Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Απίστευτο: Εικόνα κυβερνητικής διάλυσης!


Διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν; Ούτε δύο εβδομάδαες κυβέρνηση και τα προβλήματα στην "συγκυβέρνηση τετραετίας" είναι τέτοια που κανείς δεν ξέρει αν θα βγάλει τον χειμώνα.: Τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν, ακούγεται και παραίτηση τέταρτου και ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος, ο Ε.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ...
"κάνουν νερά"! Με δύο κινήσεις, δηλαδή το αίτημα για σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας και την δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι η γραμμή του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει την επίσημη διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup και έκανε έξαλλο τον Α.Σαμαρά.

Γενικά οι δηλώσεις αυτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν εκνευρισμό στην μεγαλύτερη κυβερνητική παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της ΝΔ θεωρήθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος αμφισβητεί την διαπραγματευτική τακτική.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεχόταν κριτική και από το εσωτερικό του κόμματός του. Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θύμιζαν ότι οι χειρισμοί του κ. Βενιζέλου -όταν ήταν υπουργός Οικονομικών- οδήγησαν στην απόφαση να επιβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και συνολικά οδήγησαν τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τελικώς στην καταβύθιση.

Πάντως ο Ε.Βενιζέλος τα αρνείται όλα με σχετική δήλωσή τους: "Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του", τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση που εξέδωσε πριν λίγο.

"Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση «υπονομεύει» τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πώς διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί", επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος και κατηγορεί τους επικριτές του ότι "δεν αντιλαμβάνονται ότι οι προτάσεις μας είναι αυτές που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνικός Λαός τελικά είναι σοφός. Έβγαλε στη σέντρα τον Σαμαράκο και θα χάσει και την τελευταία αυταπάτη και κάθε πικραμένος οτι θα σωθεί η Ελλάδα απο τους προδότες.. Θέμα χρόνου να έχουμε και πάλι εκλογές.