Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΧΩΝΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ,ΕΝΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ


Ο διορισµένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήµος αρνήθηκε την επέκταση του προγράµµατος πέρα από το 2014 για να δείξουµε καλή διαγωγή στους ξένους...

ΟΧΙ στην επιµήκυνση της εφαρµογής του Μνηµονίου είχε πει η ελληνική κυβέρνηση το Φεβρουάριο του 2012, απαντώντας στο επιτελείο του ∆ΝΤ που θεωρούσε ότι θα πρέπει η εφαρµογή του προγράµµατος να µην περιοριστεί σ’ ένα τόσο στενό χρονικό πλαίσιο και πρότεινε µεγαλύτερη περίοδο προσαρµογής.
Είναι τόσο τρελό... που αξίζει να ξαναδιαβάσετε την προηγούµενη παράγραφο. Πάλι δεν το πιστεύετε, ε;


Μέχρι πότε θα τους ανεχόµαστε;
Πρόκειται για Εκθεση της 12/57 οµάδας εργασίας του ∆ΝΤ στις 9 Μαρτίου, σχετικά µε τις συνοµιλίες που έγιναν το Φεβρουάριο µε την ελληνική κυβέρνηση για το 2ο Μνηµόνιο. Το αντικείµενο µάλιστα της έκθεσης είναι η εξέταση του αιτήµατος της Ελλάδας για διεύρυνση της συµφωνίας διάσωσης στα 4 χρόνια, δηλαδή ως το 2014 (από το 2010 οπότε και υπέγραψαν το 1ο Μνηµόνιο). Βρισκόµαστε στην εποχή που συζητούµε το νέο πακέτο (ενόψει του PSI) που θα διαρκέσει ως το 2014. Σ’ αυτή τη συζήτηση, λοιπόν, το ∆ΝΤ εξέθεσε την άποψη ότι η διάρκεια του νέου προγράµµατος ίσως να πρέπει να επεκταθεί και µετά το 2014 προκειµένου να µπορέσει να αντέξει η ελληνική οικονοµία και να απορροφήσει τους επιπλέον κραδασµούς που θα επέφερε η κακή κατάσταση σ’ ολόκληρη την ευρωζώνη. Με απλά λόγια, µας πρότειναν να θέσουµε στόχους αλλά να έχουµε µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα για να τους πιάσουµε. Και εµείς τους απαντήσαµε πως αυτό είναι κάτι που δεν θέλουµε!!!
ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2012