Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η κατοχική συνέντευξη Φούχτελ στη σκιά των αντιδράσεων


Στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσε η επίσκεψη Φούχτελ στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Γερμανού αξιωματούχου, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στο πλευρό του Γερμανού Υφυπουργού ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. .


Στη συνέντευξη ο κος Φουχτελ στάθηκε στην καλή - όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Κρήτη τονίζοντας οτι οι δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας από την Γερμανική πλευρά ξεκινούν από την αυτοδιοίκηση της Ελλάδας και μετά περνούν στην κεντρική εξουσία.

Όπως τόνισε ο Γερμανός Υφυπουργός Έλληνες μπορούν να εκπαιδευτούν στη Γερμανία σε άριστες σχολές που υπάρχουν σε περιφερειακές πόλεις. Όπως διευκρίνισε αν και εκείνοι που θα εκπαιδευτούν μπορούν εύκολα να βρουν εργασία, αν το επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν εδώ.

Η συνεργασία έχει στόχο την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας όπως είπε ο κος Φούχτελ, με άξονες τον τουρισμό, τις εξαγωγές και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Φούχτελ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, δε θέλησε να απαντήσει λέγοντας πως το συγκεκριμένο θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα πάντως με την Περιφέρεια Κρήτης η σύσκεψη που προηγήθηκε έγινε σε καλό κλίμα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση :

''Σε θετικό κλίμα εξελίσσεται η συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, φορέων, επιστημονικών ιδρυμάτων, των Επιμελητηρίων του νησιού, στελεχών του ΟΑΕΔ, παρόντος και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ. ''
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...