Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Άσμουσεν για Ελλάδα: Μνημόνιο... και ξερό ψωμί!!!


Το Mνημόνιο είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν τόνισε ότι το Mνημόνιο είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα...


«Η πρώτη προτεραιότητα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να θέσει ξανά...
το πρόγραμμα σε τροχιά», σημείωσε.

Κατά την ομιλία του, το μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ανάφερε πως το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδα παραμένει στο 15% σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Όπως επισήμανε, «στους πολίτες και κυρίως στους πολιτικούς δεν αρέσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή», ενώ προσέθεσε πως οι δράσεις στήριξης της Ελλάδας με πόρους των διαρθρωτικών ταμείων δεν θα έχουν άμεσα αποτελέσματα στην ανάπτυξη, δεδομένων των επιδόσεων της Ελλάδας στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Η «χαλάρωση» των δημοσιονομικών στόχων για την τόνωση της ανάπτυξης προϋποθέτει πλήρη αποτύπωση των επιπτώσεων της επιλογής αυτής, σημείωσε και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να «χαλαρώσει» τους όρους του Μνημονίου.
epikaira.gr