Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κι όμως... η Γαλάζια Η ΔΑΚΕ κατά τον αποκρατικοποιήσεων..!



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εναντίον των αποκρατικοποιήσεων τάσσεται η ΔΑΚΕ. Σε ανακοίνωση τους οι γαλάζιοι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για υπουργούς «ινδιάνους» και προειδοποιούν την κυβέρνηση πως η κοινωνία θα εκραγεί.

«Προειδοποιούμε ότι εάν ξεχάσει την κοινωνία και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κοινωνία όχι μόνο θα εξεγερθεί, αλλά θα εκραγεί!!! Σε αυτούς δε τους Υπουργούς που παριστάνουν τους …
ινδιάνους και θυσιάζουν στο βωμό της προσευχής ότι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των τροϊκανών πιστεύοντας ότι έτσι θα εξευμενίσουν… το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του Ρέσλερ που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην Ε.Ε. ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Παράλληλα οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές τάσσονται ουσιαστικά στο πλευρό του Νίκου Φωτόπουλου «Σε ότι αφορά τα περί ιδιωτικοποιήσεων, οφείλουν να μας γνωστοποιήσουν το κριτήριό τους, διότι δεν μπορεί να πωλείται ο ΟΣΕ γιατί δήθεν παράγει… έλλειμμα, η ΔΕΗ για να γίνει ανταγωνιστική, η ΕΥΔΑΠ γιατί έχει κέρδη και η Δημόσια περιουσία για να μην … καταπατηθεί !!! Αυτό δεν είναι κριτήριο και θυμίζει την πλανόδια λογική «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω».

Επίσης η ΔΑΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αρχίσει άμεσα την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Ας αξιοποιήσουν λοιπόν προς όφελος της κοινωνίας το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης γρήγορα και όχι νωχελικά. Άλλωστε ο λαός απέρριψε τα μνημόνια, απέρριψε τις … τυφλές ιδιωτικοποιήσεις και ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση».