Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δ.Χριστόφιας: Τα ελληνικά ομόλογα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απέδωσε την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ στην παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα.

«Πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω ...
της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες. Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα είναι διαχειρίσιμο. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι κάτω από 3%», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, αλλά και πριν από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η Κύπρος επανέλαβε πως δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν ακριβώς ποσά, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν υπέρογκα ποσά.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος έχει υποβάλει αιτήματα για διμερή δάνεια από τη Ρωσία και την Κίνα και αναμένει απαντήσεις, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνδυασμός της προσφυγής στο μηχανισμό της ΕΕ και διμερών δανείων.

«Είμαστε σταθεροί στην αίτηση που κάναμε στην ΕΕ», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κύπρο πριν από τις 9 Ιουλίου.
Newsbomb.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ!!
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!
ΥΛΑΣ