Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα


«Η περιβόητη επαναδιαγμάτευση ήταν μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας αναφερόμενος στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «η νέα κυβέρνηση...
συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της, αλλά όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούν ακόμη να τις πουν».

«Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν επιπτώσεις στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε απολύτως στο δράμα που ζουν οι Έλληνες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, είπε ότι η τρόικα ζήτησε να συναντηθεί μαζί του αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση μαζί τους».

«Η αποδοχή και μόνο της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικας που πρότεινε ένα καταστροφικό πρόγραμμα φανερώνει την πλήρη αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι. Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και να αρνηθεί τον διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων. Να διεκδικήσει έστω και τώρα αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών που θα αναζητήσει νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την ελληνική περίπτωση.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία είναι σκέτος παραλογισμός, που οδηγεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα:

    «Πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι κίνδυνος για τη χώρα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα διεκδικούσε ισότιμη σχέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ενώ η εκλογή των κομμάτων του μνημονίου μας έλεγαν ότι θα ωφελήσει τη χώρα, αφού θα ικανοποιήσει τους δανειστές μας που θα φανούν πιο γενναιόδωροι.

    Πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία των δανειστών μας εξαντλήθηκε στην προκλητική προεκλογική υποστήριξη των κομμάτων του μνημονίου, ώστε να εξαπατήσουν το λαό και να εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

    Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση ήταν απλά μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο. Το συνεχίζει ακριβώς από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, σα να μην πέρασε μια μέρα.

    Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, αλλά όπως είπε και ο Υπουργός Οικονομικών «δεν μπορούν ακόμα να μας τις πουν». Μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο και εννοούν τρίτο μνημόνιο. Μιλούν για ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων.

    Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Θα υπάρξουν και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.

    Αυτή η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις υπογραφές και στις δεσμεύσεις της, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα απολύτως στο δράμα που ζει ο λαός μας. Εκτελεί εντολές της τρόικα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν προστατεύει τους πολίτες.

    Η αποδοχή της και μόνο, να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικα που εδώ και δύο χρόνια έχει αποτύχει πλήρως, επιμένοντας στην εφαρμογή ενός καταστροφικού προγράμματος, φανερώνει την πλήρη παράδοσή της και την αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι.

    Σήμερα, η ίδια αντιπροσωπεία της τρόικα ζήτησε συνάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας. Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους.

    Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο. Ακόμα περισσότερο την καλούμε να αξιοποιήσει τη μια και μόνη ευκαιρία να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και σε μια κίνηση εθνικής ομοψυχίας να αρνηθεί και η ίδια το διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων, εντεταλμένη να ελέγξει την εφαρμογή ενός αποτυχημένου προγράμματος. Και την καλούμε να διεκδικήσει, έστω και τώρα, αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός των οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει αντί συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών, που θα αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση. Γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

    Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης.

    Αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, είναι καλύτερα να μας το πει η ίδια και όχι δια του κυρίου Τόμσεν. Αν αυτόν τον καταστροφικό δρόμο είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, είναι προτιμότερο να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, παρά να κοροϊδεύει τους πολίτες.
    Ο ελληνικός λαός κατανοεί τη μεγάλη δυσκολία που περνάμε. Μπορεί να κατανοήσει τα λάθη και τις αδυναμίες. Αυτό, όμως, που ποτέ στο τέλος της ημέρας δεν θα συγχωρήσει είναι την κοροϊδία. Να σταματήσει, λοιπόν, η κοροϊδία και να ειπωθούν αλήθειες, έστω και την ύστατη στιγμή».
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑΚΟ.ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.