Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ας ετοιμαζόμαστε ξανά για τις πλατείες.


Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε πέσει έξω στο πρόγραμμα εξ αιτίας των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και ότι θα πρέπει ως εκ τούτου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Δηλαδή στην ουσία προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι ίδιοι οι πολιτικοί που δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα για να μην...
εισπράξουν το πολιτικό κόστος στις κάλπες, αλλά ότι φταίει η δημοκρατία που επιβάλει εκλογές. Κανείς τους βέβαια δεν απαντά γιατί στο μεταξύ δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα ή....
δεν έκαναν συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά μας πήγαν χωρίς λόγο σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα πράγματα φαίνεται πως δεν θα εξελιχθούν καλά. Η τρικολόρε μνημονιακή συγκυβέρνηση, από το ένα μέρος θέλει να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο, από το άλλο όμως φοβάται τη λαϊκή οργή και στο τέλος φυσικά δεν θα κάνει τίποτα μέχρι που θα διαλυθεί.

Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν όλοι μας να ξαναγεμίσουμε τις πλατείες ειρηνικά και με ένα βασικό σύνθημα αυτή τη φορά. «Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση» για νέο από την αρχή Σύνταγμα φτιαγμένο από τον ίδιο το λαό και όχι από επαγγελματίες ολιγάρχες. 

Δεν πάει άλλο. Η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους δημοκρατικό Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη  και  κοινωνική δικαιοσύνη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι τρεις εξουσίες (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική) να είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, να πηγάζουν και να ελέγχονται  από  το λαό και όχι από την πολιτικοοικονομική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Διαφορετικά θα πουληθούμε ως σύγχρονοι εξαθλιωμένοι σκλάβοι στα διάφορα ντόπια και ξένα συμφέροντα εμείς και τα παιδιά μας. 

Αυτή τη φορά οι πλατείες θα έχουν στόχο. Αυτή το φορά το λαϊκό κίνημα δεν θα βγει με αγανάκτηση στις πλατείες για να διαμαρτυρηθεί. Θα συγκεντρωθεί με αποφασιστικότητα,  μαζικά και ειρηνικά σε μεγάλες λαϊκές συνελεύσεις για να συζητήσει και να αποφασίσει το μέλλον της δημοκρατίας και την πορεία της χώρας.
πηγη

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βενιζέλος ήδη ζήτησε βοήθεια
απ'την Ευρώπη για ενδεχόμενη κρίση
( που ξέρει αυτός για κρίση ενδεχόμενη κλπ.).. αυτός το μόνο
που ξέρει είναι ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ/ΜΗΝΕΣ
αυτος κι η παρέα του στην Ελλάδα
και θεωρεί δεδομένο(και καλά κάνει)
πως θα μας βρεί όλους μπροστά του.
Αναίσχυντα λοιπόν καταφεύγει σε
αιτήσεις βοήθειας προς τα αφεντικά
του - τους δυνάστες μας.

Ας έχει το νου του...
κι αυτός κι εμείς !!!

υγ. Επιτέλους η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ας πάρει μια Πατριωτική Πρωτοβουλία
Σύσσωμη. Ώστε να μην φοβάται ο κάθε
αστυνομικός από μόνος του να εκφράσει την διαφωνία του.

υγ2. Είναι ανάγκη να πάμε
στην μεγάλη πλατεία ή και μόνο
σε αυτήν.. είναι ανάγκη να Ξέρουν
που θα είμαστε μαζεμένοι..
είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με
κλασσικούς τρόπους ; food for thought..

γιατι το να μας έχουν μαζεμένους
όλους μαζί στην πλατεία.. το μόνο
που κάνει είναι εύκολη την δουλειά
των υπαλλήλων των δυναστών μας..
και λιγότερα έξοδα κάλυψης στα κανάλια...

Καλό καλοκαίρι - μη τα παρατάτε !

Ανώνυμος είπε...

Δεν πα να γαμηθείτε κι εσείς κι οι πλατείες ρε μαλάκες; Θα ψηφίζει ο κάθε τελειωμένος Σαμαρά και θα τρέχω εγώ κάθε τόσο; Στον πούτσο μου σας γράφω.

Ανώνυμος είπε...

nai eida ti egine tis prohgoumenes fores, kai maliste th vradia pou perasan to mesoprothesmo kai ta kolomnimonia tous..... karga kolompatsidia, mat, stratiotes ximika kai den shmazeyeteai... o kosmos ti na apokamei??? mhpws exei antistoixo exoèlismo gia na mporesei na antistathei?????
tipota den tha ginei... to na stekomaste sthn plateia den toys kaigete karfi....,
prepei na yparxoyn alloi tropoi, diaforetikoi apo aytous poy primenoun....
sokratis

Ανώνυμος είπε...

pros 2:37,
exeis dikio, psifises den psifises samarobenizelokoubeli, sth mapa tha tous fas, thes den thes, apo malakia allwn.... alla to na grafesi sta paparia sou, tote eisai axios ths moiras sou...
sokratis

Ανώνυμος είπε...

κι εσύ της δικής σου σωκράτης

Μιχάλης είπε...

όΛοι αυτοί οι αγανακτησμένοι τι ψήφισαν έχω απορία.;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ας έρθουν σε επικοινωνία και συνεργασία όσοι θέλουν να γίνει πραγματικότητα μια Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση:

http://www.neosyntagma.net/

Ας δυναμώσει αυτό το κίνημα, η ευκαιρία του 2013 δεν πρεπει να αφεθεί!

Ανώνυμος είπε...

γραφει ο αρθρογραφος ειρηνικα!
ειρηνικα δεν μπορει να υπαρξει απο το παρακρατος τα ματ τους προβοκατορες γενικα κ ειρηνικα δεν κερδιζεται καμια μαχη!ατοι νομιζουν μετα τις εκλογες αφου πηγαν οι ανω των 50 κ τους ψηφισαν ολα βαινου καλως οι μασκες δεξια αριστερα κοκκινες γαλαζιες πρασινες πορτοκαλιες ντορα μου επεσαν την γλυτωσες με την μεταγραφη κ την αρση κατι ακουγεται κ για τα 100 κιλα χρυσου
κ με ποι δικαιολογια θα κατεβει ο λαος στους δρομους;πρωτα υπηρχε η δικαιολογια για καταπατηση του συνταγματος δεν υπηρχε λαικη εντολη τωρα ομως υπαρχει καποιοι αποφασισαν εκβιαζομενοι;αποφασισαν κοντα ειναι οι εκλογες κ ξερουμε πως ψηφισαν για ηρωα τον εχουν τον αντωνακη!αλλοι θα σκοτωνονται στους δρομους κ αλλοι θα βλεπουν τουρκικα κ θα ψηφιζουν τρικολορε αφεριμ

Ανώνυμος είπε...

κ με την αστυνομια ξεχαστε το
πλεον δεν υπαρχει για να προστατευει το λαο αλλα εκπεδευεται για να υπηρτει το συστημα για οποιες αποριες
εχετε διαβαστε κ ξαναδιαβαστε τα πρωτοκολλα των σοφων της σιων κ θα παρετε τις απαντησεις!δυο πραγματα φοβουνται την ενωση κ τον εθνικισμο!
εμεις ειμαστε 1000 κομματια οποτε κοιμουνται ησυχοι γιαυτο κ τοσο προβοκατορικη επιθεση προς τον εθνικισμο γιατι φοβουνται δεν πολεμας κατι απο το οποιο δεν κινδινευεις η δεν φοβασαι!
απλα σκεφτειτε!!!!!!!φ

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχαλης,

Παρα πολυ σωστα το εθεσες.

+1

Ανώνυμος είπε...

να πάτε να γαμηθείτε. Οι μαλάκες που φώναζαν συνεχώς,μας τελείωσαν.Φάτε τώρα Σαμαροποσοκοδημαροκρατία και σκάστε. Κι εγώ θα πληρώνω αλλά και εσείς θα πηδάτε απ' τα μπαλκόνια. Αι στο διάολο κωλοραγιάδες.