Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Μεγάλης πολιτικής σημασίας η παραίτηση Νικολόπουλου...


Μεγάλης πολιτικής σημασίας είναι η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Νικολόπουλου εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στην άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όπως προέκυψε και από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών στη Βουλή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση προσαρμογή στις υποδείξεις των...
Ευρωπαίων πιστωτών και...
εταίρων και θα εφαρμόσει με απόλυτη συνέπεια την πολιτική του νέου μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί υπεύθυνοι του υπουργείου Εργασίας δεν θα έχουν να διαχειριστούν την αύξηση των χαμηλών συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, ούτε βέβαια την αύξηση και την επέκταση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά αλλά και τη μετεκλογική συμφωνία των ηγετών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Αντί για τα παραπάνω θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου και πρόσθετα μέτρα για την σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, όπως και τα επιπλέον μέτρα, ύψους 12 δισ ευρώ, για τη διετία 2013-2014. Επομένως, το υπουργείο Εργασίας θα μετατραπεί σε μνημονιακή πρωτοπορία από εκεί που υποτίθεται ότι θα έστελνε με την πολιτική του μήνυμα της αντιμνημονιακής περιόδου.

Ο κ. Νικολόπουλος δε θέλησε να κάνει την πολιτική κωλοτούμπα που έκανε ο κ. Σαμαράς και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε διάστημα λίγων μηνών θα βρει αρκετούς μιμητές στην κυβέρνηση και στις κοινοβουλευτικές ομάδες που την στηρίζουν.
citypress.gr