Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

"ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ" ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!


astynomikoi-diasΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ 
 Συμβάν από τα άγραφα που όμως κατεγράφη στο δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας είναι αυτό που εκτυλίχθηκε στο Β'Νεκροταφείο Σπάρτης την Πέμπτη το μεσημέρι. Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι υπάλληλοι γραφείου κηδειών ετοίμασαν την κηδεία 55χρονου άντρα από την Σπάρτη που πέθανε λόγω σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υγείας.
Είχε όμως πραγματικά πεθάνει ο 55χρονος; Η μεγάλη αμφιβολία που έγινε πανικός και σούσουρο στη πόλη γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την είσοδο της σωρού στην εκκλησία του κοιμητηρίου. Κατά μαρτυρίες αυτοπτών αλλά και πηγών από την αστυνομία, την ώρα που ο παππάς έψελνε την νεκρώσιμο ακολουθία, η σύζυγος του τεθνεώτος και ένα από τα ανίψια του έβαλαν τις φωνές σηκώνοντας στο πόδι το εκκλησίασμα. «Άνοιξε τα μάτια του, άνοιξε τα μάτια του, ζει, ζει». Στον ναό επικράτησε αναστάσιμο κλίμα μετά υπέρμετρου δέους. Κάποιοι όμως πιο ψύχραιμοι αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Περιπολικό με πλήρωμα από το Α.Τ Σπάρτης πήγε στο ναό, και πήρε προφορικές μαρτυρίες: «Τον είδαμε να ανοιγοκλείνει τα μάτια του» επέμειναν συγγενείς και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ ώστε ο νεκρός να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σπάρτης για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία εφόσον εξακολουθούσαν να προβάλλονται οι εμμονικές ιδέες περί ανάστασης νεκρού. Ιατρός στο νοσοκομείο πιστοποίησε ότι ο νεκρός είχε τελικά...πεθάνει.


makeleio.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νεκροφάνεια.
Στην επαρχία όταν κάποιος πεθάνει, αντί να καλέσουν τον ιατρό να βεβαιώσει τον Θάνατο, κάποιοι πηγαίνουν στον γνωστό τους συντοπίτη ιατρό και παίρνουν το πιστοποιητικό θανάτου, δυστυχώς και αντιδεοντολογικώς, χωρίς να γίνει επί τόπου εξέταση. Είχαν παρατηρηθεί τουλάχιστον στο παρελθόν εκταφές, όπου η σωρός βρισκόταν μπρούμυτα, καθώς ο άνθρωπος είχε ταφεί ζωντανός. Μια τέτοια ιστορία, είχε ακουστεί και για την κόρη του παλιού ηθοποιού Παντελή Ζερβού. Αλλά και εγώ είχα ακούσει τέτοιες ιστορίες στο αγροτικό μου στη Σάμο, όπου ετοίμαζαν μια γιαγιά, της είχαν δέσει και το σαγόνι, ώς είθισται, όταν αυτή άρχισε να κουνιέται και έτρεξαν να της λύσουν το σαγόνι, για να πάρει ανάσα. Δυστυχώς, κάποιοι πιέζουν ιατρούς να δώσουν χαρτί άνευ εξέτασης, χωρίς να καταλαβαίνουν το επικίνδυνο και ανάρμοστο του θέματος.