Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Με το «Ψηλά τα χέρια, γίνεται ληστεία» φίλοι Ισπανοί, δεν βγαίνει τίποτα.


Πάλι απόψε οι Ισπανοί πολίτες θα βγούνε στους δρόμους έπειτα από κάλεσμα των συνδικάτων εναντίον των μέτρων λιτότητας του Ισπανού Σαμαρά (Ραχόϊ). Με κεντρικά συνθήματα «κλέφτες, κλέφτες» και «ψηλά τα χέρια, γίνεται ληστεία», θα προσπαθήσουν και πάλι να συγκινήσουν την δεξιά κυβέρνηση των τραπεζών...
.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα από αυτές τις διαδηλώσεις και....
κυρίως με τα πιο πάνω συνθήματα. Τα ίδια ακριβώς συνθήματα «κλέφετες, κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δώ», είχαμε κι εμείς πέρυσι στις πλατείες και όμως δεν καταφέραμε τίποτα. Και δεν καταφέραμε γιατί δεν αμφισβητήσαμε το ίδιο το πολιτικό σύστημα, αλλά απλά το παρακαλούσαμε. Στις πρόσφατες δε εκλογές, όχι απλά νομιμοποιήσαμε ένα ήδη παράνομο και αντισυνταγματικό πολιτικό σύστημα, αλλά ψηφίσαμε και τους ίδιους τους υπεύθυνους πολιτικούς και από πάνω.

Πέρυσι οι indignados στην Ισπανία είχαν καλύτερο σύνθημα για «πραγματική δημοκρατία».  Γι’ αυτό και έκαναν τόσο αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Τώρα όμως με τα παρακάλια με τα οποία προσπαθούν να συγκινήσουν μια Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία, δεν πρόκειται να επιτύχουν τίποτα, όπως κι εμείς πέρυσι με τη δική μας Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία.

Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, ώστε η δική μας επόμενη έξοδος στους δρόμους θα πρέπει να έχει απευθείας ως σύνθημα την αντικατάσταση αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος που μας έφτασε στο σημερινό χάλι, με ένα άλλο δημοκρατικό, τόσο σε επίπεδο θεσμών όσο και σε επίπεδο προσώπων, διαφορετικά η εξαθλίωση θα συνεχιστεί.
πηγη

2 σχόλια:

stduce@gmail.com είπε...

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΚΙ"ΑΛΛΑ.ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΕΝΩ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΑΔΙΑ.ΑΥΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΕΛΑ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΟΤΕΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια μαγκιά έκαναν οι κυβερνήσεις Ιταλίας-Ισπανίας,ρε 9:03,και δε το ξέρω;Το μόνο που θυμάμε από την περασμένη σύνοδο,είναι η απόφαση για περισσότερο ρευστό στις τράπεζες,μέσω του ESM.Δε θύμαμαι στη σύνοδο,να χρησιμοποιούσαν λέξεις,όπως δημοκρατία,ισότητα,δικαιοσύνη.Μόνο για τράπεζες,χρήμα και ταμεία.Αυτά τους νοιάζουν μόνο.Χέστηκαν για μας.Εμάς,μας θεωρούν μόνο πελάτες,τίποτα άλλο.Το μόνο που θέλουν είναι να τα τρώνε μαζί με τα αφεντικά τους,τους Κινέζους.
'Ηρθε η ώρα να ξυπνήσεις,φίλε,όπως και οι υπόλοιποι.

http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2018.html