Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ "ΣΑΜΑΡΑ"


Ανοίγει λοιπόν πάλι το στρατόπεδο της Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Ο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας,απαντώντας σε ερώτηση του Μεσσήνιου βουλευτή της ΝΔ Γιάννη
Λαμπρόπουλου,είπε ότι η ηγεσία το "βλέπει θετικά". Το γεγονός ότι από εκεί κατάγεται και ο πρωθυπουργός είναι ασφαλώς σύμπτωση.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να στηριχθεί αυτή η απόφαση πολλά και διάφορα. Ότι πρόκειται για σύγχρονο στρατόπεδο στο οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα ,ότι θα εξυπηρετήσει ανάγκες των ΕΔ και πολλά άλλα.

Όσο καλοπροαίρετα κι αν προσπαθήσει να αντιμετωππίσει αυτά τα επιχειρήματα,η πραγματικότητα είναι μία:

•αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση ουσίας,δεν πρόκειται να κάνει συμμάζεμα των ΕΔ, για να εξοικονομηθούν χρήματα και προσωπικό.

Σ΄ένα μήνα και κάτι ζωής, έχουν επαναλειτουργήσει δύο στρατόπεδα. Ένα στη Σταυρούπολη Ξάνθης και τώρα στην Καλαμάτα.

Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι η κυβερνηση ψάχνει ισοδύναμα μέτρα για να πείσει τη τρόϊκα ότι δεν πρέπει να κοπεί κατά 12% το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Συμβαίνουν την ίδια ώρα που τα υπάρχοντα στρατόπεδα μετά βίας συντηρούνται ,ρουφώντας χρήματα και προσωπικό. Πολλά απ΄ αυτά χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Συμβαίνουν την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία κατά τρεις μήνες επικαλούμενη τα τεράστια κενά επάνδρωσης που υπάρχουν.

Συνεπώς όσο καλοπροαίρετα κι αν προσπαθήσεις να δεις την επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη Καλαμάτα , δεν μπορεί παρά να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο μόνος κερδισμένος της επαναλειτουργίας είναι ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός μας.

onalert.gr