Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τουρκία: Δεν είναι Ελληνική η Λαδόξερα


Η Άγκυρα αμφισβήτησε ευθέως την Ελληνικότητα της βραχονησίδας “Ζουρλαφα” στο Θρακικό Πέλαγος
Βρήκε ευκαιρία με το ατύχημα της ανατροπής του σκάφους που ψάρευε στην περιοχή
Ακόμα να στείλει ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μια βαρέλα...
τσιμέντο, για στερέωση του φάρου
Σε ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας της Ελλάδας να πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην βραχονησίδα Λαδόξερα 6 μίλια από την Σαμοθράκη προχώρησε το περασμένο Σάββατο η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στην περιοχή της Λαδόξερας ανατράπηκε σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία είχαν πάει στην περιοχή για ψάρεμα.

Αμέσως οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν NOTAM για SAR στην περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και περισυλλογή των επιβατών.

Σε απάντηση της ελληνικής ΝΟΤΑΜ οι Τούρκοι εξέδωσαν την δική του η οποία χαρακτήρισε άκυρη την ελληνική δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία SAR της Τουρκίας και επομένως τον συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι επί της Λαδόξερας υπάρχει φάρος του ΠΝ ο οποίος μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή φέτος τον χειμώνα καταστράφηκε.

Για την αντιμετώπιση της απώλειας του φάρου το ΠΝ ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή τοποθέτησε πριν από καιρό ένα νέο μικρό φάρο.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την ελληνικότητα αυτού του κομματιού της ελληνικής γης ακόμα και αν απέχει 6 μίλια από την Σαμοθράκη ακόμα και αν για δεκαετίες υπήρχε πάνω σε αυτό φάρος του ΠΝ.

Όπως έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, η βραχονησίδα Ζουράφα ή αλλιώς “Λαδόξερα” έχει ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους:

Πρώτον: στην περιοχή αναβλύζει πετρέλαιο που γίνεται ορατή η παρουσία του, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη.

Δηλαδή το Θρακικό Πέλαγος, είναι γεμάτο πετρέλαια τα οποία οι γείτονές μας, εποφθαλμιούν εντόνως.

Δεύτερον: η βραχονησίδα Ζουράφα αποτελεί το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.

Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.

Η βραχονησίδα όμως, χρόνο με τον χρόνο υφίσταται φθορά και συνεχή συρρίκνωση του εδάφους της, από τα άγρια κύματα και τους ανέμους, που πνέουν το χειμώνα, στο Θρακικό Πέλαγος.

Ακόμη και ο φάρος που βρίσκεται επάνω της, εξαφανίστηκε τον περασμένο χειμώνα και χρειάσθηκε η άμεση αντικατάστασή του.

Ζητάμε επίμονα από τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, να στείλει μια βαρέλα με τσιμέντο για την στερέωση του εδάφους της βραχονησίδας.

Η Λαδόξερα βρίσκεται εντός των χωρικών ορίων της αρμοδιότητά του γι' αυτό και πρέπει να ενεργήσει άμεσα, όσο η θάλασσα είναι ήρεμη.

Η Τουρκία καιροφυλακτεί. Γι' αυτό και στέλνει συνεχώς τα αλιευτικά της, στην συγκεκριμένη περιοχή, αμφισβητώντας την ελληνικότητά της.

Το θέμα της Ζουράφας δεν είναι ασήμαντο. Αντιθέτως έχει τεράστια σημασία,

Γι' αυτό δεν χωρεί ουδεμία ολιγωρία, που ασφαλώς ρίχνει νερό στον μύλο των σχεδίων της Άγκυρας.

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να στείλει ο Γιαννακίδης..?ΧαΧαχαχαχα!!!!!Έτσι φτιάχνονται τα σοβιετικού τύπου ποσοστά στις Νομαρχιακές εκλογές υπέρ του, στα μειονοτικά εκλογικά τμήματα με τις ευλογίες του Προξενείου βεβαίως βεβαίως.Αν δεν κινηθεί η κρατική μηχανή σε κεντρικό επίπεδο δουλειά δεν θα γίνει.Θα περιμένει η Λαδόξερα τον αιρετό περιφερειάρχη.
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ανατροπή του σκάφους..????
για ψάξτε το λίγο καλύτερα ούτε μποφόρ είχε ούτε πρωτάρηδες ήταν η άνθρωποι.. και βρεθήκαν αγρίως δολοφονημένοι (απο την προπέλα είπαν...)