Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σακάτης υπέρ ευρω-υπουργού Οικονομικών


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης ενός κοινού υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Έσσης. Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δημιουργήσαμε μια...
νομισματική πολιτική με την ΕΚΤ. Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιστοιχεί με μια κοινή οικονομική πολιτική. Γι' αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ένα κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση και κάτι που θα αντιστοιχεί σε έναν υπουργό Οικονομικών», προσθέτοντας ότι «η τρέχουσα κατάσταση στην οποία όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά πρέπει να επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορεί να διαρκέσει μακροπρόθεσμα» και ζητώντας να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, επέμεινε στην αναγκαιότητα τροποποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών και τη δημιουργία μιας πραγματικής πολιτικής ένωσης΄, τονίζοντας ότι τη δεκαετία του 1990 «είχαμε πει: αφήστε μας να ξεκινήσουμε μια νομισματική ένωση. Και μια μέρα θα έρθει ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα, τώρα πρέπει […] να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με μια ακόμη καλύτερη δομή για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ntropi sou kai sena asakateute