ,1821 η γέννηση ενός έθνους κράτους. Τον συναντάς πίσω από το βιβλίο ιστορίας της τρίτης Λυκείου με τον χάρτη που αναφέρει ως Μακεδονία τα Σκόπια. Τον συναντάς πίσω από το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού. Γενικά τον συναντάς σε πολλά μέρη. Ένα μέρος που μπορείς να τον συναντήσεις είναι και στη λέσχη Bilderberg.
 Σε αυτό το άρθρο μου έχω προσπαθήσει και έχω μαζέψει από πολλές πηγές, την πορεία όλων αυτών των φωστήρων της γνώσης και της προπαγάνδας. Θα αναφερθώ στο βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού, και στις σειρές τις νεοοθωμανολαγνες που προβάλλονται από την κρατική τηλεόραση, αλλά και στην καινούρια σειρά του ΣΚΑΙ, 1821 η γέννηση ενός έθνους κράτους .Αυτό που θέλω να δείξω ότι τα ίδια πρόσωπα συμπλέκονται διαπλέκονται σχεδόν πίσω από όλα. Και φυσικά ο κύριος Βερέμης είναι πανταχού παρών.
Ας αρχίσουμε με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού.
Το βιβλίο είναι προιον πολιτικής απόφασης, με συγκεκριμένες εντολές προς τους συγγραφείς, με συγκεκριμένους στόχους,χρηματοδότες και μέσα ενημέρωσης και εκδοτικά συγκροτήματα που ανέλαβαν τη "δουλειά" (βλέπε έκδοση απ τα Ελληνικά Γράμματα) την προώθηση και υπεράσπιση του βιβλίου όπως το Συγκρότημα Λαμπράκη..
Δείτε τα παρακάτω με προσοχή:
1. Η κα Κουλούρη έχει γράψει το Εναλακτικό Εγχειρίδιο Ιστορίας του CDRSEE για την έκδοση του οποίου έγινε ειδική εκδήλωση. Τη συζήτηση συντόνισε σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2006 ο κος Τσίμας ο οποίος όλως τυχαίως πριν 3-4 βδομάδες έκανε εκείνη την καταπληκτικής "αντικειμενικότητας" εκπομπή για το θέμα του βιβλίου υποστηρίζοντας με πονηρο και έξυπνο τρόπο το βιβλίο της κας Ρεπούση καλώντας στην εκπομπή του κάτι "τυπάκια" όπως οι Ψωμιάδης και Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ γνωστοί για την "υπόληψη" που τους τρέφει η ελληνική κοινωνία ως μοναδικούς ενάντιους του βιβλίου. Ανάμεσά τους στην εκδήλωση για το εγχειρίδιο της κας Κουλούρη παρίστατο "η εκσυχρονίστρια" του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κόππα, ο Νίκος Γεωργιάδης της ΝΔ που για το συγκεκριμένο θέμα στα κανάλια δεν έχει "φανεί" πουθενά κάνοντας τον "Κινέζο". Επίσης ο λαλίστατος κος Λιάκος που "οργώνει" τα ΜΜΕ του Λαμπράκη εφημερίδες και τηλεόραση και ο κος Βερέμης υποστηρικτής όλως τυχαίως του "Σχεδίου Ανάν"κατά το παρελθόν και σημαντικό στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ.. πηγή για την "ενδιαφέρουσα εκδήλωση : http://www.see-jhp.org/news_jhp_131106.html

Όι ''ιστορικές''απόψεις της Κουλούρη.Το οτι είναι καλεσμένη στο κρατικό ΝΕΤ λέει πολλά.



Ρίχνοντας μια ματιά στους χρηματοδότες του CDRSEE και του εγχεριδίου της κας Κουλούρη και ψάχνοντας λιγάκι παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχουν κυβερνητικοί οργανισμοί της Ελλάδας όπως ΥΠΕΞ, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΤΙΤΑΝ η οποία επιθυμεί διακαώς επέκταση στην αγορά της γειτονικής χώρας και εξαγορά μεγάλης τουρκικής εταιρείας για να μπει δυναμικά στην ανερχόμενη τουρκική αγορά τσιμέντου, η ΕΤΕ με την επένδυση των 4 δις δολ στην τραπεζική αγορά της Τουρκίας.
Πάμε τώρα στα "αγγελάκια" του "νεοταξισμού"
Συνεχίζω με τους ξένους κυβερνητικούς χρηματοδότες και δίνω και πηγές
Είναι οι USAID (Although USAID and the State Department are separate organizations, both report to the Secretary of State.), State department, United Kingdom foreign & commonwealth office, Matthew Niemitz, United States Institute for Peace funded by Congress, The German Ministry of foreign affairs, Stability Pact for South Eastern Europe sponsored by Germany.
Συνεχίζω με μερικές απο τις ΜΚΟ
FOSIM (πηγή http://www.soros.org.mk/),
Fund for an open Society - Serbia ποιανού; Σόρος ξανά, πηγή (http://www.fosserbia.org/?change_lang=en, )


NED, The Soros Foundation also provided monies to Otpor.
The National Endowment for Democracy (NED), which is funded by the U.S. Congress through the State Department authorizations
πηγή http://www.rferl.org/featuresarticle/2005/04/47268268-9e3d-414a-928d-435ff4de8af2.html
Έχει και συνέχεια Balkan Trust for Democracy Funding Organizations: Charles Stewart Mott Foundation, German Marshall Fund, USAID - United States Agency for International Development
πηγή: http://www.gmfus.org/balkantrust/.
επίσης: The Balkan Trust for Democracy (BTD) is a 10-year, ... The Balkan Trust is based in Belgrade and makes grants in Albania, ... Soros Open Network
πηγή www.transparentfunding.ro/index.php?section=programs&action=show&id=105 - 17k
United States Institute of Peace funded by Congress
Όλοι οι παραπάνω κυβερνητικοί οργανισμοί φυσικά πρόσωπά και ΜΚΟ βρίσκονται χρηματοδότες της κας Κουλύρη υπό μορφή λίστας στη σελ. http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html.
Ορίστε λοιπόν οι "γερές πλάτες" της κας Κουλούρη, Λιάκου και της κας Ρεπούση που η κα Γιαννάκου παρόλες τις αντιδράσεις (με εξαίρεση μια δήθεν διανοουμενίστικη "αριστερά") δυσκολεύεται τόσο μα τόσο πολύ να το αποσύρει γιατί και η κα Ρεπούση είναι απ το γρανάζι του ίδιου συστήματος και το βιβλίο της εξυπηρετεί τους νεοταξικούς σκοπούς τους και είναι γραμμένο στο ίδιο μήκος κύματος και ύφος με της κας Κουλούρη..
2.  Δείτε και αυτό για τη σχέση του ΔΟΛ..για να καταλάβετε τις υπόγειες διαδρομές του βιβλίου ιστορίας στ΄. Εγκρίθηκε υπό Κ. Σημίτη με ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου και ΥΠΕΠΘ Π. Ευθυμίου (κατά τα Θ. Κολοκοτρώνη του βιβλίου)..αγαπημένα παιδιά του ιδρύματος Λαμπράκη στο οποίο βέβαια και έδωσαν το έργο της έκδοσής του στα "Ελληνικά Γράμματα Α.Ε" αποδειξη σελίδα http://www.pi-schools.gr/prok_ekp_ylikou_03/atelier_13257.doc και http://www.dol.gr/finance.htm.. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί τέτοια φρενίτιδα για την υποστήριξη του εν λόγω βιβλίου απο την κα Κουλούρη που γράφει στο ΒΗΜΑ (επιφυλλιδογράφος στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) και προβάλλονται απόψεις της στο ΜΕΓΚΑ, δείτε την επαγγελματική ενασχόληση εκείνων των 5 πανεπιστημιακών με τον ΔΟΛ που βγήκαν να το στηρίξουν όπως οι καθηγητές Αντώνης Λιάκος (αρθογραφεί στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ σχέση του με το εναλλακτικό της Κουλούρη και CRDSEE), Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Νικολακόπουλος (αρθογραφεί στα ΝΕΑ και συνεργάζεται με τον τηλ. Σταθμό ΜΕΓΚΑ), Χρήστος Λούκας και Στέφανος Πεσμαζόγλου και των περιοδικών τους απ τις Εκδόσεις Νεφέλη και Ελληνικά Γράμματα συμφερόντων Λαμπράκη. Θυμάστε τι έλεγαν;; Ούτε διόρθωση χρειάζεται το βιβλίο ούτε τίποτα. Μην ξεχνάμε και τους άλλους υπάλληλους του Λαμπράκη τύπου Τσίμα με τη γνωστής αντικειμενικότητας εκπομπή για το θέμα του βιβλίου και τη σχέση του με την εκδήλωση της CDRSEE για το εναλλακτικό εγχειρίδιο της κας Κουλούρη, τα πύρινα άρθρα του κου Πρετεντέρη περί εθνικιστών για να καλύψουν τα δικά τους «έννομα» αργύρια, και τα άρθρα τόσων και τόσων άλλων «Ηρακλειδών» υπέρμαχων του βιβλίου τα οποία δημοσιεύονταν αφειδώς από ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, και ΤΟ ΜΕΓΚΑ..
3. Έχει πολύ πλάκα τελικά..δείτε αυτή τη σελίδα http://www.cdsee.org/seminar_eucp_conerence_report.html και θα καταλάβατε απο που ξεκινάνε όλα..και δείτε και εδώ τους ξένους χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ του κου Βερέμη υποστηρικτή της κας Κουλούρη..αν βλέπετε καμία διαβολική σύμπτωση στους χρηματοδότες και των δύο ΜΚΟ του CDRSEE και του ΕΛΙΑΜΕΠ μην της δώσετε καμία μα καμία σημασία.. http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/
Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαινεται πλέον καθαρά ότι υπήρξε και από ποιούς πολιτική βούληση για "συμφιλίωση" με την Τουρκία και να γίνει η Μικρασιατική Καταστροφή "Συνωστισμός" και τόσα και τόσα άλλα..η πολιτική βούληση και τα πρόσωπα συνδιάστηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα εσωτερικού όπως ΕΤΕ ΤΙΤΑΝ κ.α σε συνδιασμό με Κυβερνητικούς χρηματοδότες φυσικά του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες είδαμε απο που.
Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα είναι ποιός θα πάρει τη δουλειά, έτυχε οι συγκεκριμένοι πολιτικοί να χουν "ιδιαίτερη σχέση" με τον ΔΟΛ και τσουπ πάρε τη δουλειά Λαμπράκη..πριν γίνει βέβαια αυτό είχαν βάλει δικούς τους στο ΠΙΣ αλλά και διόρισαν τον κο Βερέμη Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικης Παιδείας..δείτε σχεση ΕΛΙΑΜΕΠ Βερέμη Κουλούρη και τσουπ διορίστηκε Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας..η συνέχεια ήταν εύκολη, βρήκαν τους "ιστορικούς", "καθηγητάδες", "επιμελητες" του εν λόγω βιβλίου (βλ. Ρεπούση), είτε ελπίζοντας και ποντάροντας στην "επιστημοσύνη τους" ή στην "αγάπη προς τα ευρώπουλα" και την επιστημονική τους εξέλιξη την οποία θα υποβοηθούσαν.."χτίστηκαν" τριγύρω τους θέσεις άμυνας και επίθεσης κυρίως απο τον ΔΟΛ με τους "δήθεν έγκυρους" Τσίμα, Πρετεντέρη, συνεπικουρούμενοι από τους Πέντε Πανεπιστημιακούς, αλλά και άλλους της "συνομοταξίας" για να υποστηρίξουν το βιβλίο "δικών τους συμφεροντων" απο θυγατρική της μαμάς εταιρείας και χρησιμοποιώντας συμμάχους είτε από τους αργυρώνητους είτε από τους αγνούς αριστερούς προβάλοντας τους την καραμέλα την οποία θα "έτρωγαν" πιο εύκολα..ότι πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται εκκλησιαστικοί κύκλοι (βλ΄. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τους προκαλεί αλλεργία όπως και σε μένα όπότε διεγείρει τα αντανακλαστικά τους) και από την άλλοι εθνικιστικοί κύκλοι προβάλλονται το δέον στα διάφορα πάνελ τους Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ και τον Κο Ψωμιάδη με τα ετικετάκια των εθνικιστών ή στις φυλλάδες τους ότι ιδού οι "απέναντι" και να "ξυπνήσουν τα εμφυλιοπολεμικά τους σύνδρομα, για να πετύχουν τι;; Οι μεν να βρίζουν τους δε "εθνικόφρονες και παπαδαριά" και οι δε "δήθεν αριστερούς" και "αναρχοκου*****στές" και οι υπόλοιποι να κάνουν "ήσυχοι τη δουλειά" αποπροσανατολίζοντας τους υπόλοιπους και ματσωνοντας μπόλικα φράγκα από κρατική δουλειά..
Απέδειξα με επιχειρήματα για αυτούς που μπορούν να τα δουν για τους άλλους ας μείνουν στα λαγούμια της ιδεοληψίας τους, ΠΟΙΟΙ ήταν οι πολιτικοί εμπνευστές, ποιοί οι χρηματοδότες, ποιοί οι λόγοι, ποιοί οι δήθεν καθηγητάδες, ποιοί οι "ιστορικοί", "δημοσιογράφοι", "άνθρωποι των Γραμμάτων" της πολιτικής",που "νοιάζονται" και γιατί "νοιάζονται" τόσο για την "ιστορική αλήθεια"..η αλυσίδα έχει κρίκους, Πολιτικούς, χρηματοδότες, εκδοτικά συγκροτήματα, δημοσιογράφους, ιστορικούς και Πανεπιστημιακούς. Α και παρεπιπτόντως ο κος Βερέμης είναι και Πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής Παιδείας. Δείτε πότε και από ποιόν διορίστηκε..όλα είναι προμελετημένα..Αυτά τα ολίγα για όσους ενδιαφέρονται να το ψάξουν νηφάλια και ψύχραιμα και για να καταλάβουν ότι αυτό που νοιάζει τους περισσότερους απο τη φάρα των συγκεκριμένων δήθεν ιστορικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, είναι όχι η ιστορική πραγματικότητα και αλήθεια που νοιάζει πιθανόν τον περισσότερο απλό κόσμο και μας τους "ρομαντικούς" και "αφελείς" αλλά η μάσα και η επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη με οποιοδήποτε κόστος..Συμπέρασμα με πολλά ευρώ και υποσχέσεις επιστημονικής ανέλιξης και καριέρας για διάφορους και για πολιτικούς οικονομικούς και άλλους λόγους ναι η ιστορία ξαναγράφεται πολύ μα πάρα πολύ εύκολα…
Πέρα απο τους κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά και ΜΚΟ που στηρίζουν το CDRSEE σας παραθέτω τώρα και μερικά στοιχεία για τα πρόσωπα του εν λόγω ιδρύματος ξεκινώντας από τον Πρόεδρο του CDRSEE Richard Schifter. Βιογραφικό του εδώ http://www.cdsee.org/board_member_01.html . Μέχρις εδώ τίποτα το μεμπτό αλλά δείτε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται για την αφεντιά του σε αυτή τη σελίδα: http://www.wrmea.com/backissues/0694/94006018.htm .
Οι απόψεις του Ρ. Σίφτερ φιλοξενούνται συχνά σε διάφορα εβραϊκά περιοδικά όπως στα Jewish News και The Jewish Week . Ιδού τι λένε για τον Ρίτσαρντ Σίφτερ, δύο ακόμη συντάκτες του Washington Report for Middle East Affairs http://www.wrmea.com/backissues/0490/9004011.htm .
http://www.wrmea.com/backissues/0693/9306013.htm
Πάμε να δούμε για άλλο ένα πρόσωπο του συγκεκριμένου ΜΚΟ. Είναι ο Κώστας Καρράς. Δείτε το επίσημο βιογραφικό του εδώ.http://www.cdsee.org/board_member_08.html . Ο Κώστας Καρράς, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του “υπήρξε επί 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ“. Πρόκειται προφανώς για τις ετήσιες συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και συνεχίζονται -σχεδόν ανελλιπώς- σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα. Σ’ αυτές, και υπό την αιγίδα του ιδρυτικού μέλους της Λέσχης Αμερικανού τραπεζίτη και επιχειρηματία Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, συναντιούνται, σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο, περί τους 130 διαπρεπείς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι “πολίτες”, που συζητούν για θέματα της παγκόσμιας πολιτικής, επιχειρηματικής και οικονομικής επικαιρότητας. “Πολίτες”, ήγουν “εξέχοντα γκλομπάλια” που επισήμως εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους: πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, στελέχη υπερεθνικών οργανισμών [Παγκόσμια Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] κ.ο.
Ο Κ. Καρράς ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ μέχρι το 1994 ή το 1996. Το 1998 τον “διαδέχθηκε” ο Γ. Α. Δαυίδ, που επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ο Γιώργος Δαυίδ -το επίσημο βιογραφικό του εδώ-: http://www.cdsee.org/board_member_24.html ,γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και, μετά το τέλος των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε στις επιχειρήσεις του θείου του Αναστασίου Γ. Λεβέντη στη Νιγηρία. Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιστοσελίδα http://www.leventisfoundation.org/ που ιδρύθηκε κατ’ επιταγή του τελευταίου μετά τον θάνατό του, έχει χρηματοδοτήσει τη μετάφραση και την έκδοση των τεσσάρων Βιβλίων Εργασίας του “Κέντρου” στα ελληνικά.
Ο Γιώργος Δαυίδ, που είναι μέλος του Δ.Σ. του “Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη”, είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας COCA COLA HBC http://www.coca-colahbc.com/aboutus/bod.php [Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (3E)], που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών στην Ευρώπη [φωτ.] και σε επίπεδο θυγατρικών της Coca-Cola δεύτερη μετά την μητρική αμερικανική εταιρεία. Ο Γ. Δαυίδ είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών της ΤΙΤΑΝ επίσης χρηματοδότης του CDRSEE και του ΕΛΙΑΜΕΠ (πηγή http://www.titan-cement.com/gr/group/board.htm ), (πηγή http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/eliamep_team/en/. )Και όπως έχουμε ήδη δει, και αναφέρεται και στο επίσημο βιογραφικό του, είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ από το 1998.
Παρεπιπτόντος και μέλος του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο κος Παπαλεξόπουλος (πηγή: http://www.eliamep.gr/eliamep/content/FolderExtended.aspx?d=11&rd=5565300&f=1278&rf=901438286&m=-1&rm=-1&l=2#2 ) σύμβουλος διοίκησης της ΤΙΤΑΝ (πηγή: http://www.titan-cement.com/gr/group/board.htm ) και δραστηριότητα σε ΜΚΟ Κίνηση Πολιτών Για μια Ανοιχτή Κοινωνία.
Μια τελευταία είδηση οικονομική αυτή τη φορά, πρόκειται γαι την ΑΛΦΑΜΠΑΝΚ -εκ των χρηματοδοτών CDRSEE- που και αυτή θέλει να επεκταθεί στην γειτονική τραπεζική αγορά- πηγή: http://www.hurriyet.com.tr/english/5433892.asp?gid=74 . Επίσης όλως τυχαίως, πρόσφατα η Alpha Bank συνήψε με τον τουρκικό “όμιλο Anadolu (ποτοποιΐα, αυτοκινητοβιομηχανία, χρηματοπιστωτικός τομέας, γραφικά και χαρτικά) συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου χρηματο-οικονομικού ομίλου. Το ύψος της συναλλαγής αποτιμάται στα 384,3 εκ. €”. Όλως τυχαίως επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank είναι και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης (πηγή http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=3283&la=1, ) νυν αντιπρόεδρος και τέως πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (πηγή http://www.eliamep.gr/eliamep/content/FolderExtended.aspx?d=11&rd=5565300&f=1278&rf=901438286&m=-1&rm=-1&l=1, ) σχέση του με CDRSEE και εκ των ομιλητών στην εκδήλωση-παρουσίαση των Βιβλίων Εργασίας της κας Κουλούρη στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.
Το παραπανω κειμενο ειναι απο την σελιδα
http://civil2006.blogspot.com/2007/04/blog-post.html
Προχωραω.Οπως βλεπετε τιποτα δεν ειναι τυχαιο.Τωρα θα αναφερθω στο τι ειναι το CDRSEE.Το αρθρο ειναι απο το antipliroforisi
Έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε ο Γ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ότι αυτή ήταν πολλή αρνητική εξέλιξη για την πόλη. Έχει βαλθεί ο Μπουτάρης κάθε μέρα που περνά να μας επιβεβαιώνει.Το χθεσινό του κατόρθωμα ήταν να παρεβρεθεί και να μιλήσει  σε εκδήλωση του CDRSEEπου είχε αντικείμενο τα βοηθητικά σχολικά εγχειρίδια που έχει εκδόσει να διανεμηθούν στους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης. Εκτός από τον Μπουτάρη μίλησαν οι Χ.Κουλούρη,  Κ. Καρράς (της περιώνυμης λέσχης), Ν.Ευθυμιάδης (βιομήχανος που στήριξε τον Μπουτάρη).
Ακολουθεί το σημερινό δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ».
Πολύπλευρη και σφαιρική διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας και μέσα από τις ιστορίες των «γειτόνων» μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αλληλοκατανόηση και συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της διημερίδας του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση της Νοτιανατολικής Ευρώπης που οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών από χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
Το Κέντρο προχώρησε πριν από λίγα χρόνια και στη συγγραφή εναλλακτικού εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Ιστορίας της Νοτιανατολικής Ευρώπης- με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κυρίαΧριστίνα Κουλούρη - το οποίο περιέχει ιστορικές πηγές και των «άλλων», δηλαδή των γειτονικών βαλκανικών εθνών. Τα εν λόγω εγχειρίδια χρησιμοποιούνται ως βοηθήματα στο μάθημα της Ιστορίας σε αρκετές βαλκανικές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.
Ο διακεκριμένος τούρκος ιστορικός Χαλίλ Μπερκτάι μίλησε για το «μαύρο κουτί»,δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο το εκπαιδευτικό κατεστημένο της χώρας του αναστέλλει κάθε προσπάθεια προόδου στη διδασκαλία της Ιστορίας, αναφερόμενος στο εξής περιστατικό: Μια ομάδα εργασίας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στην οποία συμμετείχε εκπόνησε μελέτη βάσει της οποίας γράφτηκε ένα βιβλίο Ιστορίας για τα σχολεία με εκσυγχρονισμένο περιεχόμενο. «Οταν εκδόθηκε το βιβλίοο πρόεδρος του Συμβουλίου μου είπε: “Αυτό δεν είναι το βιβλίο που ενέκρινα!”. Το βιβλίο της Ιστορίας έγινε ακόμη χειρότερο τελικώς!» εξιστόρησε.
Στις επιθέσεις που δέχτηκε από εθνικιστικούς κύκλους η πρωτοβουλία για τη συγγραφή ενός εναλλακτικού βιβλίου Ιστορίας αναφέρθηκε το μέλος του ΔΣ του Κέντρου κ. Κ. Καρράς, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πολύπλευρης διδασκαλίας της Ιστορίας και εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει στο αίτημα για χρήση του βιβλίου στα σχολεία της χώρας μας.
«Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε τη μνήμη της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης» σχολίασε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε στο Κέντρο να διοργανώσει σχετικό συνέδριο με την αφορμή του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Διαβάστε και κάποια παλιότερα κείμενα του Άρδην για το τι εστί CDRSEE:

Το CDRSEE (Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη) είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1998 με στόχο, όπως διακηρύττει, να ενθαρρύνει τις επαφές, την κατανόηση και τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της Ν.Α. Ευρώπης. Λειτουργεί από τον Μάιο του 2000, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2001, την προεδρία του ιδρύματος είχε ο ειδικός απεσταλμένος του Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. για το ζήτημα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς(Σ.Α: Εβραίος). Την προεδρία ανέλαβε κατόπιν ο Αμερικανός πρέσβης, Ρίτσαρντ Σίφτερ. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Κέντρου είναι το ξαναγράψιμο των εκπαιδευτικών βιβλίων της ιστορίας των Βαλκανίων, χωρίς τις «εθνικιστικές αιχμές που αναζωπυρώνουν και διαιωνίζουν τα μίση ανάμεσα στους λαούς της περιοχής».
Αντιπρόεδροι του CDRSEE είναι η Ρουμάνα Σμαράντα Ενάτσε (Smaranda Enache), πρόεδρος της ρουμανικής Μ.Κ.Ο. Linga Pro Europa, κι ο Θεσσαλονικεύς επιχειρηματίας, Νίκος Ευθυμιάδης. Ταμίας είναι ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Παγκόσμιας Τράπεζας στις Βρυξέλλες, Σπύρος Βογιατζής, και βοηθός ταμίας ο Ρήγας Τζελέπογλου, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Επιχειρηματικών Σπουδών (ICBS) της Θεσσαλονίκης. Η γραμματεία ανήκει στον Σελτζούκ Ερέζ, Τούρκο γιατρό, καθηγητή και δημοσιογράφο της Κωνσταντινούπολης. Ρόλο συμβούλου κρατούν ο ελληνικής καταγωγής πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, Τζων Μπραδήμας (John Brademas) και ο Έλληνας επιχειρηματίας Κώστας Καρράς, Έλληνας συντονιστής του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ. http://www.ardin.gr/node/3911
Ας δούμε ποια είναι τα μέλη του CDRSEE και ποιες οι δραστηριότητές τους. ΠατήστεΕΔΩ
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΊ ΤΟΥ CDRSEE
ΧΟΡΗΓΟΊ ΤΟΥ CDRSEE, ΌΠΩΣ ΠΡΟΚΎΠΤΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ, ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΉΣ: HTTP://WWW.ARDIN.GR/NODE/534
ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΉΣ (ΒΑΛΚΑΝΙΚΉΣ) ΙΣΤΟΡΊΑΣ;
ΟΙ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ΤΟΥ CDRSEE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΉ «ΣΥΜΦΙΛΊΩΣΗ» ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΒΑΣΙΚΌΣ ΤΟΜΈΑΣ ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΉΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ (JOINT HISTORY PROJECT, JHP). HTTP://WWW.ARDIN.GR/NODE/537

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/cdrsee.html
Οι χορηγοί του cdrsee
Άρδην τ. 58
Χορηγοί του CDRSEE, όπως προκύπτουν από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, είναι οι εξής:
Coca Cola HBC
Πρόεδρος της Coca Cola 3Ε, στην Ελλάδα, είναι ο Γιώργος Δαυίδ(Σ.Α: Εβραίος), πρώην μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του CDRSEE και εκπρόσωπος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα.
H Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι το πιο εκλεκτικό και μυστικοπαθές από τα διεθνή πολιτικοοικονομικά κλαμπ. Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διοργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν δυόμισι ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 με 120 πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεσμεύονται ότι δεν θα συζητήσουν παραέξω ό,τι διαμείβεται εντός των θυρών. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Ολλανδίας, όπου, το 1954, ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «τη δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης». Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή των Η.Π.Α. υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας [οι αίθουσες «χτενίζονται» ακόμη και για κοριούς].
Ο Γεώργιος Δαυίδ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και ξεκίνησε την καριέρα του στον όμιλο εταιρειών Α. Γ. Λεβέντη, στη Νιγηρία. Ανιψιός του Αναστασίου Γ. Λεβέντη. Η εταιρεία του Α. Γ. Λεβέντη ξεκίνησε από την Γκάνα και συνδέθηκε στενά με την οικονομία της Νιγηρίας, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας αποφάσισε να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων ήταν η αντιπροσωπεία της Κόκα-Κόλα, σε συνεργασία με την οποία δημιούργησε την επιχείρηση εμφιάλωσης «Nigerian Bottling Company». Στη συνέχεια, η εταιρεία Λεβέντη έκανε τέτοια θεαματική επέκταση,  που έφτασε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στη χώρα, μετά την «United Africa Company».
Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου στην εταιρεία Κόκα-Κόλα, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε., είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και των Εταιρειών Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ, Αλλατίνη ΑΒΕΕ, Τσιμέντα Τιτάν Α.Ε., καθώς και μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κέντρου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, καθώς και πρόεδρος του αγγλόφωνου σχολείου Campion στην Αθήνα. Ο Γ. Δαυίδ έχει αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και συμμετέχει, επίσης, σε πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο όμιλος Δαυίδ - Λεβέντη, που διοικείται από τον Γιώργο Δαυίδ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
ΤΙΤΑΝ
Ο Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και από τους Έλληνες που συμμετέχουν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μέλος επίσης του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι ακόμα πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία» –χωρίς να είναι γνωστή οποιαδήποτε σχέση του με το Ίδρυμα για την Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος(Σ.Α: Εβραίος). Στο Δ.Σ. της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοιχτή Κοινωνία», το 2005, συμμετείχαν μεταξύ άλλων επίσης ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Λουκάς Κυριακόπουλος, ως αντιπρόεδρος, ο καθ. Ηλίας Κατσούλης, ως γενικός γραμματέας, το στέλεχος του ΣΥΝ, πρέσβης ε.τ. Κώστας Ζέπος, ο Ιωάν. Σιώτης, ο Αιμίλιος Ζαχαρέας και ο Ηλίας Γρίσπος, στέλεχος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, Μεταξύ των μελών συγκαταλέγονται οι Νίκος Μουζέλης, Γιάννης Τζανετάκος, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.
ALPHA BANK
Αντιπρόεδρος (Μη Εκτελεστικό Μέλος) Ανδρέας Λ. Κανελλόπουλος. Γεννήθηκε το 1940 και είναι Πρόεδρος της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.
Διοικητικό Συμβούλιο - Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη
Θάνος Μ. Βερέμης Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης συμμετέχει από το 2000. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ από το 1988, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος από το 1995 έως το 2000.
Οι χορηγοί περιλαμβάνουν επίσης τους:
ΗΥΑΤΤ REGENCY
CARDS, ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Δημοκρατία και τη Σταθεροποίηση [The European Commission, CARDS Democratic and Stabilisation Programme]
EIDHR, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [The European Initiative for Democracy and Human Rights (EIDHR)]
USAID (Τhe United States Agency for International Development- Υπηρεσία των Η.Π.Α. για τη Διεθνή Ανάπτυξη
[Η USAID είναι η κεντρική Υπηρεσία για την πολιτική εξωτερική βοήθεια των Η.Π.Α. Ο διευθυντής επιλέγεται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και η επικύρωση γίνεται από τη Γερουσία. Έχει εμπλακεί από την εκπαίδευση της αστυνομίας στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής ως την υποστήριξη των Κόντρας, με αρκετά από τα μέλη της να είναι πράκτορες της CIA και του FBI. Πρόεδρος της USAID είναι ο Andrew Natsios, ανιψιός του Νίκολας Νάτσιος, ενός από τα «θρυλικά» στελέχη της CIA
Η USAID, σε συνεργασία με το «Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία», έχει συγκεντρώσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Κούβα.
Μια από τις βασικές της δραστηριότητες είναι και η προώθηση γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες (πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. δολαρίων).
Η USAID και ο Νάτσιος χρηματοδοτούσαν ελληνικές οργανώσεις και ιδρύματα που «προωθούσαν» την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν. Επί πλέον, συμμετείχαν στη συνάντηση των δωρητών στις Βρυξέλλες, λίγο πριν το δημοψήφισμα. Είχαν ανακοινώσει τότε πως οι Η.Π.Α. επρόκειτο να διαθέσουν 400 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούσαν στο 40% του ποσού που υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα δίδονταν αμέσως και τα υπόλοιπα σταδιακά.
Όσον αφορά στο ρόλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Ιράκ, αρκεί να αναφέρουμε ότι οι «ιδιωτικές εταιρείες πολέμου», που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προσφέροντας στρατιωτικές κ.ά. υπηρεσίες, επισήμως υπογράφουν συμβόλαια ή με το υπουργείο Άμυνας της Αμερικής ή με το υπουργείο Εξωτερικών ή με την USAID.]
Λοποί χορηγοί είναι:
Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη (γερμανικό τμήμα), SCP.
Ο Ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη.
Το ελληνικό Υπ. Εξ.
Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
IFA (Γερμανικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Σχέσεις- Institute fuer Auslandsbezihungen e.V.),
Kulturkontakt, Αυστρία.
To πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Το Υπ.Εξ. της Σουηδίας.
To Yπ. Εξ. της Νορβηγίας.
 Η Σουηδική υπηρεσία για την Ανάπτυξη και τη συνεργασία.
Το Υπ. Εξ. της Αγγλίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.
Το γραφείο της Norwegian People’s Aid για τη Ν.Α. Ευρώπη.
To Οpen Society Institute Macedonia (Σόρος - Σκόπια). Η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής.
Το ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συμβούλιο, Οσμάν Καβάλα
Το ίδρυμα Winston για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Το Central European University (Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του ιδρύματος Σόρος),
Το Πανεπιστήμιο Sabanci (Dr. Halil Berktay), Κωνσταντινούπολη,
Το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (Dr. Mirela Luminita Murgescu and Dr. Bogdan Murgescu).
Ιδιώτες:
Ms. Stathis Potamitis, Mr. Pekin Baran, Mr. John Brademas, Mr. Nikos Efthymiadis, Mr. Matthew Nimetz, Mr. Stacey A. Polites, Mr. A. G. Spanos, Mr. Rigas Tzelepoglou, Mr. Spiros Voyadzis.
Λοιπον μεχρι εδω καλα ραγιαδες? Θελετε και αλλο? Παρτε να εχετε.Αν δεν χωρτασατε με τις σειρες του Αντ1,παρτε και μερικες απο τα κρατικα καναλια τα οποια εμεις πληρωνουμε για να μας κανουν νεοοθωμανικη προπαγανδα.Δειτε εδω http://www.youtube.com/watch?v=TSG82cHbHAM&feature=player_embedded
και εδω http://www.youtube.com/watch?v=pzIbr9oYzLo&feature=player_embedded αλλα και εδω,με την κυρια Τσοκλη,την βουλευτη που τα παιρνει απο πολλες μεριες  http://www.youtube.com/watch?v=zX6tiSF_dv0&feature=player_embedded
Παρακατω τωρα.Ας μιλησουμε για το Θεοπνευστο αυτο εργο που λεγεται 1821 η γεννηση ενος εθνους κρατους.
1821»: Μόνο οι Κακοπροαίρετοι θα αντιδράσουν! Είναι σα να σου πει κάποιος ότι πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Ε, τι να συζητήσεις μ' αυτόν; Απλά καταρρίπτουμε τους Ελληνικούς Μύθους και τα βλέπουμε και από την πλευρά των Τούρκων! [Πέτρος Τατσόπουλος - Σήμερα 21/01/11 στον Σκάϊ]
Σωστά κ. Τατσόπουλε. Τι να συζητήσεις με έναν άνθρωπο που Εκ'... των Προτέρων σε θεωρεί «ΚακοΠροαίρετο» αν αντιδράσεις και Ειρωνεύεται την Πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων? Εσείς με άλλα λόγια είστε οι "Σοφοί" αυτού του τόπου και όλοι οι άλλοι Ηλίθιοι...! Όλοι εμείς και οι εκπαιδευτικοί μας μέχρι τώρα ήταν οι Παραχαράκτες της Ιστορίας μας...
Η Εθνική Τράπεζα χρηματοδότησε μια υπερπλούσια παραγωγή στον Σκάϊ. Θα την ενδιέφερε ιδιαίτερα το θέμα όπως φαίνεται και ιδιαιτέρως υπό την Επίβλεψη του κ. Βερέμη!!!
Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του σταθμού, μας οδηγεί στο αφελές πως ένας δημοσιογραφικός - ενημερωτικός σταθμός που σέβεται τον εαυτό του και έχει σκοπό να κάνει αυτό που υπόσχεται θα πρέπει να κάνει μεγάλες παραγωγές και με ιστορικά θέματα στα πλαίσια του BBC κλπ.
Και είδαμε και θαυμάσαμε τους "μεγάλους Έλληνες" με έχοντα το γενικό πρόσταγμα τον Βερέμη και παρουσιαστή τον Παπαχελά. Είναι όμως έτσι;
Να θυμίσω λίγο πως Βερέμης και Παπαχελάς είναι (όπως λέω και γω ο αγράμματος) "αμφότεροι και οι δύο" στο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής). Αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας.
Ε! και τι έγινε; Ας γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί:
Ο Βερέμης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας την "περίοδο της Ρεπούση" και μέλος του Greek - Turkish Forum, Ακόμα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του πολιτικού κόμματος "Δράση" ιδρυτικά μέλη του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Γιάννης ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, Ιωάννης ΚΑΜΙΝΗΣ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Νίκος Δήμου.
Ψάξτε λίγο τις θέσεις τουλάχιστον όλων αυτών για το 1821 και πως εννοούν την Ελληνοτουρκική φιλία και θα σας μπουν ψύλλοι στ' αυτιά...
Ο έτερος. Στην περίφημη φωτογραφία με Γιωργάκη και Αντώνη συμφοιτητές. Ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ και με την επιστροφή του στην πατρίδα παρουσιαστής των "φακέλων" και αρθρογράφος στο Βήμα.
Κάποια στιγμή αποφάσισε πως ένας πρώην ανταποκριτής της "Αυγής" δεν μπορεί να υπηρετεί τους νταβαντζήδες και κατηφόρισε προς παραλία. Εκεί ο οικολόγος Αλαφούζος για να μην αισθάνεται υποβαθμισμένος του έδωσε την Καθημερινή, και την παρουσίαση του "τεράστιου" πρότζεκτ "οι μεγάλοι Έλληνες".
Βέβαια αν δείτε με ποιούς έχει "συνομιλήσει" στους φακέλους θα καταλάβετε ότι το όνομά του είναι πολύ βαρύ πέρα από τον Ατλαντικό. Κι αν βάλετε στα ονόματα αυτά και τον Σόρος τότε θα καμαρώσετε που στην πατρίδα μας έχουμε δημοσιογράφους που κάνουν πράγματα που οι περισσότεροι ξένοι δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν.
Από το Βήμα στην Καθημερινή. Γιατί θυμήθηκα τώρα τι έλεγε ο "γέρος της Δημοκρατίας" για τα αφεντικά τους. Τέλος πάντων χρονιάρες μέρες...
Μόνο που στην Καθημερινή φαίνεται άλλαξε τις ισορροπίες και έτσι φεύγοντας ο Δελαστίκ για το Έθνος του πατριώτη και υπερμάχου των ανεξάρτητων ΜΜΕ Μπόμπολα, έγραφε για Παπαχελά και Τέλογλου: "Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ' αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά".
Α! by the way. Ο "ανταποκριτής στη Γερμανία" Τέλογλου έχει τις εγκυρότερες πληροφορίες για τη Siemens. Έβγαλε και βιβλίο. Μόνο που το κυνήγι στη Siemens, τις αποκαλύψεις και το ψαλίδισμά της, το ξεκίνησαν και το ολοκλήρωσαν οι Αμερικάνοι...
Να ξανάρθουμε στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Ποιά αστέρια το αποτελούν;
Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος), Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγής Βουρλούμης (ταμίας τι άλλο), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ Α.Ε., Γιώργος Δαυίδ (μέλος), Πρόεδρος, Δ.Σ., Coca Cola 3Ε και Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος (τιμητικό συμβούλιο), Σύμβουλος Διοίκησης ΤΙΤΑΝ Α.Ε.
Μην τους ψάξετε μαζί με τον Παπαχελά στους καταλόγους των συμμετεχόντων (μονίμων ή εκτάκτων) στις συνεδρίασης της Λέσχης Bildeberg. ΘΑ τους βρείτε...
Πάλι ΕΛΙΑΜΕΠ.
Όσο για τη γέννηση ενός Έθνους - Κράτους κατά τον Βερέμη και τους ΕΛΙΑΜΕΠάδες, σύμφωνα με την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, το Ρωμαίικο Έθνος ήταν το μόνο στο οποίο δεν επιτράπηκε η ανάκτηση της ιστορικής του πρωτεύουσας (Κωνσταντινούπολη) μετά από τη διάλυση της Αυστροουγγρικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αντίθετα ορίστηκε μια νέα πρωτεύουσα η Αθήνα που παρά την παρελθούσα ιστορία της, δεν ήταν παρά ένα χωριό, χωρίς υποδομές ακόμα και πνευματικές και κυρίως χωρίς ιστορική συνέχεια...... Ένα μεγάλο χάσμα από τον Περικλή ως τον... Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Και η προσπάθεια ανάπλασης της ιστορίας και δημιουργίας ετσιθελικά ενός νέου έθνους από την αρχή χωρίς ιστορική συνέχεια, που ξεκίνησε τότε, φτάνει σήμερα στη Δραγώνα, τον Βερέμη και τον... ΣΚΑΪ.
Ωχχ..Παλι ο Βερεμης και εδω; Κυρις Βερεμη ειστε πολυασχολος ανθρωπος.Αυτο σας το αναγνωριζω.Ειστε ενας φωστηρας της προπαγανδας.Μπραβο σας...
Αντιγραφω απο το κειμενο....1821»: Μόνο οι Κακοπροαίρετοι θα αντιδράσουν! Είναι σα να σου πει κάποιος ότι πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Ε, τι να συζητήσεις μ' αυτόν; Απλά καταρρίπτουμε τους Ελληνικούς Μύθους και τα βλέπουμε και από την πλευρά των Τούρκων! [Πέτρος Τατσόπουλος - Σήμερα 21/01/11 στον Σκάϊ]
Μια ερωτηση στον κυριο σε εισαγωγικα και θολοκουλτουριαρη Τατσοπουλο. Κυριε Τσατσοπουλε, ναι τσατσοπουλος εισαι για μενα,αυτο που λετε οτι βλεπετε απο την πλευρα των Τουρκων, δηλαδη θα γυρισετε και μια αναλογη σειρα στην Τουρκια και θα βλεπετε απο την πλευρα των Ελληνων; Και κατι αλλο. Αν σας ρωτησει καποιος αν ειστε υπερ της αναγερσεως τζαμιου, βαζω στοιχημα οτι θα απαντησετε οτι ειστε θετικος. Πως γινεται να ειστε υπερ σε αυτο κυριε τσατσοπουλε,και απο την αλλη να ειρωνευεστε εν ψυχρο την Αγια Τριαδα; Εγω πιστευω στην Αγια Τριαδα κυριε τσατστοπουλε,αρα ειρωνευεστε και μενα.Κυριε τσατσοπουλε ειναι πολλα τα λεφτα απο τα πετρελαια και τα φυσικα αερια;
Κλεινοντας θα ηθελα να ευχαριστησω ολους και ολες που διαβασαν το κειμενο αν και μεγαλο. Εκανα μια προσπαθεια να φερω μαζι καποιες πηγες που ειταν διασπαρτες για να δειξω την διαπλοκη, που ειναι κατω απο τον μανδυα της νεας και αμεροληπτης ενημερωσης. Και κατι αλλο. Αν καποιος απο αυτα τα πουλημενα τομαρια διαβασει το κειμενο εχω να του πω,τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια. Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μασαμε με προπαγανδα. Ο φυσικος και ορυκτος πλουτος της Ελλαδος ανηκει στον Ελληνικο λαο και μονο σε αυτον.

Ιωάννης
ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταματηστε τα ληγμενα εκει στο αντι-ντπ γιατi θα μας τρελανετε τελειως.....η ανθελληνας αυτη που ξεμπροστιαζετε (και καλα κανεντε) ειναι ομοσταυλη του τσιπρα που τον εχετε κανει αντι-μνημονιακη σημαια σας τον τελευταιο καιρο αλλα κλεινετε τα ματια στα νεοταξικα κουκουλο-ταγματα εφοδου του που καινε την ελληνικη στη πρωτη ευκαιρια και στη νεοταξικη λαθρο-λαγνεια του, και δεν εχει καμμια διαφορα απο τους επισης ψευτο-αριστερους απατριδους νεοταξιτες του τσιπρεικου....τα χετε κανει κουλουβαχατο και τη μια μερα λετε το κοντο και την αλλη το μακρυ σας...ουτε οι συνιστωσες του συριζα τετοιο μπαχαλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είχα λεφτά, ευχαρίστως θα πλήρωνα 10 Πακιστάνια φιλαράκια της, να την ξεσκίσουν τη σκυλομούρα σιωνίστρια και μετά να πετάξουν το κουφάρι της στα σκουπίδια,έτσι για να το απολαύσω με μιά φραπεδιά ανά χείρας.

Ανώνυμος είπε...

1.23 to sxoleio sou einai thavmasio.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 12:51π.μ αν θέλεις στέλνω και εγώ 10 αλβανούς!!! Αλλά όχι αυτήν! Τα παιδιά της!!! Έτσι, για να καταλάβεις ποιο είναι το τίμημα να πουλάς την συνείδησή σου.