Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ισπανία: Ξεπέρασε το 7,1% η απόδοση των ομολόγων...


Η απόδοση των 2ετών ισπανικών ομολόγων ανέβηκε πάνω από το 7,1% σήμερα, τροφοδοτώντας τους φόβους ότι η Μαδρίτη οδεύει στην πραγματικότητα προς αποκλεισμό της από τις αγορές δανεισμού και θα αναγκασθεί να ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης για τη κάλυψη των δανειακών...
αναγκών του δημοσίου ή να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΚΤ, αναφέρει δημοσίευμα της....
εφημερίδας Financial Times.

Η απόδοση των 2ετών ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 48 μονάδες βάσης (0,48%) το πρωί και έφτασε το 7,147%, πριν υποχωρήσει στο 6,961%.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων ανήλθε στο 7,677%, αυξημένη κατά 56 μ.β., αν και παρέμεινε χαμηλότερα από το ποσοστό-ιστορικό ρεκόρ 7,751% που σημείωσε το πρωί.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους χθες το βράδυ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίνδος επέκριναν το ότι τα υψηλά επιτόκια που ζητούν οι επενδυτές για τα ισπανικά ομόλογα, κρίνοντας ότι δεν αντανακλούν «τα θεμελιώδη δεδομένα της ισπανικής οικονομίας, το δυναμικό ανάπτυξής της και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της».

Οι δύο υπουργοί, ωστόσο, δεν έδωσαν κάποια ένδειξη νέων πρωτοβουλιών για να επιχειρηθεί να κατευνασθούν οι αγορές ή να αποτραπεί το επαπειλούμενο ντόμινο σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ιταλία.
e-typos.com
 hassapis-peter