Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Εκκληση για αίμα για τα δίδυμα που παρέσυρε ο ασυνείδητος υπαξιωματικός


Εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και εξαιρετικά ρευστή μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου 24ωρου,  θεωρείται η κατάσταση της υγείας των επτάχρονων διδύμων που παρέσυρε το πρωί της Πέμπτης ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού...
Μάλιστα, της κρισιμότητας της κατάστασης των παιδιών και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή, το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει έκκληση για αίμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα τα δίδυμα παρακολουθούν στενά την πορεία τους η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη,. Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του είχε διασωληνωθεί από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον τόπο του ατυχήματος, ενώ η δίδυμη αδελφή του διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο.

Η μητέρα τους νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπληνός. Η άτυχη γυναίκα φέρει πολλές κακώσεις, αλλά επικοινωνεί με το περιβάλλον και οι γιατροί εκτιμού ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εκκληση για αίμα

Λόγω της σοβαρής κατάστασης των διδύμων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Για το λόγο αυτό το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει έκκληση για αίμα. «Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα. Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών», αναφέρει συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεταί ότι νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην οδό Πατησίων ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (ο οποίος δεν είχε ούτε δίπλωμα, ούτε ασφάλεια) παρέσυρε με τη μοστοσυκλέτα του μια γυναίκα μαζί με τα δυο της παιδιά τη στιγμή που επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη καθώς τα τρία θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο δρόμο ενώ ο οδηγός, μόλις είδε τι είχε συμβεί ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
πηγη