Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σχετικά με τις δηλώσεις Χριστόφια


Αφορά αυτό

Μην τα παίρνετε αψήφιστα τα λεγόμενα του Χριστόφια γιατί έχουνε πολύ μεγάλη σημασία. Δεν είπε "Ελλαδίτες" αλλά Έλληνες και μάλιστα μας αποκάλεσε "αδελφούς". Έλληνες το δίχως άλλο όμως, είναι και οι Έλληνες-Κύπριοι και δεν είμαστε απλά αδελφοί αλλά ανήκουμε στο ίδιο έθνος, το Ελληνικό. "Αδελφοί" είναι τρόπον τινά οι Αργεντίνοι με τους Ισπανούς και οι Πορτογάλλοι με τους Βραζιλιάνους ή ίσως κάποια άλλα ομόγλωσσα έθνη. Οι Έλληνες όμως δεν είναι οι κάτοικοι του σημερινού Ελληνικού κράτους, αλλά οι απανταχού Έλληνες, οι απόδημοι, οι μειονοτικοί, οι Κύπριοι Έλληνες, οι παλλινοστούντες κλπ.
Άλλωστε δήλωσε απερίφραστα ότι είναι....
διεθνιστής, δηλαδή η εθνική ταυτότητα δεν τον απασχολεί και κατά συνέπεια δεν ξεχωρίζει Έλληνες, Τούρκους, ή άλλους, αλλά όπως ακούσαμε αναφέρθηκε σε "Κύπριους", μια τοπική γεωγραφική ταυτότητα η οποία βεβαίως και αυτή δεν αποδίδει καμία συνοχή στο πλαίσιο μάλιστα του επικαλούμενου διεθνισμού.
Μπορεί να φάνηκε ότι ο Χριστόφιας κατηγόρησε την Τουρκική κυβέρνηση, αλλά στην πραγματικότητα έπαιξε για ακόμα μια φορά το "παιχνίδι" των αποικιοκρατών που διατηρούν την Κύπρο προτεκτοράτο. Πρέπει να μην είμαστε αφελείς.

αναγνώστης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζεις βλεπω...
Μπλεκεις τα μπαρμπουνια με τα σαπουνια
Η Κυπρος ηταν και θα ειναι παντα πολυπολιτισμικο σταυροδρομι κι οχι ΠακιστανοΑλβανοΣομαλοΑφγανικος αχταρμας οπως η Ελλαδα
Αλλο νασαι προσεκτικος κι αλλο να βλεπεις φαντασματα
Το ποιος εστειλε τον προβοπουλο για "επενδυσεις" στην Κυπρο και τι σταση κρατησε η κυβερνηση σηκωνει μεγαλη κουβεντα
Εμεις παντως τον εχουμε ΑΚΟΜΑ δοιηκητη της ΤτΕ