Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ




Αν πρέπει να επιλέξουμε κάποια τελετή έναρξης απο τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες,επιλέγουμε την παραπάνω.
Αυτό που είδαμε χθές πιο πολύ σε τελετή μάυρης μαγείας έφερνε παρά σε Ολυμπιακούς αγώνες.Η μαυρίλα και το σκοτάδι εϊχαν την τιμητική τους σε πρώτο πλάνο...


Βιομηχανική επανάσταση με ανθρώπους σκλάβους.Ίσως θα έπρεπε να παρουσιάσουν στο θέμα της Βιομηχανικής επανάστασης και τα  μικρά παιδιά που γονατισμένα στους σκοτεινούς διαδρόμους
των ορυχείων της Αγγλίας,έσερναν βαγονέτα γεμάτα με κάρβουνο με μια αλυσίδα γραπωμένη στο πόδι τους.Αφου το συγκεκριμένο θέμα ήταν αφιερωμένο στην εξαθλίωση,γιατί δεν το προχώρησαν πιο πολύ;Ας μας έλεγαν και για την γέννηση του σοσιαλισμού που στηρίχθηκε πάνω σε αυτή την εξαθλίωση.Την εξαθλίωση της Βιομηχανικής επανάστασης.

Αλήθεια είδατε σε κάποιο σημείο της τελετής αυτής κάποια αναφορά στον Σαίξπηρ;Ίσως ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να σταθεί εκπροσωπόντας το Αγγλικο πνεύμα μιας και θεωρείται ο συμαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην Αγγλική γλώσσα και συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας.
Και όμως τον αντάλλαξαν με το τέρας του Χάρρυ Πότερ.

Τέρατα σκοτάδι και κίτς τα συστατικά της χθεσινής τελετής έναρξης.

Κάποια στιγμη ακούσαμε τον Ζακ Ρόγκ να μας λεει οτι οι Ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους.Για μια στιγμή νόμισα οτι το κείμενο απο το οποίο διάβαζε ήταν απο τους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004.Αλλά έκανα λάθος.Εννοούσε τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Ίσως ήθελε να μας πει οτι τώρα με το αγγλικό δίκαιο,με κάποιο τρόπο η αρχαία Ολυμπία θα ''κοπεί''και θα μεταφερθεί αυτούσια στο Λονδίνο.Για αυτό και η ''επιστροφή''.

Για μια ακόμη φορά ο Τέρενς απέδειξε οτι είναι quick.Απάντησε σε αυτόν τον κάφρο όπως του άρμοζε.Μπράβο Τέρενς.
Ίσως το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν χτές,ήταν οτι έρχονται πολύ σκοτεινές μέρες.
Όμως εδω είμαστε για να τους εμποδίσουμε.

Ιωάννης