Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά


Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης ανέφερε:..


“Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων. Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας.

Η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά είναι ότι δεν εκλιπαρεί για ελαφρύνσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είχε την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

Ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε το θάρρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης αποφεύγοντας ακόμη και τον παραμικρό υπαινιγμό ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των βασικών συντελεστών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου στην διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Ξέχασε πλήρως τις κατ’ επανάληψιν δημόσιες δεσμεύσεις του.

Παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας την υλοποίηση των σημείων εκείνων πάνω στα οποία εδραιώθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εξάντλησε την ομιλία του στην παράθεση μιας λίστας ευχών, γεγονός που προκύπτει από την συντριπτική εμφάνιση της φράσης «πρέπει να».

Από τα περίφημα 18 μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας που παρουσίασε στις 31 Μαΐου 2012 επανέλαβε ή έκανε έμμεση αναφορά σε αυτά σε λιγότερα από τα μισά με χαρακτηριστική την παντελή απουσία κάθε αναφοράς στην αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών επιδομάτων, την αποκατάσταση των ζημιών των ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αύριο θα τοποθετηθούν απέναντι στις προγραμματικές δηλώσεις όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός και θα καταθέσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους”, κατέληξε ο κ. Ζωής.

Σε δήλωση του ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος είπε: “Άκουσα τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος δεν δεσμεύθηκε για τίποτε.

Δεν άκουσα για διαπραγμάτευση, ήταν κατηγορίας φτερού και την πήρε μάλλον ο αέρας.

Δεν άκουσα για ισοδύναμα που θα αντιμετωπίσουν τις περικοπές.

Δεν άκουσα τίποτε για παιδεία, για υγεία, για Ένοπλες Δυνάμεις, για τον αγροτικό κόσμο.

Δεν άκουσα τίποτε για τους οφειλέτες του δημοσίου που αυτοκτονούν”, ενώ κατέληξε λέγοντας: “Ανησυχώ βαθιά.”