Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

“Σιωπητήριο” για το θέμα του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις Μαρκόπουλου.


Την αποπομπή του ζητούν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σημείωσε τα εξής:..


«Άφαντος ο αδιάβαστος, ανενημέρωτος και απληροφόρητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος  Κεδίκογλου. Διότι αν είχε μελετήσει το φάκελο της εξεταστικής για τη Siemens, θα γνώριζε με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σ’ αυτόν ότι ο κ. Καράκωστας είχε εγγραφή πληρωμής για τις υπηρεσίες του στο σύστημα της εταιρείας (50005940, EL 003060167).

Είχε εσωτερικό τηλεφωνικό αριθμό το 688 για επικοινωνία με την εταιρεία, εγκατεστημένο στο δικηγορικό του γραφείο, το οποίο άλλωστε  δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Και είχε τελευταία πληρωμή το 2005 με 3.100 ευρώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ούτε παράνομο ούτε παράτυπο, ούτε θίγει σε τίποτα την υπόληψη του καθηγητού που αν μη τι άλλο, ασκούσε το επάγγελμά του.

Στοιχειοθετούν ωστόσο ζήτημα αξιοπιστίας του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ψέματα, διότι οι κύριοι Χριστοφοράκος και Καράκωστας, συνυπήρχαν για τουλάχιστον 8 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1998 που ανέλαβε ο κος Χριστοφοράκος.  Αυτό έγινε αφού η Siemens υπέγραψε προγραμματικές συμφωνίες, χωρίς διαγωνισμό με ΟΤΕ, ΟΣΕ και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ποιος ήταν νομικός σύμβουλος τότε για αυτές τις συμφωνίες με τη Siemens; Ας απαντήσει ο κ. Σίμος  Κεδίκογλου για αυτό και στη συνέχεια να μας ενημερώσει αν είναι ηθικά και πολιτικά ορθό να συμβουλεύει νομικά τον Πρωθυπουργό, ο άνθρωπος ο οποίος συμβούλευε την εταιρεία που αποδεδειγμένα έβλαψε το ελληνικό δημόσιο και εξευτέλισε τους θεσμούς».
Ο Χρήστος Ζώης με σημερινή του ανακοίνωση ζητά την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού:
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει εξαφανιστεί, μαζί με τις κορώνες του για συκοφαντίες και αθλιότητες.
Ο κ. Καράκωστας απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ επιβεβαιώνει την ίδια ώρα το περιεχόμενο και την ουσία των πολιτικών μας καταγγελιών.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για ένα θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης.
Δύο πράγματα μόνο μπορούν να συμβούν από εδώ και εμπρός:
-       Να δείξει στοιχειώδη ευθυκρισία ο κ. Σαμαράς και να απομακρύνει τον κ. Καράκωστα.
-       Ή να δείξει στοιχειώδη ευθιξία ο κ. Καράκωστας και να παραιτηθεί.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο πρωθυπουργός είναι έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού, περιφρονώντας το αυτονόητο: ότι δε μπορεί να έχει δίπλα του άνθρωπο που διετέλεσε νομικός σύμβουλος των Γεωργίου-Χριστοφοράκου στην εταιρεία που έπληξε όσο καμιά άλλη τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου».
πηγη