Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι περαίωση-εξπρές!


Με τα κρατικά ταμεία να είναι άδεια το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στο καλοκαίρι...


Όσοι λοιπόν έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το δημόσιο θα κληθούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, μέσω νέας αυτοματοποιημένης διαδικασίας, η οποία θα βασιστεί σε μια παλιά εγκύκλιο για τους συνοπτικούς ελέγχους.

Στην νέα περαίωση οι διαδικασίες θα είναι απλές, η πληρωμή των έξτρα φόρων θα δίνει άφεση των όποιων φορολογικών αμαρτιών του παρελθόντος.

Επί της ουσίας πρόκειται για την εγκύκλιο στη βάση της οποίας οι ορκωτοί ελεγκτές διενεργούν ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 3842/2010).

Από την τελευταία περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για την περίοδο 2000-2009, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταφέρει να εισπράξει έξτρα έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Βέβαια ο σημερινός στόχος καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα ποσά, καθώς τα έσοδα αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερα και μένει να δούμε πόσα ακριβώς θα εξοικονομηθούν.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H peraiosi kri8ike apo thn europi paranomi to kseroun kai h treuka!!!!!kai to kratos dilose pos den eiparxei ali peaiosi!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που προδότες και ανθέλληνες προσπαθούν να καταστρέψουν αυτή τη χώρα.
Σήμερα Ελληνες έχουμε δύο επιλογές ή προσευχόμαστε μπας και τους φωτίσει ο θεός(αν πείτε ναι τότε καλή τύχη)ή ένοπλος αγώνας μέχρι εσχάτων.
Κάποια μέρα θα πεθάνουμε...γιατί όχι και σήμερα...αλλά προτιμώ να πεθάνω πολεμώντας για τα παιδιά μου παρά να δέχομαι σαν κότα χαστούκια.

Ανώνυμος είπε...

Το δυστύχημα Ελληνές μου μας θεωρούν ότι είμαστε προβλέψιμοι ας τους δείξουμε ότι είμαστε απρόβλεπτοι.Ας ενωθούμε ας αγαπηθούμε ας δούμε τι μας ενώνουν μόνον,ας οργανωθούμε μη πληρώνετε τους φόρους,μην αποταμιεύετε,γενικώς μη πληρώνετε τίποτα αφήστε τα στυλό και τους γκασμάδες,απεργήστε σε όλη την επικράτεια.Ας σύρουμε όλους τους προδότες στο τοίχο.Κι ας κτίσουμε μια νέα Ελλάδα φτάνει πια...φτάνει η κοροιδία.