Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

“Οι τιμές του ξενοδοχείου δεν ισχύουν για κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων”


Καλημέρα σας!

Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε την χώρα μας αυτή την δύσκολη περίοδο η πιο σωστή και πατριωτική στάση είναι να επιμένουμε σε ελληνικά προιόντα, ρούχα, φαγητό, υπηρεσίες, διακοπές κλπ.
Είμαι βέβαιος πως το θέμα είναι γνωστό και έχει αναπαραχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό από τα blogs...


Λόγω τουριστικής επαγγελματικής δραστηριότητας, υπέπεσε στην αντίληψη μου ο ακόλουθος ξενοδοχειακός περιορισμός τον οποίο τον θεωρώ κατάπτυστο και απαράδεκτο.

Προσπαθώντας να κλείσω οικονομικό πακέτο διακοπών για Έλληνες πελάτες μου που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν τον Σεπτέμβριο εντόπισα 2 ξενοδοχεία στην Χαλκιδική τα οποία όταν πήγαινα να ολοκληρώσω τις κρατήσεις που είχα σε προνομιακές τιμές, μου έβγαζαν το ακόλουθο μύνημα:



Rates are not valid for Greek passport holders

Συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία είναι τα εξής:

    ATHENA PALLAS 5*
    POSSIDI HOLIDAYS 5*

 Επειδή η απάντηση που έλαβα όταν έθεσα το ερώτημα στους ίδιους ή στους κεντρικούς πράκτορες ήταν ακαθόριστες πληροφορίες για συμβόλαια από το εξωτερικό που όμως δεν έδιναν ικανοποιητικές εξηγήσεις για ποιον λόγο αν είχαμε πχ αλβανικό διαβατήριο θα είχαμε πρόσβαση σε προνομιακές τιμές. Που δεν ισχύουν ΜΟΝΟ αν είσαι Έλληνας.
 Προσωπικά απέτυχα να εκμαιεύσω απαντήσεις.

Αναγνώστης
πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου που τους ξεμπροστιάζεις με στοιχεία και ονόματα!!!
Αν κάναμε όλοι το ίδιο το φαινόμενο θα είχε εξαλειφθεί...

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το ΚΚΕ; Ρατσισμός κατά των Ελλήνων!

Απαγορεύονται τα σκυλιά στο κατάστημα ένα πράμα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΝΟΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΗΧΑ;;

Ανώνυμος είπε...

apo ollandia gia ellada 8 me deka meres giro sta 350 € ana atomo me ptisi xenodoxio kai proino mesimeriano.
kai se ellines den dreponde na zitane mexri kai 80 90 € ti vradia oi davadzides xenodoxoi
vre oust koproskila.
Tip: an exete filous sto exoteriko boroun na sas klisoun aftoi apo taxidiotiko grafio tou exoterikou.

Ανώνυμος είπε...

Παλιό κλασσικό κόλπο. Αν είναι μαλάκες οι Έλληνες ξενοδόχοι και δεν σκέφτονται να κρατήσουν την στάνταρντ ελληνική πελατεία, τότε να πάνε για φούντο και να μην διαμαρτύρονται μετά

Όταν ήμουν Αγγλία, για να κατέβω Θεσσαλονίκη έκλεινα από τα Thomas Cook ταξιδιωτικά γραφεία πακέτο διακοπών 100 ευρώ για Χαλκιδική. Έτσι, έκλεινα θέση για αεροπλάνο και μετά δεν πήγαινα χαλκιδική!! Πρωτάκουστα πράγματα, μόνο στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον από όποιο μέρος του κόσμου κι αν κλείσεις δεν σε δέχονται αν παρουσιάσεις ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα στην reception. Σε επιβαρύνουν εσένα ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα που σου τα έκλεισε με επιπλέον χρήματα.
"Συγχαρητήρια" στα "ελληνικά" ξενοδοχεία που μας φέρονται κατ΄αυτόν τον τρόπο και μας κάνουν να νιώθουμε παρείσακτοι στην χώρα μας..

Ανώνυμος είπε...

Να μην πάει κανείς μας. Να τους αφήσουμε να δουλέψουν με τους ξένους. Και άμα διαμαρτυρηθεί κανείς τους για αναδουλειές, να τα κλείσουν τα ξενοδοχεία τους και να μείνουν άνεργοι σαν τόσους άλλους που έχουμε. Το ίδιο αντιμετώπισα και γώ πριν λίγο καιρό στην Κέρκυρα. Αλλά όταν έβαλα τις φωνές μου έκαναν τη "χάρη" να μου πουν οτι επειδή είμαι Ρωμιός και φαίνομαι "καλός" οικογενειάρχης θα μου κάνουν έκπτωση! Άκου να δείς, δηλαδή να τους έχουμε και υποχρέωση, αν είναι δυνατόν. Φυσικά σηκώθηκα και έφυγα!