Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Γίνε αγρότης... χωρίς να έχεις κτήματα και χωρίς να καλλιεργείς τη γη



Θέλετε φρέσκα λαχανικά και φρούτα άριστης ποιότητας από το δικό σας κτήμα αλλά δεν είστε αγρότες; Μπορείτε μέσω της online κοινωνικής επιχείρησης «Γίνε Αγρότης» (gineagrotis.gr) να αποκτήσετε με ενοίκιο το δικό σας αγρόκτημα και να έχετε τη δική σας συγκομιδή με ό,τι προϊόντα επιλέγετε για εσάς και τους αγαπημένους σας....


Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη αφού με ένα «κλικ» μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μπει στη σελίδα «gineagrotis.gr» να επιλέξει από το σχετικό κατάλογο τη δική του αγροτική έκταση και με ενοίκιο που ξεκινά από 14,20 ευρώ και φθάνει έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του εδάφους και τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού, να έχει στο δικό του σπίτι το καλάθι με φρούτα και λαχανικά εποχής.

Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με paypal, μετρητοίς ή με δόσεις.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει την ενοικίαση του αγροκτήματος, τις υπηρεσίες καλλιέργειας και το κόστος της εβδομαδιαίας παράδοσης στο χώρο του πελάτη στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για ένα έτος, με μέγιστο όριο τις 52 αποστολές.
Στους περίπου δύο μήνες λειτουργίας του «gineagrotis.gr» «υπάρχει εντονότατη ανταπόκριση του κόσμου», όπως λέει στο ΑΜΠΕ ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, και προσθέτει ότι «μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον 3.500 οικογένειες και 1.200 αγρότες από ολόκληρη την επικράτεια.» Με δεδομένο ότι η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και χωρίς χημικά, ενώ δεν χρησιμοποιούνται θερμοκήπια, ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει το δικό του περιβόλι έως τις αρχές Μαΐου για την καλοκαιρινή σπορά και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τη χειμερινή σπορά.

Έτσι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και αγρότης μπορεί να γνωρίζει τι πρέπει να σπείρει και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χαμηλή τιμή.
Ο κ. Κουτσολιούτσος κάνει λόγο στο ΑΜΠΕ για εντυπωσιακή διαφορά στις τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από εκείνες στις λαϊκές και τα σουπερμάρκετ γιατί απουσιάζουν οι γνωστοί μεσάζοντες και ο καταναλωτής έχει άμεση και απευθείας επικοινωνία με τον αγρότη.
Μάλιστα, μπορεί να πάει να δει από κοντά το «κτήμα του», να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που το καλλιεργεί και μέσω e-mail και φωτογραφιών να παρακολουθεί την εξέλιξη της καλλιέργειας.
Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει από την ιστοσελίδα τα προϊόντα που θα ζητήσει να καλλιεργηθούν, το είδος των οποίων δεν επηρεάζει το κόστος.
Τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων έχει αναλάβει η εταιρεία QWAYS Ελληνικές Διαδρομές.
Μεταξύ των όρων χρήσης της υπηρεσίας είναι η προκαταβολή της συνδρομής του καταναλωτή, ο αγρότης δεσμεύεται για την ποσότητα, ενώ τα χρήματα επιστρέφονται σε περίπτωση καταστροφής της σοδειάς, λόγω καιρικών φαινομένων.
Το gineagrotis διασφαλίζει την τήρηση των όρων καθώς και την παράδοση των προϊόντων.
Όπως δηλώνει, ιδιαίτερα ευχαριστημένος στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κουτσολιούτσος, η ομάδα του «gineagrotis.gr» «είναι η πρώτη και μοναδική που συνδύασε το online με την πραγματική καλλιέργεια.
Και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».
Τα μέλη της ομάδας του εγχειρήματος μιλούν για «την ανατροπή σε μία αγορά που έχει απομακρυνθεί από τον τελικό καταναλωτή, με σκοπό να αποτελέσει τον κρίκο επανασύνδεσης του σύγχρονου ανθρώπου με την ηθική της γης, μία σχέση που διέρρηξαν τις τελευταίες δεκαετίες η απληστία, η αισχροκέρδεια και η μαζικότητα της αγροτικής παραγωγής».
Και οι ιδέες και η ανάγκη για προσφορά δεν σταματούν αφού όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο κ. Κουτσολιούτσος έπειτα από πρότασή του στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, το «Γίνε Αγρότης» βρίσκεται σε συνεννόηση με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) προκειμένου το διάστημα που οι καταναλωτές θα απουσιάζουν, λόγω για παράδειγμα των διακοπών το καλοκαίρι, η συγκομιδή να αποστέλλεται στον ΚΥΑΔΑ για να χρησιμοποιείται για τα συσσίτια των αστέγων.

express.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για μαλακες ψαχνει ο καμινης;