Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Υπεραμύνεται του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων (απεθνικοποιήσεων) ο Φ. Κουνέλης


Την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2012 θα γίνουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μιλώντας...

στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, χωρίς να αποκαλύψει ποιες θα είναι αυτές. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές εκδηλωμένο ενδιαφέρον.
Παράλληλα, επιτέθηκε εναντίον όλων όσοι τάσσονται κατά των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπερασπίζονται μια κατάσταση που είναι συνυπεύθυνη για τα χάλια της χώρας».
Στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να δημιουργήσουμε παραπάνω κραδασμούς σε μια κοινωνία που έχει διασπασμένη την κοινωνική της συνοχή».
Πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι «πρέπει να εργαστούν από κοινού για την αναδιαπραγμάτευση και την επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης» και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με την Ελλάδα να είναι απλά ένα μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε θετικά, λέγοντας ότι «δεν είναι τίποτα δεδομένο» και ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».
Τέλος, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο στόχος και ότι θα φανεί από την αποτελεσματικότητα του έργου της κυβέρνησης.
πηγη