Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Συμφωνία Συρίας-Ισραήλ στο Γκολάν με στόχο τους ισλαμιστές αντάρτες!


Σε άτυπη συμφωνία με το Ισραήλ ήρθε η Συρία προκειμένου να αποσύρει τα επίλεκτα στρατεύματα που βρίσκονται αναπτυγμένα στα υψώματα του Golan ώστε να χρησιμοποιηθούν στις μάχες κατά των ισλαμιστών αναρτών. Το Ισραήλ συμφώνησε να μην προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση στην περιοχή προκειμένου να....
εξοικονομηθούν δυνάμεις από το καθεστώς στον αγώνα κατά των ισλαμιστών.

Το Τελ Αβίβ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αναλάβουν την εξουσία στην Συρία οι φανατικοί ισλαμιστές όπως έχει συμβεί στην Λιβύη αλλά και προσφάτως στην Αίγυπτο έστω και αν εκεί υπάρχει ακόμα το ισχυρό στρατιωτικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε ο ισραηλινός στρατηγός Aviv Kochavi ο Assad μετακίνησε μεγάλο αριθμό από τις δυνάμεις του από το Golan προς τις περιοχές των συγκρούσεων.

Ως γνωστό στην περιοχή των υψωμάτων του Golan η Συρία διατηρεί τα καλύτερα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα στρατεύματα της τα οποία θα μεταφερθούν κυρίως στις περιοχές περιμετρικά της πρωτεύουσας της χώρας Δαμασκό, προκειμένου να επιχειρήσουν κατά των ανταρτικών θυλάκων της περιοχής.

Στην περιοχή του εδρεύουν η 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, η 9η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία, η 7η Μηχανοκίνητη Μεραρχία, και το στρατηγείο της 14ης Μεραρχίας ειδικών Δυνάμεων. Αυτή την περίοδο οι δυνάμεις που προστατεύουν την πρωτεύουσα της χώρας Δαμασκό είναι η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία και η Ρεπουμπλικανική Φρουρά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr