Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ


Ο ξιπασμός και η λιγουριά της εξουσίας δεν έχουν όρια. Τη στιγμή που η χώρα καταρρέει στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης το γλεντάνε (τι άραγε;) στον Αντώνη Ρέμο. Λίγα χιλιόμετρα βόρεια ο υποδυόμενος τον υπουργό Υγείας Μάριος Σαλμάς, αυτός ο...
Μπελμοντός της κυβέρνησης, το διασκεδάζει ως τα ξημερώματα σε νυχτερινό club της Κηφισίας. Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που αναζητούσε δυο μέρες ο Σαμαράς και δεν τον έβρισκε στο υπουργείο του και αυτός υποστήριζε ότι αρουραίος έφαγε τα καλώδια του τηλεφώνου!
Δύο κρούσματα που δείχνουν ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και τη σημασία των συμπεριφορών αποκάλυψε χθες η«Κυριακάτικη Δημοκρατία».
Στο ένα, πρωταγωνιστές ήταν μια διακομματική συντροφιά που έφθασε στο σημείο να ξεφαντώνει στα μπουζούκια έως τα ξημερώματα τις ημέρες που συζητούνταν στη Βουλή οι (πιο καθοριστικές, από κάθε άποψη, μεταπολεμικά) προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Και το δεύτερο αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο οποίος εθεάθη με μεγάλη συντροφιά την περασμένη εβδομάδα σε νυχτερινό κλαμπ των βορείων προαστίων...
Ειδικότερα, την Παρασκευή που άρχισε η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Ελενα Ράπτη, η πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Λίτσα Κουρουπάκη, η πολιτευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζήκαι ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος ξεκινούσαν τη δική τους συνεργασία κλείνοντας τραπέζι στα «μπουζούκια» όπου τραγουδά ο Αντώνης Ρέμος. Η διασκέδαση περιλάμβανε τον γνωστό «ανθοπόλεμο», φωτογραφίες και αφιερώσεις στο twitter μέχρι τις πέντε το πρωί. Η παρέα μάλιστα ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο βράδυ, σε γνωστό μπαρ, πλησίον της Δεξαμενής του Κολωνακίου. Η σύνθεση ήταν πάλι ίδια με την προσθήκη του βουλευτή Κοζάνης και υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη.
Οσον αφορά τον κ. Σαλμά, βρέθηκε τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης σε μοντέρνο και νεανικό κλαμπ των βορείων προαστίων. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει αυστηρότατες εντολές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός παρέμεινε εκεί ως αργά και συνοδευόταν από μια σχετικά μεγάλη παρέα, η οποία μάλιστα μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα. Ανάμεσά τους ήταν και ορισμένοι συνεργάτες του από το υπουργείο, μαζί με ευάριθμη νεανική γυναικεία συντροφιά.
Υπό τους ήχους της μουσικής, η παρέα απόλαυσε τα κοκτέιλ και τα ποτά της δείχνοντας ανέμελη και έχοντας αφήσει -τουλάχιστον για λίγο- κατά μέρος τις σκοτούρες του χώρου της Υγείας. Ούτε ο ίδιος ο κ. Σαλμάς είχε καμία διάθεση να «επιβαρύνει» την παρέα με δυσάρεστες και ενοχλητικές, για τα δεδομένα της στιγμής, συζητήσεις. Το καλαίσθητο κλαμπ που επέλεξαν (επί της λεωφόρου Κηφισίας, στα... πόδια του κτιρίου που στεγάζει τη «RealNews») λειτουργεί μόλις δύο μήνες και προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης για όσους παραμένουν στην Αθήνα εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του Ιουλίου, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έως 30-40 ευρώ το άτομο για τη βραδινή τους έξοδο και θέλουν να «ξεδώσουν» με τους φίλους και τις φίλες τους.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
rapti2
Τον πρώτο λόγο έχουν οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενες κυρίς οι οποίες θέλουν Αντώνη Ρέμο και επειδή μάλιστα τον γνωρίζουν δεν δυσκολεύονται να βρουν τραπέζι στο μαγαζί που εμφανίζεται. Το τραπέζι δεν είναι πρώτο, αλλά έχει καίρια οπτική επαφή με την πίστα και τον καλλιτέχνη, ενώ με το που κάθονται "σκάνε" και τα "κερασμένα" από το μαγαζί λουλούδια, ώστε μόλις έρθουν στο κέφι να τιμήσουν με την γνωστή "χειρονομία" του "ανθοπόλεμου" τον Αντώνη Ρέμο. Αυτή που δίνει ρέστα είναι η Π. Καλαϊτζή, η οποία με το που εμφανίζεται ο αοιδός τραβάει ασταμάτητα φωτογραφίες, τις οποίες νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί με το πανελλήνιο. Τις ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter με την επισήμανση: "Ωραία κόβουμε φλέβες...". Πιο μαζεμένος ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ , ο οποίος δεν ακολουθεί την "γυναικεία" χορωδία που έχει στηθεί στο τραπέζι και βοηθά τον Α. Ρέμο να εκτελέσει τα άσματα: "Μετά από σένα τι.... Έσπασε η νύχτα δυο κομμάτια όλα σε εσένα τα βρήκα...".
Λίγο πριν από τις πέντε το πρωί η παρέα αποφασίζει να αποχωρήσει. Ωστόσο ανανεώνει το ραντεβού για κάτι πιο χαλαρό το επόμενο βράδυ, σε γνωστό μπαρ, πλησίον της Δεξαμενής του Κολωνακίου. Η σύνθεση και πάλι ίδια με την προσθήκη ενός ακόμη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Γιώργο Κασαπίδη, βουλευτή Κοζάνης και υπεύθυνο για ζητήματα αγροτικής πολιτικής.
"Ελάτε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία" ακούγεται να λέει η κυρία Κουρουπάκηκαι βγάζει από την τσάντα της μια φωτογραφική μηχανή, την οποία την δίνει στον Ανδ. Παπαδόπουλο. Εκείνος αρχίζει τα "κλικ" και μετά από κάθε λήψη "ελέγχει" την ποιότητα της φωτογραφίας, δείχνοντας την εν συνεχεία και στους υπόλοιπους για να την εγκρίνουν. "Βγάλε και με το κινητό μου" του ζητά η Πόπη Καλαϊτζή και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ δεν φέρνει αντίρρηση. Στο τέλος "μπήκε' και αυτός στο πλάνο ενώ χρέη φωτογράφου εκτελούσε γκαρσόνι του μαγαζιού.
Τη Δευτέρα το βράδυ (και ενώ η κυβέρνηση με τη στήριξη των τριών κομμάτων είχε λάβει τα 179 «ναι») στο ίδιο μαγαζί του Κολωνακίου η παρέα ήταν μισή, καθώς απουσίαζε στην Θεσσαλονίκη η Έλενα Ράπτη και έτσι δεν μπόρεσε να απολαύσει τα δροσιστικά κοκτέιλ με τους φίλους της. Όμως η θέση στο τραπέζι δεν έμεινε κενή, καθώς προστέθηκε νέος "γαλάζιος" συνδαιτυμόνας. Ήταν ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί τους την προοπτική της "συγκυβέρνησης".
Στην "νυχτερινή αγορά' του Κολωνακίου και συγκεκριμένα σε ένα από τα μπαράκια της οδού Χάριτος, εμφανίστηκε εκ νέου, την επομένη το βράδυ, η κυρία Κουρουπάκη αλλά αυτή τη φορά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είναι και αυτός "νυχτοπεριπατητής".
Πάντως η κυρία Καλαΐτζή φαίνεται ότι μάλλον έχει μετανοιώσει γι αυτήν την υπερκινητικότητα της καθώς εκ των υστέρων φέρεται να αναγνωρίζει ότι τα νυχτοπερπατήματά της έπαιξαν ρόλο ώστε να μην πάρει μια θέση γενικής γραμματέως σε υπουργείο την οποία επιθυμούσε διακαώς. Ακόμη και για τη γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων επελέγη η εκ Μαγνησίας Ζέτα Μακρή που εδώ και καιρό κινείται με μεγαλύτερη σεμνότητα.
www.kourdistoportocali.com
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
makeleio 


Υπάρχει άνθρωπος που περιμένει απο αυτούς να κυβερνήσουν;
Τα κόμματα αυτά είναι τελειωμένα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν θα κυβερνήσουν. Εντολές ήρθαν να διεκπεραιώσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικε λαε,κοιτα τα χαλια σου,εβαλες χρονια τωρα ολα τα χαμενα κορμια στην βουλη για να σε κυβερνησουν,καλα να παθεις