Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πεινασμένοι, χωρίς φάρμακα και με Σταυρό χωρίς όνομα στο μνήμα, άνθρωποι ....πεταμένοι στο ψυχιατρικό κολαστήριο της Λέρου.


Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συναδέλφων Γιατρών από το Ψυχιατρείο της Λέρου απέστειλαν άμεσα επισιτιστική βοήθεια στήνοντας μια γέφυρα ανθρωπιάς. Είκοσι τρία χρόνια μετά την «ντροπή» της Λέρου όπου οι απαράδεκτες συνθήκες εγκλεισμού των ασθενών στην ψυχιατρική κλινική συγκλόνισαν την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο, και πλήγωσαν την ευαισθησία των Ελλήνων, το «φάντασμα» των άθλιων συνθηκών σε άσυλα, φυλακές και ψυχιατρεία κάνει και ....
πάλι την εμφάνιση του. Σε μια κρίσιμη στιγμή για το σύστημα Πρόνοιας της χώρας όπου πληθαίνουν οι αναφορές για εικόνες εγκατάλειψης, οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου αισθάνονται την υποχρέωση να υπερασπιστούν έμπρακτα το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια των «ταπεινών και καταφρονεμένων» της Ελληνικής Κοινωνίας που βρίσκονται σήμερα εγκαταλειμμένοι. Οι Γιατροί του Κόσμου, εγκαινιάζουν καμπάνια υποστήριξης κάνοντας έκκληση στην ευαισθησία των Ελλήνων για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως: Ρύζι, Όσπρια και Ζυμαρικά Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, αντιδιαρροϊκών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες). Οι Γιατροί του Κόσμου, ( Σαπφούς 12 Αθήνα TK. 10553 Τηλ: 210-32.13.150 Fax: 210-32.13.850 ) σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό. "ΑΙΔΩΣ" HOTEL[ΕΛΛΑΣ]. (Α.ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ) ............................ ............................ Ξενοδοχείον "Η Πατρίς" κι απέναντί του να 'ναι τρεις και να σαρκάζουν. Ξενοδοχείον "Η Ελλάς", που στη κατάντια του γελάς, σαν το ρημάζουν. Γιώργος Τράγκας, για το θέμα, σήμερα.-ΗΧΟΣ http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=158230.mp3 ΣΟΚ! Το «φάντασμα» του ψυχιατρείου Λέρου ζωντανεύει...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδια ψυχραιμια.
δεν υπαρχει "ψυχιατρικο κολαστηριο της λερου"
δεν ξαναζωντανευει κανενα φαντασμα.
να αφησουμε τις τερατολογιες και να δινουμε στα πραγματα την πραγματικη τους διασταση.
η επιστολη των γιατρων του ψυχιατρειου της λερου περιγραφει επακριβως την κατασταση που επικρατει χωρις αχρηστες κορωνες και καλα θα κανουν ολοι να αφηνουν να μιλησουν οι πιο αρμοδιοι, οι γιατροι που μαχονται στην πρωτη γραμμη αυτου του ιδιοτυπου πολεμου.
λενε λοιπον οι γιατροι:σας ενημερωνουμε οτι αδυνατουμε να ανταποκριθουμε στις βασικες αναγκες σιτισης των ψυχασθενων μας, οι οποιοι υποσιτιζονται αυτη τη στιγμη λογω των μεγαλων ελλειψεων σε τροφιμα...ο εοπυυ μας οφειλει υπερογκα ποσα με αποτελεσμα το κθ-κυ λερου να μην μπορει να εξοφλησει τα χρεη του...οι πορμηθευτες αρνουνται να μας προμηθευσουν λογω μεγαλου χρεους...παρακαλουμε επιληφθειτε αμεσα"
τι σχεση εχει με ολα αυτα το "φαντασμα του ψυχιατρειου";μηπως να μιλουσαμε για τους βρυκολακες του μνημονιου που εχουν φερει ολα τα δημοσια νοσοκομεια της χωρας σε αναλογα χαλια, και για τα ζωα που ξαναψηφισαν τους μνημονιακους βρυκολακες μπας και χασουν τα ευρουλια που παντελονιασανε τα προηγουμενα χρονια;γιατι αυτοι ειναι οι υπευθυνοι γι αυτο το χαλι που ζουν γιατροι και ασθενεις σε ολα τα νοσηλευτικα ιδρυματα της χωρας, και δεν ειναι καθολου φαντασματα , ειναι υπαρκτοι και υφισταμεθα και οι υπολοιποι τις συνεπειες της υπαρξης τους.
ας μαθουμε πια να κουβεντιαζουμε ησυχα κι απλα κι οχι να μας οδηγει οπου θελει ο καθε δημαγωγος με λεκτικα πυροτεχνηματα ανευ ουσιας.