Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Το «βαρύ πιστόλι» που άδειασε 14 σφαίρες στους πέντε σωματοφύλακες το ξημέρωμα της 23ης Ιουνίου στην Κύπρο, ήταν ο 29χρονος που πιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική να κοιμάται στην κατάληψη της...

Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, λίγο πριν φέξει το περασμένο Σάββατο.
Αυτό υποστήριξε αξιωματούχος της Κυπριακής κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το  σχολιάζοντας μάλιστα και την «εκτελεστική δεινότητα» του νεαρού, που σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, εξόντωσε και τους πέντε σωματοφύλακες του επιχειρηματία του τζόγου Φάνη Καλοψιδιώτη [φωτο].
Ο εκτελεστής χρησιμοποίησε εννιάρι πιστόλι και έριξε συνολικά 14 σφαίρες.
Όπως αποκαλύπτουμε οι δυο Έλληνες [εκτελεστής και συνεργός] έκαναν πρόβα θανάτου, καθώς από τις αρχές του μήνα πήγαν από την Αθήνα στο νησί τρείς φορές για … κατόπτευση του χώρου.
Σε απόσταση 150 μέτρων από τον τόπο της εκτέλεσης επέλεξαν και το ξενοδοχείο τους, στο οποίο και κατευθύνθηκαν με τα πόδια αμέσως μετά το πενταπλό φονικό. Αυτό εξάλλου μαρτυρούν και οι σταθερές κάμερες που τους κατέγραψαν να τρέχουν στο δρόμο της Αγίας Νάπα.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής για να βρουν τα ίχνη του 29χρονου αντιεξουσιαστή ερεύνησαν και το διαμέρισμα της φίλης του στην οδό Νοταρά.
Για τον 41χρονο συνεργό που συνελήφθη στη Ν. Ιωνία Αττικής, οι Κύπριοι θεωρούν βέβαιο πως έφερε όπλο αλλά δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσει. Οι αρχές της Λευκωσίας πάντως αναζητούν και τρίτο άτομο, πιθανόν Κυπριακής καταγωγής που πήρε μέρος ως «τσιλιαδόρος» στην ομαδική εξόντωση.
Ο εκτελεστής είχε εντολή να σκοτώσει όλους τους επιβάτες, καθώς υπήρχε η εκτίμηση πως μέσα στη μαύρη λιμουζίνα θα επέβαινε και πραγματικός στόχος ο Φάνης Καλοψιδιώτης.