Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ποιος είναι ο μακελάρης του Ντένβερ


Διαβάστε το πρoφίλ του 24χρονου τελειόφοιτου νευροεπιστήμονα που σκόρπισε το θάνατο σε κινηματογράφο.

Καθώς οι ερευνητές της αστυνομίας και του FBI συγκεντρώνουν στοιχεία για το μακελειό σε μια από τις αίθουσες ενός
κινηματογράφου στο Κολοράντο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ρίξουν φως στην εικόνα του φερόμενου ως δράστη: ενός 24χρονου τελειόφοιτου νευροεπιστήμονα, ονόματι Τζέιμς Χολμς.

Κάτοικοι της πλούσιας συνοικίας του Σαν Ντιέγκο όπου μεγάλωσε τον χαρακτήρισαν μοναχικό. Στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που έπαιζε στο γυμνάσιο, στην οποία οι σχέσεις ήταν στενές, ουδείς θυμόταν πολλά γι’ αυτόν, κατά το ρεπορτάζ δημοσιογράφων του NBC.

Μια νεαρή γυναίκα που τον γνώριζε στο γυμνάσιο είπε πως ήταν “ωραίος τύπος”, αλλά της είχε φανεί παράξενο ότι ταυτιζόταν με τον “κακό” στις ταινίες δράσης.

Ήταν εξαίρετος μαθητής στο γυμνάσιο στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ρίβερσαϊντ, από το οποίο αποφοίτησε, είχε κορυφαίους βαθμούς.

Εγγράφηκε σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όμως κάτι φαίνεται ότι του συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ξαφνικά οι βαθμοί του άρχισαν να επιδεινώνονται ραγδαία.

Η εφημερίδα The Washington Post ανέφερε ότι ένας καθηγητής στη σχολή του στο Κολοράντο είπε ότι σκέφτηκε αμέσως τον Χολμς όταν άκουσε πως ένας φοιτητής ήταν ύποπτος για τη σφαγή. Ήταν “πολύ ήσυχος, παράξενα ήσυχος στην τάξη”, και φαινόταν “κοινωνικά απομονωμένος”.

“Τον θεωρούσα πάντα λίγο παράξενο. Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν ακριβώς αλλά κάτι μου έλεγε να μην τον πλησιάσω, γυναικεία ένστικτα υποθέτω”, είπε μια φοιτήτρια στο NBC.

Ο Χολμς χαρακτηρίζεται μεθοδικός, και αυτό σύμφωνα με τις αρχές φάνηκε στο σχεδιασμό της επίθεσής του. Μοιάζει να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του στο Διαδίκτυο. Οι αναζητήσεις για αυτόν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter κ.ά. ελάχιστα δεδομένα απέφεραν.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο Χολμς είχε “μεταμφιεστεί” σαν τον Τζόκερ, τον εχθρό του κινηματογραφικού Μπάτμαν, όταν έκανε την επίθεση. Είχε βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί. Ένας αστυνομικός είπε πως είχε μαζί του δυο πιστόλια, μια καραμπίνα κι ένα ημιαυτόματο, ενώ φορούσε ειδικό εξοπλισμό, αλεξίσφαιρο κι αντιασφυξιογόνο μάσκα. Σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 58.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έμοιαζε εκπληκτικά ψύχραιμος καθώς πυροβολούσε–έριξε πάνω από εκατό φορές, χάρη σε ένα ειδικό τυμπανοειδή γεμιστήρα που είχε προσαρμόσει στο ημιαυτόματο τουφέκι του, μετατρέποντάς το σε ελαφρύ πολυβόλο–μέσα στη γεμάτη κόσμο αίθουσα, πριν βγει και παραδοθεί ήρεμα στην αστυνομία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το διαμέρισμα του υπόπτου είναι παγιδευμένο με ένα περίπλοκο σύστημα καλωδίων, χημικών ουσιών κι εκρηκτικών που ίσως χρειαστούν ημέρες για να εξουδετερωθούν. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ίσως προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις τις επόμενες ώρες.
Newsit.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν Έλλην βουλευτής και το είχε κάνει εδώ θα έχαιρε ασυλίας.
Αν ήταν στα ... θα γινόταν εδε και δε θα μαθαίναμε ποτέ την εξέλιξη.