Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;


Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να...
εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων...

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου...

Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο.

Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;
Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.

Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;

ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.
Πηγή

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

stin italia edw kai kana xrono isos kai parapano, olh h xora exei kalyfthri apo to psifiako shma. oi palies tileorases papala!!!
epipleon , skefteite to parallilo prasarismsa th eksipnis tileorasis, smart tv, pou exei ta panta, akoma kai mikrokamera gia ne se katagrafoun..... skefteite.
oso pio syxgrono kinhto, tileorash h opoiadipote ilektronikh syskeyh exeis toso eisai parakolouthoumenos......
skepsou kai mhn agoraze.....

sokratis

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα!Πολλοί έλληνες απο οικονομική δυσπραγία ή αντίδραση δεν θα έχουν πια τηλεόραση.Μια βδομάδα αρκεί ώστε ο έλληνας να συνηδειτοποιήσει τί του κάνουν πραγματικά αφού δεν θα του πιπιλίζουν το μυαλό.Τότε έχε γειά φασισμέ!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως υπαρχει και το ραδιοφωνο.erbyT

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Άλλο πράγμα η διαδραστική τηλεόραση (όπως CON-Χ TV κλπ) και άλλο η ψηφιακή τηλεόραση. Στην πρώτη περίπτωση η τηλεόραση μέσω μίας επέκτασης αποκτά αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του διαδικτύου με τους διακομιστές της εκάστοτε εταιρείας (του ΟΤΕ στο παράδειγμά μας). Σε αυτήν την περίπτωση είναι δυνατή η ηλεκτρονική παρακολούθηση καθώς κάθε φορά που αλλάζεις κανάλι ή επιλέγεις να δεις μία ταινία η τηλεόραση "ζητάει" αυτό το περιεχόμενο από τον διακομιστή, μία ενέργεια η οποία μπορεί να καταγραφεί. Επίσης μία ανήθικη εταιρεία (οι περισσότερες δηλαδή) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την γραμμή επικοινωνίας για να πάρει κι άλλες πληροφορίες για εσένα. Στην περίπτωση της ψηφιακής τηλεόρασης η ηλεκτρονική παρακολούθηση είναι αδύνατη καθώς δεν υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Το σήμα μεταδίδεται από τον πομπό στην κεραία της τηλεόρασης. Η μόνη διαφορά από την αναλογική τηλεόραση είναι ότι αντί η πληροφορία να είναι κωδικοποιημένη σε μορφή κύματος (όπως στο ραδιόφωνο) είναι κωδικοποιημένη στο δυαδικό σύστημα (00101 κλπ).

Ανώνυμος είπε...

K EΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ 11:17
Κ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο δεν τα λέει ακριβώς.
Όπως είπε και ο 12:18 η απλή λήψη ψηφιακής εκπομπής ή χρήση ψηφιακού αποκωδικοποιητή δεν έχει κανένα κίνδυνο παρακολούθησης. Επειδή όμως υπάρχουν και μοντέλα που συνδέονται στο ίντερνετ, αν θέλετε να έίστε σίγουροι, απλά δεν συνδέετε την τηλεόραση ποτέ. Επειδή όμως, τα "καλούδια" της ιντερνετικής σύνδεσης θα είναι πολλά και όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται περισσότερα και δελεαστικότερα, θα τη συνδέσετε σίγουρα, οπότε ουσιαστικά το άρθρο έχει μακροπρόθεσμα δίκιο.
Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα, απλώς βιώνετε το "1984" του Όργουελ. Παίζετε ήδη στην ταινία. Μόνο που ο ρόλος σας είναι μόνιμος εφ'όρου ζωής και τον συν-σκηνοθετείτε.
Όπότε κάντε κάτι για να έχουμε όλοι χάπι-εντ.

Ανώνυμος είπε...

Η Παρακμη της Ελλαδας εγινε αντιληπτη σε μενα πριν μερικα χρονια(και συνεχιζει βεβαια) απο την Τηλεοραση. Πρωινες κατευθυνομενες Ειδησεις, Μενεγακεια πρωιναδικα/μεσημεριαναδικα, Μουτσιναδικα απογευματιναδικα, Τρεμοπρετεντερικα δελτια των 20:00 κλπες αηδιες Τουρκομπαροκ, τωρα τελευταια. Για μενα η τβ εχει πια παραβρωμισει, ειναι σε αποσυνθεση. Τη χρησιμοποιω ΜΟΝΟ ως Μονιτορ για το DVD μου!

Ανώνυμος είπε...

Είναι και κάτι άλλο που τώρα μπορεί να ακουστεί σας ταινία επιστημονικής φαντασίας....αλλά σκεφτείτε το λίγο.
Είναι γεγονός ότι όταν το σήμα είναι αναλογικό η όποια παρεμβολή στο σήμα γίνεται αντιληπτή από χιόνια ή στράβωμα της εικόνας. Στην τέλεια ψηφιακή τεχνολογία όμως η παρεμβολή μπορεί να γίνει μια χαρά και να ασκήσει τρομοκρατία μέσω του μηνύματος που θα μεταφέρει διακόπτοντας παντού την κανονική ροή.

Ανώνυμος είπε...

Παρεμβολη: αυτο που λες ΔΕ γινεται! Δηλ. η ιδια η Εξουσια να κανει παρεμβολη στον Εαυτο της? Γνωριζουμε οτι η Ψηφιακη ελεγχεται κ απο ποιους. Το μονο που μπορει να γινει ειναι Ισχυρη Παρεμβολη/δολιοφθορα απο αντεξουσιαστες/χακερς/ραδιοτηλεπειρατες-οπως θες πες τους- αλλα αυτο προυποθετει τρομερες τεχνολογικες γνωσεις. Σ αυτη την Παρεμβολη, επειδη πια χρησιμοποιειτε 1 συχνοτητα για π.χ 7 καναλια κ οχι 7 συχνοτητες χωριστα, το πληγμα θαναι σημαντικο(μ ενα σμπαρο 7 τρυγονια). π.χ. δειτε τι συμβαινει λογω χιονοπτωσεων, οπου καταρρεουν ΟΛΑ τα καναλια.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όσοι υποστηρίζετε την ψηφιακή δεν σας κάνει καμία εντύπωση ότι είναι μέσα στους όρους του μνημονείου;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο στο μνημόνιο. Βρες μου το απόσπασμα που το λέει και θα σε πιστέψω. Η ψηφιακή τηλεόραση επιβάλλεται μέσω Ευρωπαϊκής οδηγίας.
Η ΕΕ λέει ότι το σκεπτικό πίσω από αυτήν την οδηγία είναι ότι μέσω της ψηφιακής τηλεόρασης όπου σε μία συχνότητα θα μπορούν να μεταδίδονται περισσότερα από ένα κανάλια θα γίνει "αποσυμφόρηση" των ραδιοσυχνοτήτων, δηλαδή θα μείνουν περισσότερες συχνότητες ελεύθερες για άλλη χρήση. Φυσικά ο πραγματικός λόγος είναι κυρίως οικονομικός, καθώς και τα κανάλια θα γλιτώσουν χρήματα, αφού πολλά κανάλια μπορούν να μοιράζονται μία κεραία, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων και αποκωδικοποιητών θα πουλήσουν εκατομμύρια κομμάτια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα κράτη θα εισπράξουν φόρους μέσω ΦΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ SWITCH OFF ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2015.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
1.ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ,ΚΕΝΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ UHF ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ MOBILE INTERNET,MOBILE TV.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ.
2.ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.HIGH DEFINITION KAI 3D ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ
ΣΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΠΕΚΤΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

οι τελευταίοι 2 ανώνυμοι τα είπαν πολύ καλά !Έτσι ακριβώς είναι .
όλα τα άλλα είναι μπούρδες και παραμύθια ..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι το βλέπω ακόμα πιό καχύποπτο και σκέφτομαι το εξής...
Γνωρίζουμε τουλάχιστον οι περισσότεροι οτι υπάρχουν συχνότητες που δεν αντιλαμβανόμαστε και που επηρεάζουν την ψυχολογία μας την σκέψη και νοημοσύνη μας την υγεία μας κλπ κλπ...είναι αποδεδιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν στον ψυχρό πόλεμο και εσκεμένα λέω ΄΄χρησιμοποιούν΄΄ και όχι ΄΄χρησιμοποιούσαν΄΄...έτσι σκοπεύουν να έχουν το απόλυτο έλεγχο και να μας υπνωτήσουν για τα καλά, αφού είδαν οτι οι άλλες τεχνικές τους τείνουν να τους προδώσουν...με αυτό εννοώ οτι θα περνάει πιό εύκολα καταστρεπτικός ήχος / συχνότητα, ΜΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΌΣ / Η απο τον άνθρωπο ώστε να καταφέρουν να μας εξοντώσουν πιό εύκολα και πιό γρήγορα,..διότι δεν έχουν περισσότερο χρόνο πλέον στη διάθεσή τους.