Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Λουκέτο σε εκατόν πενήντα σχολές ΑΕΙ – ΤΕΙ, με το σχέδιο «Αθηνά»


Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η «Αθηνά» θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά...
πανεπιστήμια, και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.


Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013. Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια: Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας  εγκατέλειψε το όνομα «Καλλικράτης» που είχε δυσφημιστεί από τα ΜΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν επιτέλεσε το καθήκον του, και δίνει στη μεταρρύθμισή το όνομα «Αθηνά», συνώνυμο της σοφίας και της σύνεσης.

Εντός του Αυγούστου, αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) ο νέος πρόεδρός της, κι αμέσως η ομάδα εργασίας για την αναδιοργάνωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ πιάνει δουλειά. Ενα από τα κρίσιμα θέματα που θα διαχειριστεί η ΑΔΙΠ είναι η σύνταξη μελέτης για τη νέα «γεωγραφία» της ανώτατης εκπαίδευσης. Συγχωνεύσεις παντού... το σύνθημα.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται... ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.

Δεκάδες τμήματα, διάσπαρτα από πόλη σε πόλη,  μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αντοχών τους! Ηδη στο φετινό μηχανογραφικό έπαψαν να υφίστανται 11 σχολές των ΤΕΙ.

Λουκέτα σχολών, συγχωνεύσεις και μείωση εισακτέων θα υπάρξουν και στην Ανώτερη και στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σήμερα λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Αναλόγως με τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολών, θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αριθμό των ήδη φοιτούντων σε υπό κατάργηση πανεπιστήμια και τμήματα.
πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...

Ανώνυμος είπε...

Όταν κλείνει ένα σχολείο ναι, ανοίγει μια φυλακή.
Όταν κλείνει όμως μια σχολή παράγονται λιγότεροι άνεργοι.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Στην Αθήνα λχ πρέπει να υπάρχει ένα τμήμα πχ πολιτικών επιστημών και αντ'αυτού υπάρχουν και άλλα τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.
Που θα εργαστούν οι απόφοιτοι;;;
Στις επιχειρήσεις σου;
Να είμαστε και λίγο λογικοί...

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν να αρχίσουν να συμμαζεύονται τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γεμίσαμε από αυτά. Αυτός ο επαγγελματικός προσανατολισμός έχει στοιχίσει σε πολλούς νέους που οι γονείς τους δεν έχουν επιχειρήσεις - λεφτά - γνωριμίες. Έχουμε ανάγκη από πραγματική οικονομία - πραγματική εκπαίδευση και σύνδεση αγοράς και εκπαίδευσης.

Ανώνυμος είπε...

με τοσα σκατα μεσα στα κεφαλια σας (για τους δυο τελευταιους σχολιαστες λεω)πως να μην πιασουμε πατο. εκτος και ειστε απο τους ευνοημενους αυτου που λεγεται κριση. ξερετε εσεις... απο αυτους που αρπαζουν τις ευκαιριες, πατωντας πανω στα πτωματα των αλλων.

Ανώνυμος είπε...

@11.25

Εκτός από κάφρος και αγενής, είσαι και αστοιχείωτος!
Που θα απασχοληθούν ρε τα κορόιδα οι απόφοιτοι;;;
Τέρμα όσους χρειάζονται στην αγορά εργασίας, να μην παράγονται υπερπληθώρα σχολών για να τα οικονομάνε οι κουτοπόνηροι από τις οικογένειες των φοιτητών, και να γίνονται δυστυχισμένα και άνεργα μετά τα παιδιά.
Τα υπόλοιπα είναι πονηριές!

Ανώνυμος είπε...

ενω αν δεν ειχαν σπουδασει δεν θα ηταν ανεργα. ρε εξυπνε δεν πας να δεις αν ερχομαι. που θα μας πεις οτι για την ανεργια των νεων φταιει το οτι ειναι σπουδασμενοι. ει σιχτιρ πια εξυπνακια που θεωρεις τους αλλους μαλακες.απλα αν δεν εχουν σπουδασει τους φορτωνετε και τις ενοχες οτι δεν ηταν αξιοι και δεν σπουδασαν και ετσι φταινε οι ιδιοι για την κακια τους μοιρα. που λεει και δαρμενος και κερατας.και ετσι δεν μιλανε γιατι αισθανονται οτι φταινε αυτοι. το κωλοσυστημα σας φταιει ρε , και οχι τα σπουδαγμενα παιδια. αν η παραγωγη ηταν οργανωμενη προς οφελος της κοινωνιας και οχι με σκοπο τη μεγιστοποιηση του κερδους , και την παρασιτικη καλοπεραση των εξυπνακηδων σε βαρος των υπολοιπων, τοτε δεν θα περισσευαν οι σπουδαγμενοι.τα αλλα ειναι λογια του κ@λου.

Ανώνυμος είπε...

@7.03

Φαίνεται ότι είσαι εξαιρετικά προκατηλειμμένος και λειτουργείς με παρωπίδες, δυστυχώς.

Οι μόνοι φίλε μου που αξιοκρατικά σε αυτό το μπορντέλο, έχουν κάτι κάνει στη ζωή τους, είναι αυτοί που έδωσαν πανελλήνιες και σπούδασαν

Τους κατηγόρησα εγώ ποτέ;;;;
Μη χειρότερα δηλαδή!

Από εκεί και έπειτα, ναι ρε γμτ, πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα, να δημιουργούνται οι απαραίτητες σχολές καιτα αντίστοιχα τμήματα, όχι για να ευνοείται η μαφία των συγγραμμάτων ή να πουλάνε περισσότερα σουβλάκια στην περιφέρεια, αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κράτους και της παραγωγής.
Δεν είναι θέμα μνημονίου, αυτοί απλά κοιτάνε να πάρουν τα λεφτά τους, γραμμένους τους έχω.
Είναι θέμα επιβίωσης των νέων μας, ώστε να μην αναγκάζονται σε μετανάστευση και να μένουν άνεργα εξαιτίας της πληθωριστικής παραγωγής πτυχιούχων.
Μη ξεχνάμε άλλωστε πως εκτός αυτού, πρέπει να αλλάξει η μαφία των μετεγγραφών, και των φασιστικών κομματικών νεολαιών στα παν/μια, μπας και προοδεύσει οτόπος μας.

Ίσα-ίσα, ριγμένοι είναι όσοι σπούδασν και λόγω της κακής ποιότητας σπουδών και της ελλιπούς αξιολόγησης, αλλά και της κομματοκρατίας.

Σκέψου τι λέω, ίσως συμφωνήσεις

Ανώνυμος είπε...

πριν πολλα χρονια βρεθηκα καλοκαιρι στο χωριο που ηταν δημαρχος ο μανωλης ΓΛΕΖΟΣ....ενα χωριο της ΝΑΞΟΥ,ορεινο....ΟΛΥΜΠΟΣ νομιζω οτι λεγοταν....στην κορυφη του βουνου της NΑΞΟΥ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ.....ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΤΥΡΙΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ...ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ....ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΗΤΑΝ...ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΕΙ"...ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ???? ΔΥΟ - ΤΡΙΣ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ......ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΕ " Ο ΓΚΡΟΥΕΖΑΣ"....ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!!!! ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@6.39

Αυτό του λέω του μπουμπούνα και εγώ αλλά δεν θέλει να το καταλάβει, νομίζει ότι περιγελάω όσους σπούδασαν, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
Και μιας και πήγαμε στον ελληνικό κινηματογράφο, εδώ κολλάει το ρητό: "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!

Και ούτε είναι φυσικά σοβαρό να ταυτίζεται ένα σχολείο, με μια πληθώρα τμημάτων και παρατμημάτων της τριτοβάθμιας, που δημιουργούνται μόνο προς όφελος των πονηράκηδων και εις βάρος των φοιτητών, που μένουν άνεργοι στην πορεία, γιατί το σύστημα εκπαίδευσης, από εργαστήριο έρευνας και απόκτησης εμπειρίας για τους σπουδαστές, μέσα σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης, εχει μετατραπεί, σε ευκαιρία για αρπαχτή, όπου πρόκειται με λίγα λόγια για γελιοποίηση των σπουδών στην Ελλάδα.