Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

"Αρμαγεδδώνας" μέτρων για την τρύπα των 3,5 δισ.


Οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν περισσότερες ώρες, νισοκομεία θα συγχωνευθούν, τα κρατικά ΚΤΕΟ θα κλείσουν, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα μειωθούν κι άλλο...

Αρμαγεδδώνας μέτρων για την τρύπα των 3,5 δισ...


Αυτά είναι κάποια από τα μνέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει την τρύπα των 3,5 δισ. και να εκτελέσει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγορά και εξαθλίωση στην κοινωνία.





Η κυβέρνηση "καίγεται" να οριστικοποιήσει τα μέτρα περικόπτοντας δαπάνες απ' όπου μπορεί και απ' όπου βρίσκει.





Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα το "Έθνος" η κυβέρνηση προωθεί:





- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.





- Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.





- «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.





- Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.





- Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ,ΚΑΝΤΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανωνυμος 22 Ιουλίου 2012 8:55 π.μ,

ετσι ειναι διστυχως. Οι εκλογες ηταν η καλυτερη μας ευκαιρια να τους μαυρισουμε ολους, αλλα ενα 42 % που τους ξαναβγαλε παλι και ενα 37,5 % που δεν πηγε να ψηφισει απεδειξε ποσο αβουλος λαος ειμαστε! Τωρα, θα περνανε οποιον νομο γουσταρουν και οχι μονο, μιας και νομιμοποιθηκανε απ'αυτους!